Как да изберем бягаща пътека?

В ръководството как да изберем бягаща пътека ще ви запознаем с основните предимства, качества и функции на този полезен фитнес уред.

Ако работите от вкъщи, но искате да поддържате добра здравословна форма, то тогава е нужно да се движите поне по 30 минути всеки ден.

Един от най-лесните и ефективни начини да се движите в уюта на вашият дом е с помощта на бягаща пътека.

Въпреки, че пътеката за бягане е сред най-скъпите фитнес уреди, тя осигурява отлични условия както за лесно упражнение, така и за по-сериозни кардио тренировки.

Бягането по пътека у дома е много добра алтернатива на бягането на открито, особено при неблагоприятно време.

Ползи от бягането – Как да изберем бягаща пътека?

С такова устройство можете да се движите в комфорта на собствения си дом, на терасата или в двора, без да се притеснявате от времето на вън или за вашата безопасност, ако например искате да бягате вечер или през нощта.

Бягането като цяло подобрява здравето на сърцето и сърдечно-съдовата система, понижава кръвното налягане, увеличава притока на кръв към всички мускули.

Освен това понижава вискозитета на кръвта, увеличава броя на червените кръвни телца, кислородните преносители и укрепва самия сърдечен мускул.

Това е отличен фитнес уред за поддържане на вашата форма и сваляне на излишни килограми.

Но все пак, за да имате здраво тяло и ум движението трябва да се комбинира със здравословен начин на живот и здравословно хранене.

За да си отговорите на въпроса „Как да изберем бягаща пътека?“, ще трябва да обмислите наличното пространство, тъй като тези устройства са обемисти и тежки, а това е втората по-важност точка след цената.

Основните характеристики, който трябва да вземете преди покупката на този уред са следните:

Мощност

За по-тежка употреба и за хора с по-голямо тегло мощността на двигателя трябва да бъде най-малко 2 к.с., но за по-леки упражнения и за хора с нормално телосложение е достатъчен двигател с мощност от около 1 к.с.

Стабилност

По-тежките уреди с тегло над 100 кг респективно осигуряват по-добра стабилност и може да се използват от хора с по-голямо тегло. По-леките пътеки обикновено са с тегло 40-50 кг.

Размери на лентата за бягане

Лентата за бягане е необходимо да бъде достатъчно широка и дълга, за да се гарантира удобната употреба на уреда. Повечето модели имат ширина между 40 и 50 см и дължина от 120-140 см.

Наклон

Наклонът на бягащата пътечка добавя повишена интензивност към тренировката, което ще симулира мускулните групи и повишава ефективността. Повечето модели имат електрически наклон, който може лесно да се регулира по време на тренировка.

Някои модели имат програми, които симулират бягане по хълмове и долини с различни наклони, които могат да направят упражненията по-интересни. Повечето бягащи пътеки имат наклон между 8 и 12%, а най-ефективните модели са с наклон, който надвишава 12%.

Окачване

Бягащите пътеки е необходимо да са с ефективна система за амортисьори, която ще абсорбира ударите при бягане, като по този начин защитава ставите и връзките, което е много важно за здравето ви. Също така, използването на правилна техника за бягане предотвратява появата на наранявания от всякакъв тип.

Скорост на бягане

За нормално бягане или за бързо бягане ще ви е необходима лента с минимална скорост 16 км / ч, а за джогинг и леко бягане е достатъчна пътека със скорост 10 км / ч.

Поддържащо тегло

Пътеките, поддържащи по-голямо тегло като цяло са по-скъпи и надвишаването на максимално допустимото тегло може да доведе до повреда на устройството или сериозни аварии. Моделите на от ниския ценови клас са с максимално поддържано тегло от 70-80 кг, докато по-скъпите модели са с максимално поддържащо тегло от 120-130 кг;

Ниво на шум

Повечето бягащи пътеки са шумни, като могат да смущават както другите хора в дома ви, така и съседите. Качествените материали и ефективната система за затихване ще осигурят по-ниско ниво на шум.

Пулсови сензори

Тези сензори са ви необходими, за да следите сърдечната си честота по време на тренировка. Те трябва да бъдат разположени така, че да можете лесно да бъдат достигани по време на бягане.

Безопасност при спиране

Някои пътеки имат предпазно устройство, което спира лентата в случай на подхлъзване или падане.

Контролен панел

Може да избирате сред модели с голям цифров дисплей и лесни за използване менюта  до които лесно можете да получите достъп по време на работа.

Брой програми

Някои модели имат програми, базирани на разстояние и време на използване, а други имат програми, които автоматично регулират интензивността на упражнението според сърдечната честота. Най-основните бягащи пътеки имат 10-12 програми, а в най-ефективните има до 36 програми.

Нашите предложения – Как да изберем бягаща пътека?

Бягаща пътека OMA HM-5050TA, 2.5 конски сили, v-max 18 km/h, 0-15% наклон

Как да изберем бягаща пътека - Бягаща пътека OMA HM-5050TA, 2.5 конски сили, v-max 18 km/h, 0-15% наклон

Това е една от най-добрите бягащи ленти на пазара с отлично съотношение между цена и качество, която можете да закупите в момента. OMA HM 5050-TA е с мощен 2.5 к.с.,  лентата ѝ е достатъчно дълга и широка за удобна употреба както от начинаещи, така и от и напреднали. Автоматичното накланяне до 15 %, скорост до 18 км / ч и поддържано тегло до 130 кг правят тази бягаща пътека отличен избор всеки, който би искал да прави компромис с качеството.

Виж ЦЕНА и пълните характеристики тук

 


Бягаща пътека Kondition HM-3800

Как да изберем бягаща пътека - Бягаща пътека Kondition, HM-3800

Тази бягаща пътека Kondition е подходяща за начинаещи потребители. Kondition HM-3800 е с мощност 1.25. Лентата и с дължина 158 см и ширина 67 см, което е достатъчно за по-слаби потребители. Тя поддържа максимално тегло от 100 кг и е с със скорост достигаща 12 км/ч. Това е пътека от средния ценови клас, която е подходяща за начинаещи потребители.

Виж ЦЕНА и пълните характеристики тук

 


Бягаща пътека Kondition HMG-1800

Бягаща пътека Kondition, HMG-1800

Тази бягаща пътека Kondition отново е подходяща за начинаещи потребители. Тя е с дисплей, който показва време, разстояние, скорост, калории и пулс. Има ръчен наклон и 3 нива на скорост и площ за бягане от приблизително 110 x 33 см.

Виж ЦЕНА и пълните характеристики тук

 


Бягаща пътека Lotto Corso 4

Бягаща пътека Lotto Corso 4

Друга бягаща пътечка, която може да ви помогне да останете във форма в комфорта на вашия дом, е моделът Pista 4, произведен от италианската компания Lotto. Моделът има 12 програми и може да се използва както от неопитни, така и от напреднали хора и експерти. Поддържаното голямо тегло от 120 кг, електронния наклона до 12% и мощният двигател са други силни страни на тази бягаща пътека Lotto.

Виж ЦЕНА и пълните характеристики тук

 


Бягаща пътека Hammer Light Runner LR16i, 1-16 км/ч

Бягаща пътека Hammer Light Runner LR16i, 1-16 км/ч

Hummer Light Runner LR16i е бягаща пътека, предназначена за леки и средни упражнения, които могат да се използват както от начинаещи, така и напреднали. Моделът има 18 програми и степен на наклон между 1 и 12% и предлага лента за бягане с доста големи размери. Лекото тегло на уреда, максималната скорост до 16 км/ч и поддържаното тегло до 120 кг са други основни предимства на тази бягаща пътека.

Виж ЦЕНА и пълните характеристики тук

 


 Не забравяйте, че все пак, за да имате здраво тяло и ум, движението трябва да се комбинира със здравословен начин на живот и здравословно хранене. Затова ти предлагаме да прегледаш и нашето ръководство:  Как да изберем блендер?