Как да изберем велоергометър?

В ръководството как да изберем велоергометър ще ви запознаем с основните предимства, качества и функции на този полезен фитнес уред.

Велоергометърът е най-често срещаният вид тренировъчен уред, който ви позволява да тренирате не само във фитнеса, но и у дома, като е подходящ за всеки пол, без възрастови ограничения.

Това е многофункционален уред, който ви позволява да симулирате колоездене при различни условия и при различни трудности.

Всичко това е възможно с помощта на вградения компютър, чийто дисплей показва всички важни индикатори, а именно: пулс, изгорени калории, изминато разстояние и ниво на скорост.

В зависимост от системата за натоварване и спиране, велоергометрите се разделят на няколко вида:

  • Механични – това е най-простата система и обикновено най-евтините велоергометри на пазара са от този вид. При която се използва верига, която затяга педалите. При такива системи тренировката има недостатъци като неравномерно натоварване, бързо износване на възлите на уреда и допълнителен шум. Като цяло ви препоръчваме да избягвате този вид уреди.
  • Магнитни – е система, която работи с магнити. При нея може да получите много по-силно натоварването от механичните. Магнитните системи са характерни и с по-високата си устойчивост.
  • Електромагнитни – е най-модерната и широко разпространена система при велоергометърите. Системата е идентична, като при магнитната, като единствената разлика е, че вместо магнити се използват електромагнити.

Велоергометърът се използва главно за:

  • загуба на тегло;
  • подобряване на сърдечно-съдовата система;
  • подобрява мозъчната дейност;
  • забавяне на стареенето;
  • оформяне на тялото;
  • предотвратява множество заболявания;
  • увеличава качеството ви на живот.

Доказано е, че ежедневното трениране с велоергометър премахване на целулита, защото по време на сесията мускулите на бедрата активно се развиват.

Велоергометър се препоръчва за профилактика и рехабилитация след различни травми, тъй като когато правите упражнения на този уред, няма тежки натоварвания на лумбалния и гръбначния стълб.

Най-важните характеристики, които трябва да имате предвид при закупуване на велоергометър са:

Система за натоварване

Показва броя на нивата на натоварване или максималното натоварване във W (ватове), ако системата е електромагнитно заредена.

Масата на маховика (измерена в кг) – е масата на отлятото колело, което се задейства при движение на педалите на мотора.

Според резултатите от изследването се стигна до заключението, че колкото по-голяма е масата на маховика, толкова по-добри са ускорението и спирането.

Седалка

Когато избирате вашият нов уред е препоръчително да обърнете внимание на седалката, защото комфортът е много важен.

Изберете уред, който позволява настройване на седалката, за да ви е по-удобно.

Освен това обърнете внимание на максималното поддържано тегло от уреда. В стандартните версии максималното натоварване варира между 100 и 150 кг.

Измерване на пулса

Показва методите за измерване на пулса, в зависимост от модела на мотора.

Мощност на натоварване

Има фитнес велосипеди и с по-голямо натоварване, но те са по-скъпи и са част от класа на полупрофесионалните или професионалните.

Нашите предложения – Как да изберем велоергометър?

 


Велоергометър OMA BMG-8510

Велоергометър OMA BMG-8510

Велоергометърът OMA BMG-8510 е идеален за премахване на излишното тегло с помощта на упражнения от комфорта на вашия дом. Този велоергометър използва магнитен механизъм, който позволява задаването на 32 броя степени на трудност.  Подходящ както за начинаещи, така и за напреднали потребители или експерти. Основните му функции са свързани с 12-те му предварително зададени програми, измерването време, разстояние, пулс, RPM и ниво на съпротива.

Виж ЦЕНА и пълните характеристики тук

 


Велоергометър Karl Sports, Маховик 5 кг, Бял/Черен

Велоергометър Karl Sports, Маховик 5 кг, Бял/Черен

Велоергометърът Karl Sports е идеален за премахване на излишното тегло с помощта на упражнения от комфорта на вашия дом. Този велоергометър използва магнитен механизъм с махоник от 5 кг. Освен това има функции за измерване на време, скорост, разстояние, пулс и калории. Подходящ за начинаещи потребители.

Виж ЦЕНА и пълните характеристики тук

 


Велоергометър OMA BMG-8512

Велоергометър OMA BMG-8512

Ако търсите да изберете велоергометър, който е изработен от качествени материали, което ще ви осигури удобно използване, тогава OMA BMG-8512 може да бъде един от най-добрите избори, които можете да направите. Моторът му използва магнитен механизъм и има модерен дизайн с колела, които позволяват лесен транспорт от една стая в друга. Ергономичната седалка, регулируема според височината на потребителя и качествените материали са други силни страни на този велоергометър.

Виж ЦЕНА и пълните характеристики тук

 

Велоергометър Karl Sports, Маховик 6 кг, Максимално допустимо тегло 120 кг, Черен/Сребрист

Велоергометър Karl Sports, Маховик 6 кг, Максимално допустимо тегло 120 кг, Черен/Сребрист

Велоергометърът Karl Sports е идеален за премахване на излишното тегло с помощта на упражнения от комфорта на вашия дом. Този велоергометър е с максимално допустимо тегло 120 кг и използва магнитен механизъм с махоник от 6 кг. Освен това има функции за измерване на време, скорост, разстояние, пулс и калории. Подходящ както за начинаещи, така и за напреднали потребители.

Виж ЦЕНА и пълните характеристики тук


Велоергометър Nautilus R628, Хоризонтален, 29 степени на трудност, Максимално поддържано тегло 148 кг

Велоергометър Nautilus R628, Хоризонтален, 29 степени на трудност, Максимално поддържано тегло 148 кг

Ако търсите вертикален велоергометър, който е подходящ и за използване от експерти то Nautilus R628 може да бъде вашият избор. Този уред ви предоставя цели 29 степени на трудност, но една от най-големите му предимства е удобната седалка за използване и лесния и многофункционален дисплей за настройване на отделните функции.

Виж ЦЕНА и пълните характеристики тук

 


Велоергометър GYMOST BMG-B11, Маховик 15 кг, Съпротивление 20 нива

Велоергометър GYMOST BMG-B11, Маховик 15 кг, Съпротивление 20 нива

Ако имате заседнал живот, без много физическа активност, тогава велоергометър Gymost BMG-B11 може да ви помогне да промените това и да тренирате и да поддържате отлична форма. Основното предимство на този велоергометър е мултимедийната конзола, която ви позволява да слушате музика или да гледате видеоклипове, докато правите упражнения. Освен това ще можете да видите различна информация за вашата тренировка, като изгорените калории, скорост, изминато време или разстояние.

Виж ЦЕНА и пълните характеристики тук

 


 Не забравяйте, че все пак, за да имате здраво тяло и ум, движението трябва да се комбинира със здравословен начин на живот и здравословно хранене. Затова ти предлагаме да прегледаш и нашето ръководство:  Как да изберем блендер?