Как да изберем видеорегистратор?

Как да изберем видеорегистратор

В ръководството как да изберем видеорегистратор ще ви запознаем с основните предимства, качества и функции на този полезен аксесоар за автомобил.

Увеличаващите се на брой произшествия на пътя доведоха до това, че все повече хора инсталират видеорегистратори във своите автомобили.

Тази камера може да предостави неоспорими доказателства за установяване на невинност при настъпването на пътен инцидент.

Видеорегистраторите са малки устройства, които се монтират в горната част на предното стъкло на автомобила, от където записват случващото се на пътя.

Те могат да се явят като доказателство при пътнотранспортни произшествия, но също така и малки злополуки при паркиране на автомобила.

Цената на автомобилните камери варира между стотина лева за базовите модели и може да надхвърли няколкостотин за премиум моделите.

В зависимост от вида на заснемане, видеорегистраторите могат да бъдат:

Единична камера – позволяват заснемане на пространството пред колата, като тези модели са по-евтини и имат по-малки размери.

Двойна – едновременно записва както предната, така и задната част на автомобила, като основният недостатък на тези модели е, че те са по-големи като размери.

Камерите за автомобили могат да имат различни опции и допълнителни функции, най-важните от които са:

Ъгъл на камерата

Колкото по-висок е ъгълът на снимане на камерата, толкова повече площ ще може да покрие около колата. Повечето автомобилни камери имат ъгъл на снимане, подобен на начина, по който човешкото око възприема, а по-скъпите модели имат ъгъл на снимане, надвишаващ 150 градуса.

Качество на снимане

Детайлите в записа могат да ви помогнат да докажете невинността си в случай на злополука, затова е препоръчително да изберете камера с минимална разделителна способност от 1920 x 1080 пиксела (Full HD). Премиум камерите могат да имат QHD резолюция (2560 х 1440 пиксела), която ще ви позволи лесно да идентифицирате регистрационни табели или сигнали на пешеходци.

Място за съхранение

Автомобилните камери нямат собствени места за съхранение, така че запазването на видеоклипове се извършва на microSD карти с капацитет между 32 и 128 GB. В зависимост от разделителната способност на снимките ще можете да запишете между 5 и 20 часа запис.

Wi-Fi

С достъп до интернет – камерата създава точка за достъп (с парола), за да се свърже с всяко устройство с операционна система Android, iOS, като позволява както изтеглянето на видеоклипове, така и качването им в определени сайтове.

GPS

Предлага възможност за запис на скоростта на движение, но и местоположението, което можете да идентифицирате на картата при изтегляне на записите.

Аварийно записване

Използва сензор G, който автоматично задейства записите на аварийността (EMR), ако участвате в автомобилна катастрофа.

Системи за предупреждение

Някои автомобилни камери използват различни системи за предупреждение като изпреварване или приближаване до предната лента на автомобила пред вас, което може да ви помогне да избегнете инциденти.

Работна температура

Видеорегистраторът трябва да издържа както на топло, така и на студено, този параметър е много важен. Следователно, добър показател за качеството на видеокамерата е температурната устойчивост от -25 градуса С до + 65 градуса С, въпреки че на практика камерата може да работи в по-голям температурен диапазон.

Инфрачервено осветление

Камерата има няколко светодиода, които позволяват запис през нощта.

Автоматично регулиране на експозицията

Автоматично компенсиране на експозицията в зависимост от нивото на осветление.

Автоматична корекция на баланса на бялото

В зависимост от външния източник на осветление променя баланса на бялото, като по този начин подобрява изображението.

Дистанционно управление

Предлага се само при по-скъпи модели.

Нашите предложения  – в ръководството как да изберем видеорегистратор?

Видеорегистратор огледало DVR 2Drive, Предна и задна камера FHD 1080p, Дисплей 5”

Как да изберем видеорегистратор - Видеорегистратор огледало DVR 2Drive, Предна и задна камера FHD 1080p, Дисплей 5''

Виж ЦЕНА и пълните характеристики тук

 


Умен видеорегистратор Xiaomi 70mai 1S, Ultracompact, Full-HD 1080P, Sony IMX307, Wifi, Гласови команди, Model 2019

Как да изберем видеорегистратор - Умен видеорегистратор Xiaomi 70mai 1S, Ultracompact, Full-HD 1080P, Sony IMX307, Wifi, Гласови команди, Model 2019

Виж ЦЕНА и пълните характеристики тук

 


Видеорегистратор DVR Prestigio 523, full HD, Дисплей 2″, 4 MP, 130-градусов ъгъл, micro USB, Сензор за движение, G-sensor, Black

Как да изберем видеорегистратор - Видеорегистратор DVR Prestigio 523, full HD, Дисплей 2", 4 MP, 130-градусов ъгъл, micro USB, Сензор за движение, G-sensor, Black

Виж ЦЕНА и пълните характеристики тук

 


Видеорегистратор DVR Garmin Dash Cam Mini, 1080p, 140 градуса, Wi-Fi

Как да изберем видеорегистратор - Видеорегистратор DVR Garmin Dash Cam Mini, 1080p, 140 градуса, Wi-Fi

Виж ЦЕНА и пълните характеристики тук

 


Видеорегистратор Mio MiVue 792WiFi, Full HD, G-Shock Sensor, Senzor Sony Stravis, Black

Как да изберем видеорегистратор - Видеорегистратор Mio MiVue 792WiFi, Full HD, G-Shock Sensor, Senzor Sony Stravis, Black

Виж ЦЕНА и пълните характеристики тук

 


Умен видеорегистратор Xiaomi 70mai PRO smart DVR , 2.7K 1944p, WDR, G-sensor, Sony IMX335, Wifi, Гласови команди, Черен

Как да изберем видеорегистратор - Умен видеорегистратор Xiaomi 70mai PRO smart DVR , 2.7K 1944p, WDR, G-sensor, Sony IMX335, Wifi, Гласови команди, Черен

Виж ЦЕНА и пълните характеристики тук

 


Видеорегистратор DVR Navitel R200, 2″ дисплей, FHD/30fps, 140-градусов ъгъл, G-Sensor, Автоматичен запис

Как да изберем видеорегистратор - Видеорегистратор DVR Navitel R200, 2" дисплей, FHD/30fps, 140-градусов ъгъл, G-Sensor, Автоматичен запис

Виж ЦЕНА и пълните характеристики тук

 


Видеорегистратор DVR Smailo Vision, Full HD, 155 градуса, Сребрист

Как да изберем видеорегистратор - Видеорегистратор DVR Smailo Vision, Full HD, 155 градуса, Сребрист

Виж ЦЕНА и пълните характеристики тук

 


Видеорегистратор DVR Garmin Dash Cam 46, Екран 2″, 1080p, 140 градуса, Bluetooth , Wi-Fi

Как да изберем видеорегистратор - Видеорегистратор DVR Garmin Dash Cam 46, Екран 2", 1080p, 140 градуса, Bluetooth , Wi-Fi

Виж ЦЕНА и пълните характеристики тук

 


Това бяха нашите съвети и предложения в ръководството за това да как да изберем видеорегистратор – надяваме се да сме ви били полезни с избора!

Относно TechRevue

TechRevue.bg | Вашият съветник при избора на техника!

Разгледай всички публикации от TechRevue →