Как да изберем видеорегистратор?

В ръководството как да изберем видеорегистратор ще ви запознаем с основните предимства, качества и функции на този полезен аксесоар за автомобил.

Увеличаващите се на брой произшествия на пътя доведоха до това, че все повече хора инсталират видеорегистратори във своите автомобили.

Тази камера може да предостави неоспорими доказателства за установяване на невинност при настъпването на пътен инцидент.

Видеорегистраторите са малки устройства, които се монтират в горната част на предното стъкло на автомобила, от където записват случващото се на пътя.

Те могат да се явят като доказателство при пътнотранспортни произшествия, но също така и малки злополуки при паркиране на автомобила.

Цената на автомобилните камери варира между стотина лева за базовите модели и може да надхвърли няколкостотин за премиум моделите.

В зависимост от вида на заснемане, видеорегистраторите могат да бъдат:

Единична камера – позволяват заснемане на пространството пред колата, като тези модели са по-евтини и имат по-малки размери.

Двойна – едновременно записва както предната, така и задната част на автомобила, като основният недостатък на тези модели е, че те са по-големи като размери.

Камерите за автомобили могат да имат различни опции и допълнителни функции, най-важните от които са:

Ъгъл на камерата

Колкото по-висок е ъгълът на снимане на камерата, толкова повече площ ще може да покрие около колата. Повечето автомобилни камери имат ъгъл на снимане, подобен на начина, по който човешкото око възприема, а по-скъпите модели имат ъгъл на снимане, надвишаващ 150 градуса.

Качество на снимане

Детайлите в записа могат да ви помогнат да докажете невинността си в случай на злополука, затова е препоръчително да изберете камера с минимална разделителна способност от 1920 x 1080 пиксела (Full HD). Премиум камерите могат да имат QHD резолюция (2560 х 1440 пиксела), която ще ви позволи лесно да идентифицирате регистрационни табели или сигнали на пешеходци.

Място за съхранение

Автомобилните камери нямат собствени места за съхранение, така че запазването на видеоклипове се извършва на microSD карти с капацитет между 32 и 128 GB. В зависимост от разделителната способност на снимките ще можете да запишете между 5 и 20 часа запис.

Wi-Fi

С достъп до интернет – камерата създава точка за достъп (с парола), за да се свърже с всяко устройство с операционна система Android, iOS, като позволява както изтеглянето на видеоклипове, така и качването им в определени сайтове.

GPS

Предлага възможност за запис на скоростта на движение, но и местоположението, което можете да идентифицирате на картата при изтегляне на записите.

Аварийно записване

Използва сензор G, който автоматично задейства записите на аварийността (EMR), ако участвате в автомобилна катастрофа.

Системи за предупреждение

Някои автомобилни камери използват различни системи за предупреждение като изпреварване или приближаване до предната лента на автомобила пред вас, което може да ви помогне да избегнете инциденти.

Работна температура

Видеорегистраторът трябва да издържа както на топло, така и на студено, този параметър е много важен. Следователно, добър показател за качеството на видеокамерата е температурната устойчивост от -25 градуса С до + 65 градуса С, въпреки че на практика камерата може да работи в по-голям температурен диапазон.

Инфрачервено осветление

Камерата има няколко светодиода, които позволяват запис през нощта.

Автоматично регулиране на експозицията

Автоматично компенсиране на експозицията в зависимост от нивото на осветление.

Автоматична корекция на баланса на бялото

В зависимост от външния източник на осветление променя баланса на бялото, като по този начин подобрява изображението.

Дистанционно управление

Предлага се само при по-скъпи модели.

Нашите предложения  – в ръководството как да изберем видеорегистратор:
DVR 2Drive

Xiaomi 70mai A500S (Черен)

Видеорегистратор DVR Xiaomi 70mai A500S Dash Cam Pro Plus 2.7K 1944p, IPS 2.0″, 140 FOV, ADAS, GPS, Night Vision,Wi-Fi

Xiaomi 70mai 1S

Xiaomi 70mai M300 (Тъмно сив)

Видеорегистратор Xiaomi 70mai M300, Ултракомпактен, Ъгъл на заснемане 140° , 1296P HD, WDR, Wifi, Dark Gray

Xiaomi 70mai Dash Cam Lite

Xiaomi 70mai Dash Cam Lite

Видеорегистратор Xiaomi 70mai Dash Cam Lite, Smart, FOV 130°, 1080p, WDR, G-sensor, Sony IMX307, Wi-Fi

Mio MiVue 826

Mio MiVue 826 (Черен)

Камера за кола Mio MiVue 826, Full HD, GPS, WIFI, ADAS

DVR Navitel R700

Xiaomi 70mai A800S (Черен)

Видеорегистратор DVR Xiaomi 70mai A800S Dash Cam Pro Plus 4K UltraHD , IPS 3.0″, 140 FOV, ADAS, GPS, Night Vision,Wi-Fi

Prestigio RoadRunner 435DL

Xiaomi 70mai A800S (Черен)

Видеорегистратор DVR Xiaomi 70mai A800S Dash Cam Pro Plus 4K UltraHD, IPS 3.0″, 140 FOV, ADAS, GPS, Night Vision, Wi-Fi + Задна камера Xiaomi 70mai RC06, Full HD 30 fps, Зрителен ъгъл 130°

Prestigio RoadRunner 435DL

Xiaomi 70mai A400 Gray QHD (Черен)

Видеорегистратор DVR Dual Xiaomi 70mai A400 Gray QHD 1440p, IPS 2.0″, 145 FOV, Night Vision,Wi-Fi, Задна камера Xiaomi 70mai MiDrive RC09, Full HD 30 fps, Зрителен ъгъл 130°