Как да изберем електирческа кана за вода?

В това ръководство – как да изберем електрическа кана за вода ще ви запознаем кои са основните спецификации и функционалности на каните за води на пазара. Ще научите най-важните характеристики на електрическите кани и какво е важно да знаете при покупка на този уред.

Този уред в важна част от нашето ежедневие и често се използва от повечето домакинства за приготвяне на горещи напитки и за готвене.

Основни характеристики
 Вместимост 

Най-важното качество на каната е нейната вместимост – т.е. какво максимално количество вода може да загрее за едно използване.

Капацитета им варира най-често между 1,5 – 2-литра.

По-ефективно е да можеш да загрееш само водата, която ти трябва в момента, така че ако живеете сами или имате малко семейство, по-малката кана е за предпочитане, като може да ви спести пари.

 Скорост на завиране  

Второ, важно е да се отбележи колко бързо завира водата в каната.

Не всички кани имат еднаква скорост – някои имат по-мощни и качествени нагряващи елементи, което им позволява да загряват водата значително по-бързо от останалите.

Дори разликата да е 10 или 20 секунди, ако каната се използва често в ежедневието, това си е доста загубено време.

 Студено на допир покритие  

Модерните кани може да са направени с двойни стени или “cool-touch” покритие.

Както предполага името, тези кани са направени така, че външната повърхност да не се нагрява, дори когато водата тъкмо е завряла.

Това ги прави по-безопасни за използване защото намаляват риска от случайно изгаряне при допир на врялата кана.

 Опции за нагласяне на температурата и дозиране  

Някои по-усъвършенствани модели имат способността да регулират температурата така че да я направят по-гореща или по-студена от стандартното.

Това е особено полезно, когато си правите разтворимо кафе (чиято идеална температура за направа е 90 градуса Целзий) или зелен чай (70 градуса Целзий) или черен чай или супа (100 градуса Целзий).

Тази опция прави продукта по-скъп, но инвестицията би си струвала, ако намирате зеления си чай не дотам вкусен заради прекалено горещата вода.

 Материал на корпуса  

Нещо много важно, на което трябва да обърнете внимание при избора на кана, е от какъв материал е изградена тя.

Най-общо се разделят на кани, произведени изцяло от пластмаса и такива с корпус от неръждаема стомана, с включени пластмасови елементи, но без достъп до водата.

Ние ви препоръчваме да заложите на каните изградени от неръждаема стомана във вътрешността си, тъй като те са много по-безопасни за използване от пластмасовите.

Цената на металните кани е по-висока, но ще оправдае инвестицията ви в бъдеще, най-вече от здравословна гледна точка.

Изключително препоръчително е да не приготвяте храна и напитки на бебета и малки деца с кани изградени изцяло от пластмаса.

Съществуват и кани със стъклен корпус, но ние не ви ги препоръчваме тъй като са по-податливи на счупване, както и недостатъкът при тях е, че варовикът от водата, който остава по тях.

 Филтриране  

И накрая, някои кани имат вградена филтрираща система.

Те намаляват количеството на варовика във загряващата се вода и премахват нечистотиите, като така повлияват вкуса и дори цвета на крайния продукт.

Този вид филтри са особено полезни за райони с по-твърда вода, ако живеете във Варна, например.

Все пак, за по-здравословен ефект, ние препоръчваме водата от чешмата първо да бъде пречистена във филтрираща кана за вода, преди за се затопля или консумира.

Нашите предложения – Как да изберем електирческа кана за вода?

 

Електрическа кана SMEG KLF03PGEU 50’s Style

Smeg кана за вода

 

Първо ще ви запознаем с може би една от най-добрите кани за вода, които съществуват на пазара. Това е електрическата кана на италианската марка SMEG и нейната  50’s Style серия. Освен със страхотния си ретро дизайн, продукта съчетава и отлично качество на материали от които е изработен. Може да намерите каната в няколко много атрактивни цвята като: пастелено синьо, розово, кремаво, сребристо, черно и червено.

 

 

 

Капацитет 1.7 литра
Мощност 2400W
Филтър за котлен камък Да
Без кабел Да
Материал на корпуса Неръждаема стомана

 


Електрическа кана Jata HA722

 

Електрическа кана Jata HA 722

Това е едно бюджетно и много добро предложение на испанската марка Jata (Хата). Подходяща за всеки, който търси електрическа кана на добра цена. Каната ще задоволи нуждите на всеки, който няма претенции относно специални функции към уреда, освен да затопля водата бързо. Изработена от неръждаема стомана във вътрешната си част, като е със скрит нагревател, което прави я лесна за почистване и позволява по-бързото загряване на водата. Капацитетът от 1.7 литра е достатъчен за всеки любител на топлите напитки.

 

 

Капацитет 1.7 литра
Мощност 2000W
Филтър за котлен камък Да
Без кабел Да
Материал на корпуса Иноск

 


Електрическа кана Russel Hobbs 19251-70

Електрическа-кана-Russel-Hobbs-19251-70

 

Каната на Russel Hobbs с  изтънчените черни акценти и блестящ стъклен капак, е идеален аксесоар за всяка кухня. Изпълнението на изработката е изключително добро, като корпуса е изграден от изцяло метална конструкция.

Капацитет 1.7 литра
Мощност 2400W
Филтър за котлен камък Да
Без кабел Да
Материал на корпуса Метална конструкция

 


Електрическа кана Philips HD9326/20

 

Електрическа кана Philips HD932230

Този модел на Philips е оптимален избор за хора, които търсят най-доброто съотношение цена/качество. Предлага се в няколко цветови решения, в които може да го изберете. Нагревателния елемент е скрит, което прави каната лесна за почистване и бърза за загряване. Ако търсите продукт с доказано качество на изработката и добър дизайн, то каната на Philips HD9326/20 е вашият избор.

 

 

Капацитет 1.7 литра
Мощност 2200W
Филтър за котлен камък Да
Без кабел Да
Материал на корпуса Инокс

 


Електрическа кана  Philips HD4631/20

 

Електрическа кана Philips HD463120

 

Представяме ви още един модел на Philips, който се различава най-вече със своят регулатор на температура. Подходяща е за хора, които обичат да взимат максимума от всяка напитка. Ако искате да вземете най-доброто от всяка чаша чай, кафе или топла супа, то това е вашата кана.

Капацитет 1.6 литра
Мощност 2400W
Филтър за котлен камък Да
Без кабел Да
Материал на корпуса Иноск

 


Електрическа кана Russell Hobbs Legacy 21281-70

 

Ел. кана Russell Hobbs Legacy 21281-70Електрическата кана Legacy е с дръжка, която отбелязва 60-годишния юбилей на компанията. Освен със страхотния си дизайн, уредът се отличава и с богат набор от модерни функции. Функцията за бързо нагряване ще ви позволи да кипнете чаша вода само за 55 секунди. Това е идеално, ако се нуждаете от гореща напитка бързо или искате да си приготвите само една чаша. Специфичната форма на чучура гарантира, че цялата вода ще се излее в чашата без пръски и разливане. Предлага се в няколко различни цветове: червено, черно и сребристо.

 

Капацитет 1.7 литра
Мощност 2400W
Филтър за котлен камък Да
Без кабел Да
Материал на корпуса Полирана стомана

 


Електрическа кана Gorenje Infinity K17INF

 

Електрическа кана Gorenje Infinity K17INF

 

Каната Gorenje Infinity K17INF е практичен избор, за всеки, който търси стандартна кана. Модела е изработен от неръждаема стомана във вътрешната си част и е със скрит нагревател, което прави каната лесна за почистване и позволява по-бързото загряване на водата. Капацитетът и е от 1.7 литра, който е достатъчен за всеки любител на топлите напитки.

Капацитет 1.7 литра
Мощност 2200W
Филтър за котлен камък Да
Без кабел Да
Материал на корпуса Иноск

 


Електрическа кана De Longhi Scultura KBZ 2001

 Електрическа кана De Longhi Scultura KBZ 2001

Серията Scultura e на известният производител De Longhi и се отличава със страхотен дизайн и завидни качества на изработката. Капацитета на каната от 1.5 литра е напълно достатъчен, за да задоволи нуждите на цялото ви семейство. Предлага се в няколко цвята: сив, черен и бял.

 

 

Капацитет 1.5 литра
Мощност 2000W
Филтър за котлен камък Да
Без кабел Да
Материал на корпуса Метална конструкция

 


Електрическа кана DeLonghi Brillante

Ел. кана DeLonghi Brillante

 

Brillante e другата дизайнерска серията на  De Longhi и също се отличава със страхотен дизайн и завидни качества на изработката. Капацитета на каната от 1.7 литра е напълно достатъчен, за да задоволи нуждите на цялото ви семейство. Предлага се в черен и бял цвят.

 

 

Капацитет 1.7 литра
Мощност 2000W
Филтър за котлен камък Да
Без кабел Да
Материал на корпуса Метален корпус

 


Електрическа кана Tefal Safe to Touch Black KO3708
Електрическа кана Tefal Safe to Touch Black KO3708

 

Тази кана е изработена от два слоя: външната част е изградена от пластмаса, а вътрешната – от неръждаема стомана. Подвижният филтър предотвратява от натрупване на котлен камък. Благодарение на двуслойните си стени каната задържа водата топла за до 30 минути.

Капацитет 1.5 литра
Мощност 2400W
Филтър за котлен камък Да
Без кабел Да
Материал на корпуса Иноск/Пластмаса

 


Електрическа кана Concept Ceramica

Електрическа кана-concept-rk-0020

 

 

Последното ни предложение е за една много цветна и слъчева кана за вода, която е изградена от керамика.  Вместимостта и е напълно достатъчна, за да задоволи потребностите на цялото ви семейство. Керамичното покритие е както недостатък, поради възможността от по-лесно счупване, така и предимство, поради факта, че не отделя вредни вечества в загрятата вода. Производителят се е погрижил за вашето спокойствие като дава 36 месеца гаранция за продукта.

Капацитет 1.5 литра
Мощност 1350W
Филтър за котлен камък Да
Без кабел Да
Материал на корпуса Керамика

 


Както и може би се убедихте от нашето ръководство как да изберем кана за вода, то изборът не е лесен. Съобразявайки се с вашият бюджет трябва да конкретизирате вашите критерии и да изберете такъв продукт, който ще отговаря най-много на вашите нужди. Ние ви препоръчваме да не избирате кани с изцяло пластмасова изработка.

Ще се радваме да споделите в коментарите какъв модел кана използвате вие и какви са вашите отзиви за нея. Надяваме се да сме ви били полезни с това кратко ръководство, може да разгледате всички ръководства тук и да дадете предложения за ръководство за нова категория в коментар или във формата за контакт.