Как да изберем стъклочистачка?

В ръководството как да изберем стъклочистачка ще ви запознаем с основните предимства, качества и функции на този полезен домашен уред за почистване и поддържане на чистотата в дома.

Стъклочистачките стават много популярни през последните години поради факта, че предлагат лесен начин за почистване на прозорци и други плоски повърхности, като огледала и фаянс, без мръсотията да капе на пода.

Ако ви е писнало да търкате прозорците, без особен резултат, тогава ви трябва стъклочистачка за почистване прозорци.

С този уред прозорците се почистват 3 пъти по-бързо, отколкото при конвенционалните методи.

Поради малкия си размер и факта, че работят безжично, стъклочистачките са лесни за използване дори в тесни пространства на балкони и бани.

Основните предимства на стъклочистачките са:
  • Предлага бързо решение за почистване на големи стъклени повърхности, като например външни врати от защитно стъкло или други плъзгащи се врати, които имате в у дома.
  • Те могат да премахнат конденз от банята, кухнята или дори колата. Кондензацията се създава поради влагата във въздуха и е един от основните виновници за появата на мухъл.

Предложенията за стъклочистачки за прозорци са доста разнообразни, така че ще трябва да се информирате, за да изберете най-подходящия модел за вашите нужди.

Прочети още: Как да изберем парогенератор?

Въпреки че имат подобна форма, има някои спецификации, които могат да се различават от един модел до друг, най-важните от които са:

Живот на батерията

Стъклочистачките работят с акумулаторна батерия, която може да издържи между 10 и 45 минути. Уверете се, че сте избрали модел с достатъчно автономност, за да почистите всички прозорци, огледала и други плоски повърхности в къщата.

Тегло

Почистването на прозорци може да бъде трудно, ако стъклочистачка е твърде тежка. Повечето качествени модели тежат между 500 и 800 грама.

Работна ширина

Ако имате големи прозорци в стаите или на балкона, важно е да изберете стъклочистачка с възможно най-голяма работна ширина. Най-добрите модели обаче, които имат най-малко две части с различна ширина, по-малките от които могат да се използват и за почистване на ъглите на стъклото.

Капацитет на събиране

Колкото по-голям е контейнерът за събиране, толкова по-рядко ще трябва да го изпразвате, докато почиствате прозорците. Прекалено големият контейнер обаче може да увеличи теглото и размера на уреда, което ще затрудни работата с него.

Аксесоари

Най-полезните аксесоари, които може да има един такъв уред за почистване на прозорци е пръскачка със или без микрофибър за почистващи прозорци, но и допълнителни кърпи, които можете да замените, когато се изцапат при почистването на мръсните прозорци.

Време за зареждане на батерията 

Зареждането на батерията може да отнеме между 1 и половина до 3-4 часа в зависимост от модела, но като се има предвид, че няма да почиствате прозорците всяка седмица, този аспект не трябва да има голямо значение в решението за покупка.

Нашите предложения – как да изберем стъклочистачка:
Karcher WV

Karcher WV

Стъклочистачка Karcher WV 1, 25 мин., до 70 m3, Резервоар за вода 100 мл

Concept CW1000

Concept CW1000

Стъклочистачка Concept CW1000, 7.2V, Li-Ion батерия, Автономия 50 минути, 12W, 0.65 кг, 200 мл, Бял

Leifheit

Leifheit

Стъклочистачка Leifheit, Автономия 30 мин, Бял/Зелен

Attractive LUNA 200

Attractive LUNA 200

Уред за почистване на прозорци и плочки Attractive LUNA 200, почистване без остатъци от вода, включен пулверизатор

Karcher WV 2 Plus N

Karcher WV 2 Plus N

Стъклочистачка Karcher WV 2 Plus N, 35 мин., до 105 m3, Резервоар за вода 100 мл

Leifheit Dry & Clean

Leifheit Dry & Clean

Комплект за почистване на прозорци Leifheit Dry & Clean, Автономия 35 мин, Бял

Star-Light AGC-1312W

Star-Light AGC-1312W

Стъклочистачка Star-Light AGC-1312W, 3.6V, Автономност 25 минути, Бял/Син

Комплект Уред за почистване на прозорци Leifheit

Комплект Уред за почистване на прозорци Leifheit

Комплект Уред за почистване на прозорци + Препарат за прозорци Leifheit, 35 минути, 360°, 0.5 л, Click система, Бял / Тюркоаз


Това бяха нашите съвети и предложения за това да как да изберем стъклочистачка? – надяваме се да сме ви били полезни с избора!