Как да изберем тостер?

В ръководството как да изберем тостер ще ви запознаем с основните предимства, качества и функции на този полезен домакински уред.

Тостерите са абсолютно необходими във всяка кухня – как иначе ще си направите чудесна закуска, за това ще тук ще научите как да изберете най-добрият тостер.

Има многобройни възможности за избор на тостери – от малки тостери за препичане на 2 филии и предназначени за малки кухни и домакинства, до огромни такива с препичане на до 6 филии, които са прекрасен избор за големи семейства.

Тостерите на пазара се предлагат във всички видове, форми и цветове – позволявайки ви да изберете перфектния, който да допълва вашата кухня.

Можете също така да изберете тостер с няколко различни екстри – да затопля вашите любими кифлички и кроасани, да размразява и още други.

Размери

Това е най-фундаменталното решение при избора на тостер – колко филии ще желаете да приготвите веднага. Повечето тостери имат 2 слота, позволяващи приготвянето на максимум две филии хляб наведнъж.

За повечето самотни хора или малки семейства това ще бъде достатъчно, тъй като рядко ще трябва да изпечете повече от 2 филии хляб наведнъж.

Въпреки това за по-големи семейства има тостери с 4 или дори 6 гнезда – те позволяват приготвено  на много по-голямо количество хляб наведнъж.

Някои тостери също са с „дълги слотове“, което означава, че имат широк отвор за хляба – което е особено полезно при препичането на ненарязан хляб закупен от пекарната или домашен такъв.

Програми за препичане

Почти всички основни марки тостери ви позволяват да промените времето, за което се пече хлябът, което ви позволява да приготвите тоста точно така, както ви харесва.

Някои по-нови модели също така съдържат предварително зададени нива на потъмняване на филиите.

Освен това, много тостери съдържат функцията за размразяване на замразения хляб, за готвене на гевреци или за затопляне на препечен хляб.

Екстри

И накрая, някои тостери идват с допълнителни екстри. Те могат да включват неща като специална поставка за затопляне, която може да се използва за кифлички или кроасани, специален държач за правене на тостери, или прозорец за наблюдение, който ви позволява да гледате вашите филии, докато се наслаждавате сутрешното си кафе.

Нашите предложения за най-добрият тостер

Philips HD2516/90

Philips HD2516/90

Тостер Philips HD2516/90, 830 W, 2 променливи слота, Размразяване, Вградена стойка за претопляне на хлебчета, 8 настройки, Черен

Philips HD2516/90

Bosch TAT3A014

Тостер Bosch TAT3A014, 980 W, 2 филии, червен

Philips HD2516/90

Star-Light TRD-850C

Тостер Star-Light TRD-850C, 850 W, 2 филии, Регулируема степен на препичане, Функция размразяване, Inox/Крем

Philips HD2516/90

Daewoo DBT70B

Тостер Daewoo DBT70B, 900 W, Функция за подгряване, Функция за размразяване, Корпус Cool Touch, Черен

Philips HD2516/90

Star-Light TS-800W

Тостер Star-Light TS-800W, 800 W, 2 филии, Регулируема степен на изпичане, Функция размразяване, Инокс

Philips HD2516/90

Kenwood Kmix TCX751BK

Тостер Kenwood Kmix TCX751BK, 900W, Метален корпус, Функция размразяване, Функция Peek

Philips HD2516/90

Smeg TSF01CREU

Тостер Smeg TSF01CREU, 950 W, 2 филии, 6 нива на препичане, Крем