Кога да очакваме новият Samsung Galaxy S9 и Galaxy S9+

Най-накрая е официално. След изтичане на подробна информация за спецификациите на Samsung Galaxy S9 и Galaxy S9+.

Самсунг официално обяви какви са двете най-големи промени в най-важният им модел тази година.
Иновативната камера беше представена на събитието : “The Camera. Reimagined”. Лошата новина е, че подобренията няма да присъстват във всяка бройка.

Самсунг ще екипира Galaxy S9 и Galaxy S9 Plus с основна 12 мегапикселова камера със фокус 1.5. Това е най-професионалната апаратура, използвана досега в смартфон и има възможнсост да предостави висока скорост на затвора (до 120 кадъра в секунда 4K видео) и отлично представяне при ниска осветеност.

Докато Galaxy S9 Plus ще се възползва от двойна камера (предлагаща функционалност за оптично увеличение), по-малкият Galaxy S9 ще има само един модул. Това може да привлече клиенти към по-големия и по-скъп Galaxy S9 Plus.

В допълнение към камерата, Samsung също разкри втората голяма промяна от Galaxy S8. Galaxy S9 включва в окончателния си дизайн водоустойчив корпус Ghostek Nautical.


Samsung обяви, че Galaxy S9 и Galaxy S9 Plus ще бъдат представени на 25 февруари. Това се пада повече от месец преди премиерата Galaxy S8 и Galaxy S8 Plus миналата година, като също няма да се предлагат до 21 април.

Това означава, че водещите в момента модели на Samsung няма да имат повече от 10 месеца като най-добри на пазара, като така Samsung показват безмилостната скорост на технологичния прогрес.

Разбира се, големите ъпгрейди тази година са във вътрешността, тъй като окончателния дизайн на Galaxy S9 си е същият. Независимо дали това е достатъчно, за да възбуди потребителите, които се възползват повече от традицията на Samsung за извършване на значителни външни ъпгрейди всяка година, остава да разберем …