Ревю на електрическа готварска печка AEG CCB56471BX


AEG CCB56471BX е перфектният избор за вас, ако търсите голяма и модерна готварска печка, която да е оборудвана с най-новите функции и технологии, при това на много изгодна цена.

AEG CCB56471BX

AEG CCB56471BX (Инокс)

Електрическа готварска печка AEG CCB56471BX, Стъклокерамичен плот, 4 зони за готвене, Grill, SteamBake, AirFry, Клас A, 50 см, Inox

 

Дизайнът на AEG CCB56471BX е много привлекателен, като се отличава с покритието от неръждаема стомана – инокс със защита от отпечатъци, което освен якост и здравина, я прави да бъде изключително лесна за почистване.

Убедени сме, че тази готварска печка на AEG би стояла прекрасно във всеки модерен дом и най-вече кухня.

Фурната разполага с 10 програми за готвене и възможност за регулиране на температурата от 50 °C до 250 °C.

Капацитетът ѝ е 58 литра, което е повече от достатъчно. Интериорът е оборудван с комбинирани решетки и телескопични водачи на две нива. В комплекта е включена и една универсална тава за печене изработена от алуминии.

AEG CCB56471BX

Когато под въздействието на водната пара всички замърсявания омекнат, без усилие ще почистите камерата на фурната с помощта на влажна кърпа и отново ще имате чиста, гладка и блестяща повърхност.

Този модел също се отличава с модерната технология, върху която се опира, като предоставя високоефективно готвене с възможно най-ниска консумация.

Благодарение на своята много добра изолация тази електрическа печка е с 10% по-енергийно ефективна от уредите от клас А. Печката поддържа топлината вътре, за да може да използва енергията с голяма ефективност.

Управление

AEG CCB56471BX

Контролният панел на уреда е много лесен за управление, с включен LCD дисплей. Фурната разполага с два въртящи се бутона за настройване на програмите за готвене и температурата.

Плота също се регулира много интуитивно, чрез четири въртящи се бутона за регулиране на температурата за готвене.

Този дизайн е дискретен, еднороден и практичен, защото почистването е по-лесно от всякога.

Фурната е оборудвана с часовник с цифрова система за управление, чрез който може да избирате времето за готвене, а освен това може да програмирате фурната, за да започне да готви в определено време по ваш избор и след това да спре автоматично.

Освен това уредът има електронна функция за обратно отброяване, която предлага директен достъп до режимите на температурата и загряването. С този таймер можем да координираме времето за процеса на готвене.

Основни характеристики на фурната

Тази готварска печка AEG има солиден външен вид с вътрешно пространство от 58 литра.

Благодарение на капацитета фурната е много просторна – може дори да поставите пуйка за печене до 7 кг без никакъв проблем.

Вътрешната част е оборудвана с осветление с крушка от 40 W и с изход за пара от фурната.

Освен това и трите подвижни стъкла на тази врата също са много лесни за почистване. По този начин можем да получите достъп до всяка част от фурната, дори и до трудно достъпни места.

В допълнение към стандартните функции на фурната, функцията PlusSteam добавя пара в началото на процеса на готвене. Парата създава подходящата влажна среда за идеално бухване на тестото и хрупкава коричка после при запичането, докато вътрешността се запазва нежна и мека.

Комбинацията от фурна и технологията AirFry и перфорираната плоча ви позволява да постигнете вкуса и текстурата на пържените храни без почти никакви мазнини.

Горещият въздух достига до храната от всички страни и храната ви ще бъде хрупкава и по-здравословна. Идеален за приготвяне на пържени картофи, крокет, зеленчуци или пилешки крилца.

Освен това може да сушите плодове и зеленчуци в тази фурна. С функцията за сушене можете да печете при температура между 50 ° C и 100 ° C, което е ефективен начин за постигане на уникалния вкус и мека структура на изсушените деликатеси, като същевременно съхраните всички полезни хранителни вещества в тях.

Приготвянето с пара ще запази хранителните вещества в плодовете и зеленчуците. Вече може да се наслаждавате на чудесни домашни конфитюри и компоти през цялата година – приготвени толкова лесно!

Емайлираната повърхност на тавата предотвратяват прилепването на мазнините и мръсотията, което я прави изключително лесна за почистване и поддръжка.

Този уред е идеален за големи семейства и за готвене на повече ястия наведнъж и за семейни срещи или партита у дома.

Благодарение на изключително гладката повърхност на емайллака почистването вече е необикновено лесно и бързо.

Единственото, което трябва да направите, е да сипете 0,5 литър вода в тавата за печене, да я поставите във фурната и да зададете температура 50 градуса и време 30 минути.

Предвидено е пространство за съхранение на кухненски прибори, което е поставено в долната част на уреда осигурява допълнително спокойствие, че ще имате под ръка всички важни аксесоари, точно когато ви трябват.

Това чекмедже е оборудвано с две плъзгащи се напред ролки, което осигурява лесно отваряне.

Основни функции на фурната

Фурната има два странични подвижни водача за тави, които са изработени от хромирана стомана и гарантират стабилността на тавите и улесняват тяхното поставяне и изваждане от фурната. Освен това те могат да бъдат извадени и измити в съдомиялната машина.

Този модел има вентилационна система, която разпределя равномерно топлината. По този начин се създава бързо и равномерно печене, чрез който храната не изгаря и се придържа към съда, тъй като топлината идва от всички посоки, разпръсната от вентилатора.

Освен това системата Hot Air осугурява равномерно циркулиране на горещия въздух във вътрешността на фурната, благодарение на големия вентилатор. По-Бързо, по-ефективно и равномерно изпичане всеки път.

Фурната има 10 функции, които ще ви помогнат да направите различни видове ястия, без да губите вкуса и полезните качества на продуктите.

Тази електрическа фурна, предлага невероятна гъвкавост, като можем да готвите много ястия по едно и също време.

Освен това, има и специална функция за приготвяне на голямо разнообразие от продукти дори ако са замразени, без да чакате, за да се размразят.

Фурната има следните функции за приготвяне на храна:

 • Долен нагревател, Вентилатор
 • Вентилатор + горен нагревател
 • Вентилатор + горен нагревател + долен нагревател (100°C)
 • Грил +горен наревател
 • Грил + горен наревател + вентилатор
 • Осветление, Кръгов нагревател + изпарител + вентилатор,
 • Кръгов нагревател + вентилатор
 • Горен нагревател + долен нагревател
 • Горен нагревател + долен нагревател + вентилатор

Освен това фурната е с вътрешен емайл с висока плътност, който се почиства бързо и лесно.

Като друга функции за безопасност можем да споменем и за системата за поддържане на студена врата.

Основни характеристики на котлоните

Стъклокерамичния плот е със 4 зони за готвене, като освен със стилния си дизайн котлоните се отличават и с това, че са изключително лесни за почистване и поддръжка.

AEG CCB56471BX

Може да избирате 9 степени на регулиране на мощността от контролния панел, за да сготвите всяко ястие по необходимия начин – точно като професионален готвач.

Моделът се представя добре, като се характеризира с оптимално време за нагряване и прецизен контрол на 9 нива.

Плотът има 4 зони за готвене със следната мощност:

 • Лява предна зона за готвене с двойно разширяем кръг с мощност 1700W (1700W/700W) с размер: 180 мм/120 мм;
 • Лява задна зона с мощност 1200W и размер 140 мм;
 • Дясна предна зона за готвене с мощност 1200W и размер 140 мм;
 • Дясна задна зона: Двойно разширяема овална зона с мощност 2000W(1100W/900W) и размер 250 мм X 140 мм/140 мм.

Повърхността на керамичното стъкло се почиства изключително лесно, също така то е и силно устойчиво на надраскване.

Освен това вече не е нужно да отгатвате дали плотът е безопасен за почистване – просто проверете индикаторите за остатъчна топлина. Той ще ви покажат точно кои зони са все още горещи и безопасни за почистване.

Този плот за вграждане AEG е оборудван с двойни или тройни повърхности. По този начин можете да получите перфектни резултати при готвенето, независимо от размера на вашата тенджерата.

Размери и тегло

Уредът има следните размери (В х Ш х Д) (см): 85.8 х 50 х 60 и тегло от 39 кг.

Енергийна ефективност

Дори и с голям размер, този модел печка е с енергиен клас А, което нарежда модела сред най-ефективните съществуващи уреди от този клас на пазара.

AEG CCB56471BX

Нашето мнение за продукта

Това е идеалният избор за вас, ако търсите надеждна електрическа готварска печка с уникален дизайн, която е оборудвана с всички основни функции и програми, от които бихте имали нужда, при това на супер изгодна цена. Ние вярваме, че тази готварска печка AEG може предостави отлични резултати при всяко готвене и ще стане неизменно вашият пръв помощник в кухнята.

AEG CCB56471BX

AEG CCB56471BX (Инокс)

Електрическа готварска печка AEG CCB56471BX, Стъклокерамичен плот, 4 зони за готвене, Grill, SteamBake, AirFry, Клас A, 50 см, Inox

AEG CCB56471BW

AEG CCB56471BW (Бял)

Електрическа готварска печка AEG CCB56471BW, Стъклокерамичен плот, 4 зони за готвене, Grill, SteamBake, AirFry, Клас A, 50 см, Бял

Подобни продукти:

AEG CCB56470BX

AEG CCB56470BX (Инокс)

Готварска печка AEG CCB56470BX, Таймер, Вентилатор, Tелескопични водачи

AEG CCB56481BM

AEG CCB56481BM (Инокс)

Готварска печка AEG CCB56481BM, Витрокерамика, 4 нагревателни зони, Мултифункционална електрическа фурна, SteamBake, AirFry, Електрически Grill, Клас A, 50 см, Inox

AEG CCB56481BW

AEG CCB56481BW (Бял)

Готварска печка AEG CCB56481BW, Витрокерамика, 4 нагревателни зони, Мултифункционална електрическа фурна, SteamBake, AirFry, Grill, Клас A, 60 см, Бял