Ревю на климатик Alizee AW09GR


Alizee AW09GR е един от най-продаваните климатици на пазара, заради достъпната си цена и многото функции, с които разполага.

Основни характеристики на климатик Alizee AW09GR

От гледна точка на дизайна Alizee изглежда естетически добре като вярваме, че има още място за подобрение.

Той е с капацитет 9000 BTU, достатъчен, за да ви гарантира топлинен комфорт през цялата година на всяко помещение с площ до 18 м² с височина до 2.7 метра.

Инверторната технология намалява потреблението на енергия на климатика най-малко 40% в сравнение с конвенционалните устройства.

Инвертора постига и поддържа желаната от вас температура за по-кратко време и с по-малки усилия. В същото време тази технология предлага много по-ниско ниво на шум на вътрешното и външно тяло.

Основни функции

Функциите, с който разполага модела се разделят на сезонни и постоянни. В първата категория се включват онези, които имат пряко влияние върху температурата – отоплението и охлаждането, а вентилацията и изсушаването ще бъдат полезност през цялата година, като ефективно ще се борят срещу мухъл и ще освежат въздуха в стаята.

Турбо режимът има за цел да подобри работата на климатика за ограничен период от време. С помощта на тази функция, той ще може да надвиши номиналната си мощност, докато не достигне зададените условия, след което автоматично ще възобнови своя нормален режим на работа.

Функцията за самодиагностика е предназначена да предпази уреда от всякакви сериозни неизправности. Тя незабавно открива всяка грешка в нормалния режим на работа, спира устройството незабавно и показва на дисплея си код, специфичен за всеки проблем.

В зависимост от този код, в ръководството за потребителя може да намерите най-бързите и най-надеждни методи за възстановяване.

Функцията за интелигентно размразяване се активира автоматично само в режим на отопление. Това се състои в изключване на устройството, когато се открие образуване на лед във външното тяло и се рестартира, когато ледът естествено се размрази.

Факт е, че тази функция не се активира на предварително зададени интервали, но само когато е необходимо, носи значителни ползи от гледна точка на консумацията на енергия и комфорта.

Функцията I Feel превръща дистанционното управление на климатика в регулируем стаен термостат. С това можете да поддържате постоянна температура около вас, без да губите ресурси.

Модулът за сън е предназначен да предпазва съня ви от всякакви смущаващи фактори през нощта. Перфектен за почивка, съчетан с повишена икономия на консумирана енергия.

След като сте активирали, няма да почувствате внезапни промени в температурата и няма да бъдете разтревожени от шума на температурата на въздуха, който автоматично ще влезе в тих режим. Освен това, през целия цикъл ще видите намалена консумация на енергия.

Функциите таймер и автоматичен рестарт са предназначени да осигурят автономност на климатика. С тяхна помощ можете да настройвате дейността на климатика, според вашите задачи.

В допълнение, системата може да се възобнови автоматично, в зависимост от последните настройки, от прекъсвания на захранването.

Енергийна ефективност и шум

Ефективността предлагана от този климатик е в нормите за класът му – клас  А ++  при  охлаждане и клас  А + при отопление.

Нивото на шум при най-ниско натоварване е 28 dB и няма да надвиши стойността от 39 dB, а шумът на външното устройство достига 61 dB.

Нашето мнение за продукта

Това е изключително разумно предложение, ако търсите качествен климатик на изгодна цена. Модела се отличава предимно с високата си енергийна ефективност, ниското ниво на шум и изключително достъпната си цена.