Ревю на климатик Beko BRVPG120 BRVPG120


Beko 12000 BTU BRVPG120 е идеалният избор за вас, ако търсите инверторен климатик от среден клас с капацитет 12000 BTU, който изпъква главно пред своите конкуренти с модерния си външен вид и ненадмината цена.

Основни характеристики на климатик Beko 12000 BTU BRVPG120

Климатик Beko BRVPG120 е с капацитет на охлаждане 12 000 BTU и капацитет на затопляне само 7850 BTU.

Поради това, устройството може да се използва без проблеми през лятото за охлаждане, но през зимата той може да осигури топлинен комфорт само в една стая с площ до 25 кв м с височина на жилището до 2.7 метра.

Инверторната технология играе голяма роля за повишаване на ефективността на климатичната система.

Инверторна технология намалява потреблението на енергия на климатика най-малко 40% в сравнение с конвенционалните устройства.

Инвертора постига и поддържа желаната от вас температура за по-кратко време и с по-малки усилия. В същото време тази технология предлага много по-ниско ниво на шум на вътрешното и външно тяло.

Климатикът работи най-ефективно при външни температури до -10 ° C при отопление и до + 45° C при охлаждане.

Този климатик Inventor използва хладилен агент от последно поколение R32. Този хладилен агент не влияе негативно върху околната среда и в същото време е по-ефективен спрямо масово използвания предходен такъв.

Филтриращата система на климатика Beko BRVPG120, е една от най-добрите, като е в състояние напълно да пречисти въздуха в стаята.

Биофилтърът и технологията Silver Ion премахват дори вируси, бактерии или алергени от помещението, придавайки му свежест позната ни от широколистните гори.

Основни функцииBeko 12000 BTU

ZoneFollow

Вградения дистанционен сензор в климатика разпознава температурата около вас, така че да може да осигури комфорта и температурата, които са ви необходими.

SelfClean

Тази функция ще ви позволи да се насладите на чист въздух у дома. Функцията предотвратява образуването на бактерии и мухъл. Когато уредът е изключен от режим “охлажданене” или “затопляне”, той продължава да работи с много ниска мощност, така че кондензационната вода да се изпари. Това предотвратява образуването на мухъл.

Heating +8C

Тази функция поддържа температурата на стаята ви над 8C. Освен това, ако поставите вътрешното тяло възможно най-близо до външната стена, можете да спестите енергия.

Автоматично рестартиране

Вече не е нужно да се притеснявате при спиране на тока. При възстановяване на елктрическото захранване, климатикът автоматично ще се рестартира с предишните настройки.

Режим спане 

Тази функция е предназначена да запази сънят ви от всякакви смущаващи фактори, които могат да се появят през нощта. Активирайте го и няма да почувствате резки промени в температурата, свързани с промени в човешкото тяло по време на сън. Също така въздушният термостат автоматично ще влезе в тих режим, а консумацията на енергия ще бъде много ниска. Осен това той осигурява икономична работа на уреда.

Auto Swing 

Функцията автоматично регулира посоката на въздушния поток нагоре или надолу, осигурявайки минимални температурни разлики между отделните зони на помещението, като по този начин създава приятна и хладна околна среда.

Функция за размразяване

По време на режима “затопляне”, външното тяло автоматично се размразява, за да увеличи ефективността си. Тази процедура отнема не повече от 2-10 минути. През това време вентилаторът спира и след като размразяването приключи, климатика автоматично връща режима на отопление.

Функция изсушаване

В дъждовните периоди или в случай на влажна атмосфера, тази функция осигурява изсушаване на въздуха до оптимално ниво без да активира функцията за охлаждане.

Цифров дисплей

Този модел е оборудван с електронен LED дисплей, който може да бъде лесно контролиран с дистанционното управление. Позволява изключване за комфорт по време на сън.

Автоматично превключване

Климатикът автоматично избира оптималния режим на работа в зависимост от температурата в помещението.

Функция за отопление

С функцията в режим High (максимум) можете бързо и ефективно да отоплявате помещения.

Функция Jet Heat

С функцията за отопление в режим Turbo можете бързо и ефективно да отоплявате помещения.

Функция Jet Cold

Можете да зададете идеалната околна температура в стаята, като използвате режима Jet Cooling и Turbo, дори ако външната температура достигне 48 градуса. Климатика циркулира въздуха в стаята, за да не се притеснявате от бактерии, прах и миризми от въздуха навън.

Таймер 24 часа

Чрез тази функция ще може да планирате времето за автоматично изключване или стартиране на устройството.

Енергийна ефективност и шум

Енергийната ефективност предлагана от този климатик Beko е стандартна, като при повечето модели на пазара – клас на охлаждане е А++, а този на отопление е А+.

Номинална консумация за час при охлаждане е 201 кВч а тази при отопление е 805 кВч.

Максималното ниво на шума, постигнато при най-силното ниво на вентилация на вътрешното тяло, достига 53 dB. Макар и да не е от най-тихите климатици, то това ниво е недостатъчно, за да се получите реален акустичен дискомфорт. Шумът на външното устройство достига до 65 dB.

Нашето мнение за продукта

Това е климатик с отлично съотношение между цена и качество. Той предлага голям набор от функции, както и модерен външен вид, който би паснал добре на всяка стая. Също така, енергийната ефективност е сравнително добра, която бихте усетили с ниски сметки за ток.