Ревю на съдомиялна Beko DFN16410X


Beko DFN16410X е модерна съдомиялна машина, която има отлично съотношение между цена-качество и е подходяща за всеки джоб.

Основни характеристики на Beko DFN16410X

Това е съдомиялна с механичен контрол за управление, разположен в горната част. Уреда има консервативен дизайн в цвят инокс, който би паснал на всяка кухня.

Интерфейсът е изключително лесен за използване, като чрез него може да настройвате лесно абсолютно всички функции и програми на съдомиялната.

Уредът разполага с вместимост от 14 комплекта, като е насочен към семейства от 2 до 4 човека. Съдомиялната дава възможност за измиване на достатъчно чинии и чаши или няколко по-големи съдове.

Вътрешното пространство е организирано в две големи отделения със сгъваеми рафтове, едното от които е с регулируема височина с цел по-голямо удобство и възможност за измиване на всеки съд, независимо от неговата големина.

Дозаторът за препарат се намира във вътрешната страна на уреда, като  е снабден с плъзгаща се система за затваряне, която ви позволява лесна употреба.

Основни функции

Съдомиялната  е снабдено с функция за отложен старт до 24 часа. Функцията ви позволява да настроите уреда да се включи в удобно за вас време, дори и да не сте вкъщи. Само трябва да въведете времето за започване, да изберете подходяща програма и да заредите съдомиялната с препарат за почистване.

За оптимално измиване на съдовете от съдомиялните машини се изисква омекотена вода (с ниско съдържание на калций). Ако водата във вашият град има висока твърдост, то по съдовете и в машината ще има останали следи от варовик.

Това има негативно влияние върху цикъла на измиване, сушене и полиране на съдовете. От това следва, че системата за омекотяване трябва да бъде снабдена с омекчаваща сол, за да може уреда да функционира максимално ефективно всеки път.

За това разглеждания уред е снабдена с индикатор за сол, намиращ се на дисплея. Той показва дали в съдомиялната машина има достатъчно количество омекчаваща сол. Когато индикаторът за сол се появи на дисплея на уреда, ще знаете, че трябва да напълните резервоара за сол.

Индикаторът за допълнително изплакване ще се появи на дисплея на миялната машина, когато трябва да се напълни резервоара, специално проектиран за допълнително изплакване.

Система за контрол на количеството на водата предпазва домът ви от наводнения. Функцията автоматично настройва необходимото количество вода за всяка стъпка.

Програми

Уреда идва със 6 програми за миене сред които:

Intensive 70°C – тази опция автоматично оценява времето и температурата, необходими за измиване, в зависимост от степента на замърсяване на съдовете. По този начин съдовете се измиват, като се използват поне наличните ресурси.

Автоматична програма – тази програма оценява времето и температурата, необходими за измиване, в зависимост от степента на замърсяване на съдовете. По този начин съдовете се измиват, като се използват поне наличните ресурси.

Eco 50°C – Програма, която се грижи както за вашите съдове, така и за околната среда. Това е идеалната програма за миене на съдове с ниска консумация на енергия.

Mini 30′ – Перфектна за леко замърсени съдове, програмата Mini 30’ измива съдовете в напълно заредената машина за 30 минути при температура 35 ºC и по този начин спестява време и енергия.

FAST+ – Програмата осигурява перфектно чисти съдове и то до 3 пъти по-бързо от обикновените програми. Тя повишава температурата на измиване, намалява потреблението на вода и регулира налягането, като по този начин намалява времето за измиване.

FLEXIBLE HALFLOAD™ -Тази опция позволява програмата за измиване да бъде завършена дори когато съдомиялната е заредена с по-малко съдове.

Програма за изплакване

В края на всеки цикъл има светлинно известяване за край, появяващо се на  LED дисплея.

Енергийна ефективност и шум

Моделът е в клас на енергийна ефективност A, с изключително ниска консумация на ел. енергия.

Стандартната консумация на вода е 11 литра, а на енергия  0.93 kW.

Годишното потребление е 299 kWh, а консумацията на вода за година е 3080 литра за цикъл .

Съдомиялната машина е много тиха, а нивото на шума е с максимална стойност до 46 dB.

Размери и тегло

Уредът има стандартни размери (В x Ш x Д) в см: 85 х 60  х 59.8  и тегло около 43.7 кг.

Нашето мнение за продукта

Това е модерна съдомиялна машина, която има отлично съотношение цена-качество и е подходяща за всяко семейство. Уреда предлага всички необходими функции и програми, при това на супер изгодна цена.