Ревю на двукрилен хладилник Beko GN162320X


Beko GN162320X е идеалният избор за вас, ако търсите голям и надежден двукрилен хладилник от типа Side by side, при това на изгодна цена.

Основни характеристики на Beko GN162320X

Той е със стилен дизайн с иноксово покритие, придаващо му усещане за стил и елегантност.  Уреда би се вписал перфектно във всеки дом и най вече всяка модерна кухня.

Максималният нетен капацитет от 529 литра се разпределя между хладилника с 353 литра вместимост и фризера с общ капацитет от 176 литра.

Хладилника и фризера са проектирани като два независими зони, управляващи се от два електронно регулируеми термостата.

Този уред разполага с един мощен компресор, който позволява независимата работа на двете зони.

Този Side by side хладилник е оборудван с най-съвременни технологии и е идеален за големи семейства с разнообразни хранителни предпочитания.

Система на охлаждане

Забравете досадното размразяване – Beko GN162320X е със система за автоматично размразяване No Frost.

Този тип система за охлаждане предотвратява образуването на скреж в хладилника.

Системата изсмуква по активен метод и най малката свободна влага, като по този начин гарантира 0% образуване на скреж в хладилника и фризера.

В същото време технологията предотвратява образуването на бактерии и влага в двете части на уреда.

No Frost системата осигурява почти два пъти по-бързо охлаждане, което намалява изискванията към охладителната система и увеличава надеждността ѝ.

Управление

LCD дисплеят се намира от лявата част над диспенсъра за вода, като чрез него може да наблюдавате и регулират температурите в двете зони  независимо една от друга.

Подобен тип управление стават все по-актуално, като измества остарелия механичен тип.

Контролните елементи дават информация и възможност за регулиране на :

  • Температурата във фризера;
  • Температурата в хладилника;
  • Предупредителна индикация за отворена врата.

Функции на хладилника

Beko GN162320X

Хладилното пространство е с нетен обем от 353 литра като включва 4 рафта за съхранение и  две специални отделения за плодове, зеленчуци, риба, пресни храни и т.н.

Рафтове за съхранение на храните в хладилника са 4, изработени от закалено стъкло, като могат лесно да се почистват и имат много добра устойчивост на тежки предмети.

Вратата разполага с 5 рафта за съхранение на различни продукти, а в долната част на хладилника са разположени 2 самостоятелни отделения. Те са предназначени за съхранение на плодове и зеленчуци, поддържащи ги свежи за по-дълго време.

Едно от отделенията е наречено Active Fresh Blue Light, благодарение на тази технология процесът на фотосинтеза продължава и в хладилника. Това удължава срока за съхранение на пресните плодове и зеленчуци, запазвайки естествения им вкус и хранителни елементи.

Вратата е с вертикална дръжка от алуминий, оборудвана с пет фиксирани рафта специализирани за:

  • горните два рафта са за съхранение на яйца, сирене и подправки;
  • долните три рафта са за съхранение на бутилки с над и под средното ниво.

А от диспенсъра за хладка вода може утолите жаждата си през топлите месеци на годината.

LED осветление равномерно разпределя светлината в целия хладилник, а потреблението на енергия е 7 пъти по-малко, сравнено с обикновените крушка.

Функции на фризера

Фризерът е разположено от лявата страна на уреда и разполага с две  чекмеджета е и 4 рафта за замразяване на продукти.

Достъпът до храна е много лесен и става само с едно плъзгане на рафта. Фризерът разполага и с функцията Vario Zone, където рафтовете от стъкло могат да се отделят за получаване на допълнително пространство във фризера.

Мощността на замразяване на уреда е 13 кг месо или други продукти за 24 часа. Вратата на фризера се отваря с вертикална алуминиева дръжка, оборудвана с 2 неподвижни рафта.

Други функции

Вратите му са снабдени с уплътнение, което действа анти бактериално за  да се предотврати образуването на мухъл и бактерии и с цел поддържа свежестта на храната за по-дълъг период от време. Това допринася и за отличната му степен на изолация, даваща му автономност без ток от 9 часа.

Уредът притежава още функция за оптична и акустична система за предупреждение, когато вратата е отворена за повече от 60 секунди.

Също и оптично и звуково предупреждение за повишаване на температурата във фризера след прекъсване на захранването.

Активния филтър за миризми елиминира нежеланите миризми и бактерии от циркулирания охладен въздух, като спомогне да се запази свежестта на храните за по-дълъг период.

Този модел е предназначен да функционира без загуба на енергия в топъл сезон в район с температура на околната среда с климатична клас: SN-N-ST-T е проектиран да работи икономично в диапазона на температура на + 10 ° C до + 43 ° С.

Енергийна ефективност

Този модел на Beko има добра енергийна ефективност – той е с енергиен клас А+ с годишно потребление на енергия е 471 kWh.

Това се дължи и на ефективния компресор, който дава възможност консумираната енергия да бъде сравнително ниска.

Благодарение на компактния и ефективен компресор модела има много ниско ниво на шум от 43 dB.

Размери и тегло

Уредът има следните размери: (Вx Ш xД ) cm 182 x 91 x 72 и тегло от 114 кг.

Нашето мнение за продукта

Това е едно от най-изгоните предложенията на пазара сред хладилниците Side by Side. Той разполага с много технологични иновации и в същото време е със страхотен дизайн, който ще даде стил и елегантност на всяка кухня. Препоръчваме го на големи семейства, заради огромният му капацитет и високата му енергийна ефективност. А със своята надеждност и качества този хладилник със сигурност ще ви служи вярно дълго време.