Ревю на двукрилен хладилник Beko GN162420P


Beko GN162420P е идеалният избор, ако търсите голям и качествен Side by side хладилник на добра цена.

Основни характеристики на Beko GN162420P

Дизайнът на този двукрилен хладилник се отличава с големите врати в черен цвят, придаващи му усещане за стил и елегантност. 

Той би се вписал перфектно във всеки дом и най вече кухня, освен това е е оборудван с най-съвременни технологии, идеален за големи семейства с различни хранителни предпочитания.

Максималният нетен капацитет от 544 литра се разпределя между хладилника с 368 литра вместимост и фризера с общ капацитет от 176 литра.

Отделенията за охлаждане и замразяване са разположени едно до друго, вертикално, напълно разделени, като всяко от тях има собствена врата за достъп, освен това са проектирани като два независими модула с един компресор и два независими електронно регулируеми термостата.

Управление

 

Управление

LCD дисплеят с тъч контрол се намира над диспенсъра за вода, като чрез него може да наблюдавате и регулирате температурата в двете зони на хладилника независимо една от друга.

Чрез контролният  може да получавате информация и да контролирате:

  • Температурата във фризера;
  • Температурата в хладилника;
  • Да получавате звукова и светлинна индикация за отворена врата.

Система на охлаждане

Забравете досадното размразяване – Beko GN162420P е със система за автоматично размразяване No Frost.

Този тип система за охлаждане предотвратява образуването на скреж в хладилника.

Системата изсмуква по активен метод и най малката свободна влага, като по този начин гарантира 0% образуване на скреж в хладилника и фризера.

В същото време технологията предотвратява образуването на бактерии и влага в двете части на уреда.

No Frost системата осигурява почти два пъти по-бързо охлаждане, което намалява изискванията към охладителната система и увеличава надеждността ѝ.

Технология NeoFrost запазва влажността на оптимално ниво (до 90%) в хладилника за по-дълго запазване на свежестта.

Освен това независимите системи за охлаждане предотвратяват предаването на миризми между отделенията и запазват качеството на въздуха в уреда на максимални нива.

Функции на хладилника

Beko GN162420P

Хладилното пространство е с полезен обем от 368 литра и включва 4 рафта за съхранение и  две специални отделения за плодове, зеленчуци, риба, пресни храни и т.н.

Рафтове за съхранение на храните в хладилника са 4, изработени от закалено стъкло, като могат лесно да се почистват и имат много добра устойчивост на тежки предмети.

Вратата разполага с 4 рафта за съхранение. Средният рафт е изолиран и има възможност чрез малък прозорец отварящ се нагоре да поставяте и вземате бутилки вода и други продукти без хладилната част да претъпява резки температурни колебания.

В долната част на хладилника са разположени 2 самостоятелни отделения, които са предназначени за съхранение на плодове и зеленчуци, поддържащи ги свежи за по-дълго време.

Горното отделение е оборудвано с технологията Active Fresh Blue Light, благодарение на която процесът на фотосинтеза продължава и в хладилника, което удължава срока за съхранение на пресните плодове и зеленчуци, запазвайки естествения им вкус и хранителни елементи.

Над отделенията за плодове и зеленчуци е разположено такова за съхранение на млечни продукти и месо.

Вратата е оборудвана с пет фиксирани рафта специализирани за:

  • горните два рафта са за съхранение на яйца, сирене и подправки;
  • долните рафтове са за съхранение на бутилки с размери над средното.

А диспенсъра за вода може утолите жаждата си през топлите месеци на годината.

LED осветление равномерно разпределя светлината в целия хладилник, а потреблението на енергия е 7 пъти по-малко, сравнено с обикновените крушка.

Функции на фризера

Фризерът е разположен от лявата страна и е оборудван с две чекмеджета с 5 рафта за съхранение на продукти.

Достъпът до храна е много лесен и става само с едно плъзгане на рафта. Фризерът разполага и с функцията Vario Zone, където рафтовете от стъкло могат да се отделят за получаване на допълнително пространство във фризера.

Мощността на замразяване на фризера е 13 кг месо или други продукти за 24 часа. Вратата на фризера се отваря с вертикална алуминиева дръжка, оборудвана с 2 неподвижни рафта.

Други

Хладилникът е снабден с уплътнение, което действа анти бактериално за  да се предотврати образуването на мухъл и бактерии и с цел поддържа свежестта на храната за по-дълъг период от време.

Той притежава още функция за оптична и акустична система за предупреждение, когато вратата е отворена за повече от 60 секунди.

Също и оптично и звуково предупреждение за повишаване на температурата във фризера след прекъсване на захранването.

Уредът разполага с активният йонизатор, който неутрализира бактериите, вирусите и частиците, които причиняват миризми в хладилника и по този начин създава антибактериален ефект.

В резултат храната в хладилника може да се съхранява за по-продължителен период от време.

Енергийна ефективност

Енергийната ефективност на този хладилник Beko е много добра. Той притежава енергиен клас  А++, а годишно му потребление на енергия е 471 kWh.

Това се дължи и на ефективния компресор, който дава възможност консумираната енергия да бъде сравнително ниска.

Благодарение на компактния и ефективен компресор модела има много ниско ниво на шум от 43 dB.

Уредът има отлична степен на изолация има автономия от 9 часа.

Този модел е предназначен да функционира без загуба на енергия в топъл сезон в район с температура на околната среда с климатична клас: SN-N-ST-T е проектиран да работи икономично в диапазона на температура на + 10 ° C до + 43 ° С.

Размери и тегло

Уредът има следните размери: (Вx Ш xД ) cm 179 x 91 x 72 и тегло от 109 кг.

Нашето мнение за продукта

Този хладилник е едно от най-изгоните предложенията на пазара сред хладилниците Side by Side. Той разполага с много технологични иновации и в същото време е със страхотен дизайн в черен цвят, който ще даде стил и елегантност на всяка кухня. Препоръчваме го на големи семейства, заради огромният му капацитет и високата му енергийна ефективност. А със своята надеждност и качества този хладилник със сигурност ще ви служи вярно дълго време.