Ревю на двукрилен хладилник Beko GN163122X


Beko GN163122X е идеалният избор, ако търсите голям и качествен двукрилен хладилник от типа Side by side на много изгодна цена. Моделът се отличава с големите си врати от иноксово покритие, придаващи му усещане за стил и елегантност. Уреда би се вписал перфектно във всеки дом и най вече кухня.

Основни характеристики на Beko GN163122X

Максималният нетен капацитет от 558 литра се разпределя между хладилника с 368 литра вместимост и фризера с общ капацитет от 190 литра.

За максималната функционалност на уредът и поради големият му  капацитет то хладилника и фризера са проектирани като два независими модула с един компресор.

Уредът има един мощен компресор, който позволява независимата работа на двете зони, оборудван с най-съвременни технологии, идеален за големи семейства с различни хранителни предпочитания.

Управление

LCD дисплеят се намира в горната централната част на уреда разположен върху дръжката на хладилника, като чрез него може да наблюдавате и регулират температурите в двете зони  независимо една от друга.

Подобен тип управление стават все по-актуално, като измества остарелия механичен тип.

Контролните елементи дават информация и възможност за регулиране на :

  • Температурата във фризера;
  • Температурата в хладилника;
  • Предупредителна индикация за отворена врата.

Система на охлаждане

Забравете досадното размразяване – Beko GN163122X е със система за автоматично размразяване No Frost.

Този тип система за охлаждане предотвратява образуването на скреж в хладилника.

Системата изсмуква по активен метод и най малката свободна влага, като по този начин гарантира 0% образуване на скреж в хладилника и фризера.

В същото време технологията предотвратява образуването на бактерии и влага в двете части на уреда.

No Frost системата осигурява почти два пъти по-бързо охлаждане, което намалява изискванията към охладителната система и увеличава надеждността ѝ.

Технология NeoFrost запазва влажността на оптимално ниво (до 90%) в хладилника за по-дълго запазване на свежестта.

Освен това независимите системи за охлаждане предотвратяват предаването на миризми между отделенията и запазват качеството на въздуха в уреда на максимални нива.

Функции на хладилника

Beko GN163122X

Хладилника разполага с полезен обем от 368 литра като включва 4 рафта за съхранение и  две специални отделения за плодове, зеленчуци, риба, пресни храни и т.н.

Рафтове за съхранение на храните в хладилника са 4, изработени от закалено стъкло, като могат лесно да се почистват и имат много добра устойчивост на тежки предмети.

Вратата разполага с 5 рафта за съхранение на различни продукти. В долната част на хладилника са разположени 3 самостоятелни отделения.

Най-долното отделение е предназначено за съхранение на зеленчуци, което ги поддържа свежи за по-дълго време.

Средното отделение е наречено Active Fresh Blue Light, благодарение на тази технология процесът на фотосинтеза продължава и в хладилника, което удължава срока за съхранение на пресните плодове и зеленчуци, запазвайки естествения им вкус и хранителни елементи.

А най-горното отделение е специално проектирано за съхранение на млечни продукти.

Вратата е оборудвана с пет фиксирани рафта специализирани за:

  • горните два рафта са за съхранение на яйца, сирене и подправки;
  • долните три рафта са за съхранение на бутилки с над и под средното ниво.

LED осветление равномерно разпределя светлината в целия хладилник, а потреблението на енергия е 7 пъти по-малко, сравнено с обикновените крушка.

Функции на фризера

Фризерът е разположен от лявата страна на уреда и разполага с общ капацитет от 190 литра с включени две чекмеджета и 4 стъклени рафта за съхранение на продукти.

Достъпът до храна е много лесен и става само с едно плъзгане на рафта. Фризерът разполага и с функцията Vario Zone, където рафтовете от стъкло могат да се отделят за получаване на допълнително пространство във фризера.

Мощността на замразяване на фризера е 13 кг за 24 часа. Вратата на фризера се отваря с вертикална алуминиева дръжка, оборудвана с 2 неподвижни рафта.

Други

Хладилникът е снабден с уплътнение, което действа анти бактериално за  да се предотврати образуването на мухъл и бактерии и с цел поддържа свежестта на храната за по-дълъг период от време.

Уредът притежава още функция за оптична и акустична система за предупреждение, когато вратата е отворена за повече от 60 секунди.

Също и оптично и звуково предупреждение за повишаване на температурата във фризера след прекъсване на захранването.

Активния филтър за миризми елиминира нежеланите миризми и бактерии от циркулирания охладен въздух, като спомогне да се запази свежестта на храните за по-дълъг период.

Уредът има отлична степен на изолация има автономия от 9 часа.

Този модел е предназначен да функционира без загуба на енергия в топъл сезон в район с температура на околната среда с климатична клас: SN-N-ST-T е проектиран да работи икономично в диапазона на температура на + 10 ° C до + 43 ° С.

Енергийна ефективност

Енергийната ефективност на този двукрилен хладилник Beko е добра – той е енергиен клас  А +, а годишно му потребление на енергия е 485 kWh.

Това се дължи и на ефективния компресор, който дава възможност консумираната енергия да бъде сравнително ниска.

Благодарение на компактния и ефективен компресор модела има много ниско ниво на шум от 43 dB.

Размери и тегло

Уредът има следните размери: (Вx Ш xД ) cm 179 x 91 x 72 и тегло около 110 кг.

Нашето мнение за продукта

Този двукрилен хладилник Beko е едно от най-изгоните предложенията на пазара сред хладилниците Side by Side. Той разполага с много технологични иновации и в същото време е със страхотен дизайн, който ще даде стил и елегантност на всяка кухня. Препоръчваме го на големи семейства, заради огромният му капацитет и високата му енергийна ефективност. А със своята надеждност и качества този хладилник със сигурност ще ви служи вярно дълго време.