Ревю на пералня Beko WKY71033LSYB2

Beko WKY71033LSYB2


Beko WKY71033LSYB2 е идеалният избор за вас, ако търсите икономична пералня, оборудван с най-новите технологии на много изгодна цена.

Основни характеристики на пералня Beko WKY71033LSYB2

Тази пералня Beko е изработена от висококачествени части, гарантиращи ѝ дълъг живот.

Пералнята има стандартни размери: 84 см височина, 60 см ширина и 45 см дълбочина, което прави машината лесна за позициониране дори и в малки помещения.

Пералнята разполага с голям люк с диаметър 34 см и с ъгъл на отваряне на вратата 170 градуса, което максимално ще ви улесни при употребата ѝ.

Освен това уредът е пригоден да осигурява тиха работа от 64 dB при пране и 75 dB при центрофугиране, отговарящи на най-високите стандарти.

Максималният ѝ капацитет е 7 кг, а максималната ѝ скорост на въртене от 1000 оборота в минута осигурява ефективно изпиране при всяко зареждане.

Моделът позволява да променяте скоростта на въртене от 400 до 1000 оборота в минута в зависимост от вида на прането и предпочетената от вас програма.

Управление

Beko WKY71033LSYB2

Контролният панел е разположен на удобно място в горната част на уреда и е оборудван с LCD екран с електронно управление чрез бутони с възможност за регулиране на следните функции:

 • Регулиране на функция отложен старт до 19 часа;
 • Информация за оставащото време на зададения цикъл;
 • Избор на скоростта на въртене на центрофугата;
 • Избор на контрол на температурата;
 • Функция за самодиагностика;
 • Сигнализация за завършване на програмата.

При задаване на една от основните програми за изпиране от централно разположения бутон ще видите светлинна сигнализация. Има възможност с помощта на бутоните над дисплея да направите допълнителни промени (градуси за изпиране и скорост на въртене) в предварително зададените програми за пране.

Основни функции

Пералнята има функция за самодиагностика, която ви сигнализира ако възникнат грешки или не работи правилно. В такъв случай ще бъдат изписани кодове за грешки, които ще ви информират за възникналите проблеми.

Този модел има възможността за премахване или добавяне на пране по време на започнал цикъл. Зададената програмата за изпиране може да се смени до 10 минути след началото ѝ, с изключение на програмата за памук.

Бутона Child Lock ви позволява да заключите бутоните на пералнята, за да предотвратите случайно изключване или промяна на програмата от деца. Децата могат да играят до нея, без да бъдат постоянно под наблюдение.

Допълнителни функции

Beko WKY71033LSYB2

Уреда разполага с две системи за намаляване на вибрациите и шума:

 • Специалният дизайн на страничните стени, което значително намалява нивото на шума и вибрациите по време на работа;
 • Електронно балансиращият контрол, който равномерно разпределя прането вътре в пералнята и в следствие на това намалява и нивото на шума и вибрациите.

В допълнение отличителният дизайн на барабана Aquawave създава оптимални условия за ефективно изпиране. Уникалната му форма позволява нежното третиране на всяка тъкан без да допуска увреждането им.

Този модел перална машина напълно ще се погрижи за всички ваши дрехи, включително тези от вълна и коприна. Чрез оптимизирането на скоростта на въртене на барабана и температурата, пералнята е пригодена да осигури програма на изпиране за всеки тип тъкан.

Технологията Aqua Fusion  се грижи за най-доброто изразходване на водата, енергията и перилния препарат по време на работа.

Технологията Opti Sense осигурява оптимално потребление на вода и енергия, необходими за всяко изпиране през четирите специални сензора, които се грижат за дългият живот на пералнята. Четирите сензора са:

 • Температурен сензор;
 • Сензор за скоростта на въртене;
 • Сензор за нивото на пяната;
 • Сензор за захранване.

Beko WKY71233LSYB2 притежава сертификат от “Wolmark”, което значи, че изделията от вълна или кашмир и други фини тъкани никога няма да бъдат повредени при пране, а цветовете им ще запазят тяхната интензивност.

Програми за пране

Пералнята разполага с 15 предварително зададени програми, които може да срещнете и при много по-скъпите перални машини на пазара.

 • Експресна програма – Предназначена за леко замърсени дрехи от които може да изперете до 2 кг пране при 30ºC само за 14 минути.
 • Деликатни – дава възможност за изпиране на най-деликатните дрехи, като коприна, вискоза и дори бельо, без риск от повреждане на тъканта. Деликатното движение на барабана и по-голямото количество вода намаляват триенето на влакното до минимум и осигуряват безупречни резултати. В последната фаза има допълнително изплакване, за да се осигури премахването на всички следи от препарат.
 • Програма за ръчно пране – Включва пране със студена вода (20 ° C), като е предназначена за изпиране на вълнени и деликатни дрехи, които имат етикети “не перете в перална машина” и за които се препоръчва ръчно пране. Тази програма  използва много по-малко количество вода, като по този начин се избягва прекомерното намокряне, което може да доведе до увреждане на дрехите ви.
 • Синтетика – позволява изпиране със студена вода или с вода с температура до 60 ° C. Цикъл се използва за синтетични или смесени тъкани със средно ниво на замърсяване и зареждане до 3 кг.
 • Вълна – за ефективно изпиране на вълнени дрехи без тяхното увреждане. Пералнята има специален сертификат Walmark доказващ това.
 • И още програми: смесена, памук, спортна, предпране, бебе, ризи, отложен старт, изплакване, изстискване и отцеждане.

Енергийна ефективност

Това е пералня с най-висока енергийна ефективност клас A +++ и ниско потребление на ресурси, като средната консумация на вода на година е от 9900 литра  и 173 kWh средна годишна консумация на енергия.

Нашето мнение за продукта

Определено това е отлична перална машина, предлагаща се на много добра цена. Препоръчваме ви я, ако имате нужда от пералня с богати функции и програми. Отделно този модел ще допринесе за намаляване на вашите сметки в дългосрочен план, чрез високата си енергийна ефективност А+++ и е с много ниска консумация на вода за година. От Beko определено са се постарали с този модел и със сигурност ще оправдаят и най-високите ви очаквания.

 


Относно TechRevue

TechRevue.bg | Вашият съветник при избора на техника!

Разгледай всички публикации от TechRevue →