Ревю на пералня Beko WMY71443LB2

Beko WMY71443LB2


Beko WMY71443LB2 е идеалният избор за вас, ако търсите икономична пералня, оборудван с най-новите технологии на много изгодна цена.

Основни характеристики на пералня Beko WMY71443LB2

Тази пералня има стандартни размери: 84 см височина, 60 см ширина и 54 см дълбочина, което прави машината лесна за позициониране дори и в малки помещения.

Тази пералня Beko е изработена от висококачествени части и материали, гарантиращи ѝ дълъг живот.

Пералнята разполага с голям люк с диаметър 34 см и с ъгъл на отваряне на вратата 170 градуса, което максимално ще ви улесни при употребата ѝ.

Освен това уредът е пригоден да осигурява тиха работа от 50 dB при пране и 73 dB при центрофугиране, отговарящи на най-високите стандарти.

Максималният ѝ капацитет е 7 кг, а максималната ѝ скорост на въртене от 1400 оборота в минута осигурява ефективно изпиране при всяко зареждане.

Модела позволява да променяте скоростта на въртене от 400 до 1400 оборота в минута в зависимост от вида на прането и предпочетената от вас програма.

Управление

Beko WMY71443LB2

Контролният панел е разположен на удобно място в горната част на уреда и е оборудван с LCD екран с електронно управление чрез бутони с възможност за регулиране на следните функции:

 • Регулиране на функция отложен старт до 19 часа;
 • Информация за оставащото време на зададения цикъл;
 • Избор на скоростта на въртене на центрофугата;
 • Избор на контрол на температурата;
 • Функция за самодиагностика;
 • Сигнализация за завършване на програмата.

При задаване на една от основните програми за изпиране от централно разположения бутон ще видите светлинна сигнализация. Има възможност с помощта на бутоните над дисплея да направите допълнителни промени (градуси за изпиране и скорост на въртене) в предварително зададените програми за пране.

Основни функции

Пералнята има функция за самодиагностика, която ви сигнализира ако възникнат грешки или  не работи правилно. В такъв случай ще бъдат изписани кодове за грешки, които ще ви информират за възникналите проблеми.

Този модел има възможността за премахване или добавяне на пране по време на започнал цикъл. Зададената програмата за изпиране може да се смени до 10 минути след началото ѝ, с изключение на програмата за памук.

Бутона Child Lock ви позволява да заключите бутоните на пералнята, за да предотвратите случайно изключване или промяна на програмата от деца. Децата могат да играят до нея, без да бъдат постоянно под наблюдение.

Уреда разполага с две системи за намаляване на вибрациите и шума:

 • Специалният дизайн на страничните стени, което значително намалява нивото на шума и вибрациите по време на работа;
 • Електронно балансиращият контрол, който равномерно разпределя прането вътре в пералнята и в следствие на това намалява и нивото на шума и вибрациите.

В допълнение отличителният дизайн на барабана Aquawave създава оптимални условия за ефективно изпиране. Уникалната му форма позволява нежното третиране на всяка тъкан без да допуска увреждането им.

Този модел перална машина напълно ще се погрижи за всички ваши дрехи, включително тези от вълна и коприна. Чрез оптимизирането на скоростта на въртене на барабана и температурата, пералнята е осигурява програма за изпиране за всеки тип тъкан.

Технологията Aqua Fusion се грижи за най-доброто изразходване на водата, енергията и перилния препарат по време на работа.

Допълнителни функции

Beko WMY71443LB2

Технологията AquaFusion™ запечатва изхода на тръбата до цикъла на изплакване и позволява да се възползвате изцяло от препарата. В резултат, освен че осигурява ефективно почистване и значително по-чисти дрехи, технологията AquaFusion™ спестява 10% от перилния препарат при всяко пране.

Инверторният мотор ProSmart осигурява куп предимства, още от първото ползване:

 • енергийна ефективност, която си проличава в сметките за ток;
 • нивото на шума е намалено чрез подобрен контрол над скоростта, вибрациите и електромагнитните емисии.

Всички тези предимства допринасят за здравината и издръжливостта на тази пералня.

Нагревателният елемент е основен компонент на пералните машини. Новият нагревателен елемент на пералните Веко се характеризира с перфектна технология за покритие от никел, което води до 50% по-малка грапавост на повърхностите и осигурява отлична защита срещу корозия.

Освен това той намалява натрупването на котлен камък с 40%. Нагревателят има удължен експлоатационен живот до 100 пъти в сравнение със стандартните нагревателни елементи.

Технологията Opti Sense осигурява оптимално потребление на вода и енергия, необходими за всяко изпиране през четирите специални сензора, които се грижат за дългият живот на пералнята. Четирите сензора са:

 • Температурен сензор;
 • Сензор за скоростта на въртене;
 • Сензор за нивото на пяната;
 • Сензор за захранване.

Beko WMY71443LB2 притежава сертификат от “Wolmark”, което значи, че изделията от вълна или кашмир и други фини тъкани никога няма да бъдат повредени при пране, а цветовете им ще запазят тяхната интензивност.

Програми за пране

Пералнята разполага с 16 предварително зададени програми, които може да срещнете и при много по-скъпите перални машини на пазара.

 • Експресна програма – Предназначена за леко замърсени дрехи от които може да изперете до 2 кг пране при 30ºC само за 14 минути.
 • Деликатни – дава възможност за изпиране на най-деликатните дрехи, като коприна, вискоза и дори бельо, без риск от повреждане на тъканта.
 • Програма за ръчно пране – Включва пране със студена вода (20 ° C), като е предназначена за изпиране на вълнени и деликатни дрехи, които имат етикети “не перете в перална машина” и за които се препоръчва ръчно пране.
 • Синтетика – позволява изпиране със студена вода или с вода с температура до 60 ° C. Цикъл се използва за синтетични или смесени тъкани със средно ниво на замърсяване и зареждане до 3 кг.
 • Програма за вълна – Програмата за вълна изпира деликатно вълнените дрехи. По-добре дори отколкото при ръчно пране. Този специален перилен цикъл с интелигентното си управление осигурява изпиране на вълнените дрехи без повреда. Нещо повече. С оптималното регулиране на количеството на водата тъканите не абсорбират твърде много течност и не се разтягат или променят формата си.
 • Грижи за тъмни дрехи – Време е да спрем да се тревожим за тъмните дрехи в пералните машини. Веко предлага специална програма за тъмно оцветени синтетични или памучни дрехи, която е подходяща за тъмни или цветни облекла с възможност за избледняване. .
 • Hygiene 20c – Благодарение на по-бавните движения на барабана, контролът на температурата и функциите за допълнително накисване и изплакване, получавате оптимално почистване и хигиена за дрехите ви. Програмата Hygiene 20c позволява лесно почистване както на цветни, така и на памучни дрехи при ниски температури до 20°C, използвайки до 70% по-малко енергия от обикновените програми. Ако комбинирате програмата с температури над 60°C можете да сте сигурни, че 99% от алергените ще бъдат елиминирани при прането.
 • И още програми: смесена, памук, спортна, предпране, бебе, ризи, отложен старт, изплакване, изстискване и отцеждане.

Енергийна ефективност

Това е пералня с най-висока енергийна ефективност клас A +++ и ниско потребление на ресурси, като средната консумация на вода на година е от 9900 литра  и 173 kWh средна годишна консумация на енергия.

Нашето мнение за продукта

Определено това е отлична перална машина, предлагаща се на много добра цена. Препоръчваме ви я заради оптималният ѝ капацитет и богатите функции и програми, които притежава. Отделно този модел ще допринесе за намаляване на вашите сметки в дългосрочен план, чрез високата си енергийна ефективност А+++ и е с много ниска консумация на вода за година. От Beko определено са се постарали с този модел и със сигурност ще оправдаят и най-високите ви очаквания.

 


Относно TechRevue

TechRevue.bg | Вашият съветник при избора на техника!

Разгледай всички публикации от TechRevue →