Ревю на двукрилен хладилник Bosch KAD90VI20


Bosch KAD90VI20 е идеалният избор за вас, ако търсите голям и надежден Side by side хладилник, оборудван с всички основни функции и екстри, при това на супер цена. 

Основни предимства на моделът

  • NoFrost: никога повече няма да размразявате благодарение на перфектната защита срещу образуване на лед – така пестите време и усилия.
  • Диспенсер за вода и лед: получавате охладена вода и ледени кубчета само с натискане на един бутон.
  • Система MultiAirflow: тази системата създава деликатни, равномерни притоци на студен въздух, които достигат до всички нива на хладилника и фризера.

Основни характеристики на Bosch KAD90VI20

Този Side by side хладилник Bosch е оборудван с най-съвременни технологии, като е идеален за големи семейства.

Максималният нетен капацитет от 522 литра се разпределя между хладилника с вместимост от 359 литра и фризера с общ капацитет от 163 литра.

Дизайнът му се отличава с големите врати в иноксов цвят, придаващи му усещане за стил и елегантност.

Управление

LCD дисплеят с тъч контрол се намира над дозатора за вода, като чрез него може да наблюдавате и регулирате температурата в двете зони на хладилника независимо една от друга.

Чрез контролният  може да получавате информация и да контролирате:

  • Температурата във фризера;
  • Температурата в хладилника;
  • Да получавате звукова и светлинна индикация за отворена врата.

Система на охлаждане

Забравете досадното размразяване – моделът е със система за автоматично размразяване No Frost.

Този тип система за охлаждане предотвратява образуването на скреж в хладилника. Системата изсмуква по активен метод и най малката свободна влага, като по този начин гарантира 0% образуване на скреж в хладилника и фризера.

В същото време технологията предотвратява образуването на бактерии и влага в двете части на уреда. No Frost системата осигурява почти два пъти по-бързо охлаждане, което намалява изискванията към охладителната система, като в същото време увеличава надеждността ѝ.

Освен това вентилационната системата MultiAirflow създава деликатни, равномерни притоци на студен въздух, които достигат до всички нива на хладилната и фризерната част. Температурните колебания се свеждат до минимум и времето за охлаждане се съкращава – по този начин храната запазва вкуса си по-дълго.

Функции на хладилника

Bosch KAD90VI2

Хладилното пространство е с полезен обем от 359 литра като включва три рафта за съхранение на продукти и три специални отделения за съхранение на пресни плодове, зеленчуци, риба и месо.

Рафтове за съхранение са изработени от закалено стъкло, като могат лесно да се почистват и имат много добра устойчивост на тежки предмети.

Вратата е оборудвана с пет фиксирани рафта специализирани за:

  • горните два рафта са за съхранение на яйца, сирене и подправки;
  • долните три рафтове са за съхранение на бутилки с размери над и под средното ниво.

LED осветление равномерно разпределя светлината в целия хладилник, а потреблението на енергия е 7 пъти по-малко, сравнено с обикновените крушка.

Функции на фризера

Фризерът е разположен от лявата страна и разполага с общ обем от 163 лира. Той е оборудван с две чекмеджета с три рафта за съхранение на продукти и две специални отделения за замразяване на плодове, зеленчуци, риба и месо.

Мощността на замразяване на фризера е 11 килограма за 24 часа.

Вратата на фризера се отваря с вертикална алуминиева дръжка, оборудвана с 4 неподвижни рафта.

Там се намира и резервоара за вода, който е свързан директно към дозатора.

Други

Чрез дозатора за вода може утолите жаждата си през топлите месеци на годината, като друго предимство е, че не необходимо да инсталирате уреда към водопроводната мрежа.

Моделът е снабден с уплътнение, което действа антибактериално и предотвратява образуването на мухъл и бактерии, като поддържа свежестта на храната за по-дълъг период от време.

Уредът притежава още функция за оптична и акустична система за предупреждение, когато вратата е отворена за повече от 60 секунди.

Този модел има добра степен на изолация, но заради големите си размери няма голяма автономност без ток, като тя е само 4 часа.

Този модел е предназначен да функционира без загуба на енергия през топъл сезон в район с температура на околната среда с климатична клас: SN-N-ST-T. Проектиран е да работи икономично в диапазона на температура на + 10 ° C до + 43 ° С.

Енергийна ефективност

Енергийната ефективност на този хладилник Bosch е сравнително добра за размерите му – той е енергиен клас  А +. Средното му годишно потребление на енергия е 370 kWh.

Това се дължи и на ефективния компресор, който дава възможност консумираната енергия да бъде сравнително ниска.

Благодарение на компактния и ефективен компресор модела има много ниско ниво на шум от 43 dB.

Размери и тегло

Уредът има следните размери в см: (В x Ш x Д ) 177 x 91 x 72 и тегло от 105 кг.

Нашето мнение за продукта

Bosch KAD90VI20 е едно от най-добрите предложенията на пазара сред хладилниците Side by Side. Той разполага с много технологични иновации и в същото време е със страхотен дизайн, който ще даде стил и елегантност на всяка кухня. Препоръчваме го на големи семейства, заради огромният му капацитет и високата му енергийна ефективност. А със своята надеждност и качества този хладилник със сигурност ще ви служи вярно дълго време.