Ревю на хладилник с фризер Bosch KGN56XL30


Bosch KGN56XL30 е перфектният избор, ако търсите обемен хладилник с фризер, който да разполага с всички необходими функции и екстри, от които бихте имали нужда, при това на отлична цена.

Основни предимства на модела

Модела е подходящ за по-голяма част от домакинствата в България, заради:

 • XXL размер: осигурява много повече пространство за храната ви.
 • Полица за лесен достъп – EasyAccess: прибираща се стъклена полица за удобно поставяне/вземане на чаши и перфектна видимост.
 • Управление TouchControl: удобно регулиране на температурата чрез лесни за четене сензорни полета.
 • Perfect Fit: възможно е гъвкаво позициониране, тъй като уредът може да бъде поставен директно до стена и мебели
 • Добрият клас на енергийна ефективност клас A++,
 • Системата за автоматично размразяване No Frost в двете части на хладилника,
 • VitaFresh Box: плодовете и зеленчуците остават свежи за по-дълго благодарение на контрола на влажността.
 • LED осветление: осветява хладилника равномерно без блясък, през целия жизнен цикъл на уреда.
 • И не на последно място поставеният му високо ефективен компресор с дълъг живот.

Основни характеристики на хладилник Bosch KGN56XL30

Дизайна на хладилника е много привлекателен, като той се откроява със своя дизайн и метално покритие в инокс.

Модела дава усещането за стил и елегантност, като би се вписал във всеки дом и най-вече кухня.

Уреда разполага с управление, което дава възможност за независимо регулиране на температурата в хладилника и фризера.

Моделът е оборудван е с LCD дисплей със сензорен контрол,  чрез който може да наблюдавате и регулирате температурите в двете зони, които могат да бъдат коригирани независимо една от друга.

Упрвление

Bosch KGN56XL30

Контролните елементи дават възможност за:

 • Регулиране на температурата във фризера от -24 ° C до -18 ° C;
 • Регулиране на температурата в хладилника от 2 ° C до 6 ° C;
 • Режим ECO – хладилникът работи на най-ниска консумация на енергия.
 • Child Lock – за заклюване на контролния панел на хладилника.

Система на охлаждане

Хладилникът е проектиран така, че да охлажда всички пространства за съхранение равномерно. Студеният въздух се издухва през няколко вентилационни отвора на всеки рафт, поддържайки постоянна температура и свежа храна.

Забравете досадното размразяване – Bosch KGN56XL30 е със система за автоматично размразяване No Frost.

Постоянната нужда от размразяване на вашия конвенционален хладилник не само отнема много от времето ви, но и отнема от вашата енергия.

 За разлика от конвенционалните хладилници влажността от въздуха в хладилника NoFrost се събира перманентно в централен охладителен модул, който автоматично се размразява на редовни интервали от време.

Получаващият се конденз просто се изкарва по канал извън хладилника, където се изпарява. По този начин NoFrost постоянно поддържа хладилника ви не само без лед, но и без нужда от ръчно размразяване.

В същото време технологията предотвратява образуването на бактерии и влага в двете части на уреда. No Frost системата осигурява почти два пъти по-бързо охлаждане, което намалява изискванията към охладителната система и увеличава надеждността ѝ.

Функции на хладилника

Bosch KGN56XL30

За максимално улеснение той е проектиран така, че хладилника е поставен отгоре, а фризера е отдолу.

Доказано е, че в едно домакинство хладилника е по-често използван сравнено с фризера

Максималният нетен капацитет от впечатляващите 505 литра, разпределени между 400 литра за хладилника и 105 литра за фризер.

Рафтовете за съхранение на храна се състоят от 4 темперирани стъклени рафта, които могат да се регулират според вашите нужди. Те също така се почистват изключително лесно и имат много добра устойчивост на тежести.

Модела разполага с четири рафта на вратата, които ще покрият напълно вашите нужди.

Долната част на хладилника е място за съхранение за пресни зеленчуци и плодове наречена ViraFresh. Благодарение на идеални условия за съхранение хранителните продукти ще останат пресни и витаминозни за по-дълго време.

Функцията SuperCooling ще ви помогне преди да напазарувате да снижи за кратко температурата, за да поддържа вашите пресни покупки до правилната температура.

Вентилационната система MultiAirflow създава деликатни, равномерни притоци на студен въздух, които достигат до всички нива на хладилната и фризерната част. Температурните колебания се свеждат до минимум и времето за охлаждане се съкращава – по този начин храната запазва вкуса си по-дълго.

Функции на фризера

Камерата е разположена в долната част, като има три подвижни пластмасови чекмеджета, разположени едно върху друго. Средното чекмедже е Big Box и е идеално за съхранение на големи опаковки или замразени храни.

Защита за предварително замразените продукти с функцията SuperFreezing, която се грижи да замразява хранителните продукти по-бързо и да защитава вече замразените продукти от размразяване, когато добавяте нова храна във фризера.

Функцията за автоматично замразяване връща към нормално функциониране след достигане на зададената температура, предпазвайки от загуба на енергия. Това предпазва вашите хранителни продукти и в същото време намалява потреблението на енергия.

Мощността на замразяване на уреда е 18 кг за 24 часа.

Други 

Вратите на хладилника са реверсивни с вградени вертикални дръжки за отваряне на дясно.

Уреда е снабден с антибактериално уплътнение, което предотвратява образуването на мухъл и бактерии. Това е така с цел  поддържането на свежестта на храната за по-дълъг период от време.

Уредът има много добра степен на изолация и храната има възможност да се запази свежа до 24 часа след инцидентно спиране на тока.

Този уред е предназначен да функционира без загуба на енергия в топлия сезон в райони с температура на околната среда с климатичен клас: SN-T Проектиран да работи икономично в диапазона от + 10 ° C зимен режим до + 38 ° C летен режим.

Енергийна ефективност

Енергийната ефективност на този модел е много добра – клас A ++, а годишна консумация на енергия е 325 kWh.

Високо ефективния компресор се грижи и за ниското ниво на шум, което достига до 42 dB.

Размери и тегло

Уредът има следните размери (В x Ш x Д) в см:  193 x 70 x 80 и тегло от 96 килограма.

Нашето мнение за продукта

Това е страхотен хладилник за големи семейства с разнообразни кулинарни предпочитания. Освен това той притежава много технологични иновации и е със красив дизайн в инокс, който би се вписал във всяка кухня. Препоръчваме го, ако имате нужда качествен хладилник от доказана марка с огромен капацитет и висока енергийна ефективност на добра цена.