Ревю на съдомиялна Bosch SMS46GI05E


Bosch SMS46GI05E е идеалният избор за вас, ако търсите модерна и здрава съдомиялна машина, която да ви служи дълго време и да бъде с всички необходими функции, от които бихте имали нужда.

Основни предимства на съдомиялна Bosch SMS46GI05E

  • ExtraDry: допълнителна опция за оптимално изсушаване на съдовете
  • Silence програма и SuperSilence: забележително тиха с 44 dB, още по-тиха с програма Silence.
  • Стъкло 40°C: щадяща програма за нежно почистване и сушене на Вашите чаши.
  • VarioFlex-кошници: оптимални възможности за регулиране за по-голяма гъвкавост и място в горната и долна кошница.
  • 7 сегментов дисплей: показание за остатъчното време, със стандартна информация като необходимост от дозареждане.
Основни характеристики

Моделът разполага с много приятен дизайн в сребрист цвят с корпус от неръждаема стомана с механичен контролен панел на управление, намиращо се от горната страна на вратата.

Контролния панел е с много интуитивно управление, снабден е с малък LED дисплей, който показва оставащото време до приключване на програмата.

Устройството е снабдено с функция таймер с отложен старт до 24 часа, който се показва на дисплея.

SMS46GI05E е със среден капацитет на миене на съдове с до 12 комплекта, като е  насочена към семейства с до 3-4 души и е в състояние да се измие всички съдове.

Вътрешното пространство е организирано в две големи отделения – телени кошници със сгъваеми рафтове, едната от които е с регулируема височина, с възможност да адаптирате  пространството така, че да може да събере всеки по-голям съд.

Мотора EcoSilence DriveTM е мощен, здрав, тих и ефикасен.

За увеличение на ефикасността от чистенето, инженерите от Bosch са разработили икономичния EcoSilence DriveTM мотор. Той е изключително тих, ефективен и гарантира нисък разход на енергия.

Двигателят EcoSilence DriveTM е безчетков и много тих, а безупречните резултати са гарантирани.

Основни функции

С функцията за отложен старт можете предварително да зададете избраната от вас програма и избран начален час за стартирането ѝ. По този начин използвате уреда в удобно за вас време, през деня, когато сте на работа, или през нощта. След стартиране на всяка програмата на дисплея се показва точно оставащото време.

Благодарение на сензора за натоварване може да пестите енергия при миене на по-малко съдове. Този сензор автоматично спестява вода и енергия при миене на по-малко съдове. Теглото се измерва чрез въртящ се сензор за скоростта, който открива нивото на водата.

Когато има повече съдове, е необходимо по-голямо количество вода за накисването им и нивото на водата пада. В такъв случай се добавя още вода.

Heat Exchanger предоставя винаги правилната температура за оптимална грижа за съдовете. Съдомиялните с топлообменници мият деликатните стъклени съдове и порцелан с нежна грижа и без риск. Водата се затопля предварително в резервоара за плакнене, за да се избегнат температурни шокове.

Така наречения AquaSensor регулира разхода на вода в зависимост от типа и степента на замърсяване, като използва светлинни лъчи за управление на изплакването. В зависимост от остатъците храна, мазнина или препарат във фазата на изплакване, процесът се анализира, за да се определи дали трябва да продължи.

Технология ActiveWater е равна на: по-малко вода, по-малко ток, по-качествени резултати. Тази модерна технология за изплакване увеличава до голяма степен ефикасността и гарантира еко съобразно изплакване за отлични резултати.

Благодарение на целевото разпределение на водата, оптимизираната филтърна технология, по-бързото нагряване и по-качествената работа на помпата за циркулиране на водата се реализира икономия на вода и ток.

Child Lock система за безопасност, която предпазва децата от отваряне на вратата или случайно спиране или смяна на програмата от тях. Децата могат да играят спокойно до съдомиялна машина, без да бъдат постоянно под вашето наблюдение.

Допълнителни функции

Тази съдомиялна на Bosch плакне три пъти по-бързо с оптимални резултати при миене и сушене благодарение на технологията VarioSpeed Plus.

Може да използвате опцията VarioSpeed Plus, за да миете и сушите съдовете при пълен капацитет на зареждане за най-кратко време. Времето за изплакване се намалява само с натискане на един бутон с до 66%, като се запазва обичайната висока ефикасност на почистване.

Активирайте опцията VarioSpeed Plus, когато трябва да измиете съдовете по-бързо, например по време на семейни тържества или рождени дни.

HygienePlus е нова опция, която може да се активира в много програми, и гарантира максимална хигиена благодарение на антибактериалното почистване. Този ефект се постига чрез по-висока температура – до 70°C, по време на изплакването, която се поддържа в продължение на около 10 минути.

Затова HygienePlus е идеална за хора с високи изисквания към чистотата, например домакинства с малки деца или страдащи от алергии.

Функцията за допълнителното изсушаване повишава температурата по време на изплакване за по-добро изсушаване на съдовете, което обаче води до леко повишаване на разхода за енергия.

Програми за измиване

Bosch SMS46GI05E

За най-ефективно измиване модела разполага с 6 предварително зададени програми за измиване с 5 нива на налягане и измиване: стъкло 40 ° C, еко 50 ° C, тиха 50 ° C, ежедневно 65 ° C, автоматична 65 ° С, интензивна 70 ° С.

Интензивна програма

Интензивната програма е подходяща за силно замърсени съдове, тъй като тя промива при 70 ° С и работи в продължение на 125 минути.

Еко програма

Еко програмата е при 50 ° C за почистване на съдове с минимално изразходване на ресурси.

Тиха програма

Програмата за тишина е най-тихият начин за стартиране на вашата съдомиялна машина. Активирането автоматично намалява нивото на миялната до възможно най-ниска степен. Това се постига със специално адаптирана Eco 50 °C програма, намалено налягане на пръскане и удължена фаза за почистване.

Програма стъкло 40 °C

Програмата Стъкло 40 °C нежно почиства стъклени съдове като висококачествени кристални чаши и други.  В същото време програмата осигурява оптимално изсушаване и невероятен блясък. Това става възможно чрез намаляване на температурата, регулиране на температурата на изплакващия препарат и удължаване на времето на сушене. Чисти до блясък чаши без петна от изсушаването са доказателство за отличните резултати, които можете да постигнете с този уред.

Защита на стъклото

Защитата на стъклото за нежна грижа за стъклените ви чаши и деликатните съдове. Меката вода причинява корозия на стъклото, затова съдомиялните Bosch с технология за защита на стъклото постоянно регулират степента на твърдост на водата. Това е начинът, по който ние оптимизираме защитата на ценните стъклени чаши и деликатния порцелан със специални изисквания за поддръжка.

Автоматични програми

Гарантирайте си автоматично оптимални резултати при почистване. Използването на вода, температурата на водата и времето за изплакване се регулират точно до нивото на замърсяването, предоставяйки най-добрите резултати при пестене на вода и енергия

В края на всяка програма се обявява, че цикълът е завършен със светлинен сигнал отгоре на контролния панел и LED дисплея.

Енергийна ефективност и ново на шум

Моделът е в клас на енергийна ефективност A+ , с ниска консумация на енергия.

Стандартното потребление на енергия при цикъл еко е 0,90 kWh, а консумацията на вода е 9,5 литра.

Годишното потребление е 258 kWh, а разходът на вода е 2660 литра .

Миялната машина е много тиха, а нивото на шума е с максимална стойност от 44 dB. 

Размери и тегло

Уреда е със следните размери (В x Ш x Д) в см: 84.5 х 60 х 60 и тегло 50 кг.

Нашето мнение за продукта

Bosch SMS46GI05E е модерна съдомиялна машина, която има отлично съотношение цена-качество и е подходяща за всяко едно семейство до 4 души. Уреда разполага с всички необходими функции и програми, от които бихте имали нужда и които биха ви улеснили максимално във вашето ежедневие.