Ревю на съдомиялна за вграждане Bosch SMV46GX01E

Bosch SMV46GX01E


Bosch SMV46GX01E е идеалният избор за вас, ако търсите високоефективна съдомиялна за вграждане, която да е оборудвана с най-съвременни технологии и функции, при това на супер цена.

Основни предимства на модела

  • ExtraDry: допълнителна опция за оптимално изсушаване на съдовете;
  • Програма Silence Plus: приятно тиха по време на работа – достигаща до 46 dB и още по-тиха в програма Silence Plus;
  • InfoLight: червена светлина проектирана на пода показва дали уредът ви е включен или изключен;
  • AquaStop: 100% гарантирана защита от водни щети, за целия живот на уреда;
  • Защита за стъклото с програма стъкло 40°C: за щадящо измиване на чаши и чупливи съдове.
  • VarioFlex-кошници: оптимални възможности за регулиране за по-голяма гъвкавост и място в горната и долна кошница.
  • 7 сегментов дисплей: показание за остатъчното време, със стандартна информация като необходимост от дозареждане.

Основни характеристики на съдомиялна за вграждане Bosch SMV46GX01E

Моделът има много красив дизайн с корпус от неръждаема стомана и механичен контролен панел поставен в горната част на вратата на уреда.

Контролния панел разполага с лесен за използване интерфейс, с малък брой клавиши. Той е оборудван с LED индикатор за показание на програмите.

С функцията за отложен старт може да планирате старта на избраната програма в желаното от вас време до 24 часа. Тази опция ви позволява да използвате уреда по всяко удобно за вас време от деня, по време на работа или дори през нощта. След стартиране на програмата дисплеят показва точно оставащото време за измиване

Устройството има електронен индикатор за добавяне на соли и такъв за добавяне на блясък.

След стартирането на всяка от 6 те програми дисплеят показва точно оставащото време за миене, а звуков сигнал ще ви напомни след края на всеки цикъл.

Уредът разполага с вместимост от 12 комплекта, като е насочен към семейства от 2 до 4 човека. Съдомиялната дава възможност за измиване на достатъчно чинии и чаши или няколко по-големи съдове.

Вътрешното пространство е организирано в две големи отделения със сгъваеми рафтове, едното от които е с регулируема височина с цел по-голямо удобство и възможност за измиване на всеки съд, независимо от неговата големина.

Дозаторът за препарат се намира във вътрешната страна на уреда, като  е снабден с плъзгаща се система за затваряне, която ви позволява лесна употреба.

Основни функции

Може да използвате опцията VarioSpeed Plus, за да миете и сушите съдовете при пълен капацитет на зареждане за най-кратко време. Времето за изплакване се намалява само с натискане на един бутон с до 66%, като се запазва обичайната висока ефикасност на почистване.

Просто трябва да активирае опцията VarioSpeed Plus, когато трябва да измиете съдовете по-бързо, например по време на семейни тържества или рождени дни.

Благодарение на сензора за натоварване може да пестите енергия при миене на по-малко съдове. Функцията пести автоматично вода и енергия при миене на по-малко съдове. Теглото се измерва чрез въртящ се сензор за скоростта, който открива нивото на водата.

Когато има повече съдове, е необходимо по-голямо количество вода за накисването им и нивото на водата пада. В такъв случай се добавя още вода.

Съдомиялната е оборудвана с топлообменник, който измива деликатните стъклени съдове и порцелан с нежна грижа и без риск. Водата се затопля предварително в резервоара за плакнене, за да се избегнат температурни шокове.

Моторът EcoSilence DriveTM разработен от Bosch е изключително тих, ефективен и гарантира нисък разход на енергия. Двигателят EcoSilence DriveTM е безчетков и много тих, а безупречните резултати са гарантирани.

Технология ActiveWater е модерна технология, която увеличава до голяма степен ефикасността и гарантира екологосъобразно изплакване за отлични резултати.

Благодарение на целевото разпределение на водата, оптимизираната филтърна технология, по-бързото нагряване и по-качествената работа на помпата за циркулиране на водата се реализира икономия на вода и ток.

Опцията IntensiveZone, която може да бъде добавена към множество програми, осигурява по-високо налягане на разпръскване и леко повишена температура в долната кошница. С нея много мръсни тигани и тенджери се почистват оптимално.

Други

За оптимално измиване на съдовете от съдомиялните машини се изисква омекотена вода (с ниско съдържание на калций). Ако водата във вашият град има висока твърдост, то по съдовете и в машината ще има останали следи от варовик.

Това има негативно влияние върху цикъла на измиване, сушене и полиране на съдовете. От това следва, че системата за омекотяване трябва да бъде снабдена със сол, за да може уреда да функционира максимално ефективно всеки път.

За отлични резултати от този модел е необходимо да разпределите количеството сол, според степента на твърдост на водата. Ако количеството сол е недостатъчно, то електронните индикатори на съдомиялната незабавно ще ви уведомят за това.

Може да намерите настройките за твърдост на водата в таблицата в техническата книжка, придружаваща уреда. След това трябва да сравните стойността на твърдост на водата от вашият град (може да намерите информация от месния клон на ВИК).

Програми

Уреда идва със 6 програми за измиване сред които: интензивна 70 °C, Auto 45-65 °C, Eco 50 °C, стъкло 40 °C, 1H 65 °C, предизмиване.

Енергийна ефективност и шум

Моделът е в клас на енергийна ефективност A++ , с изключително ниска консумация на електрическа енергия.

Стандартната консумация на енергия за един цикъл на при програма еко е 0.92 kWh, а консумацията на вода е 9.5 литра.

Годишното потребление е 258 kWh, а консумацията на вода за година е 2660 литра .

Съдомиялната машина е много тиха, а нивото на шума е с максимална стойност до 46 dB.

Размери и тегло

Уредът има следните компактни размери (В x Ш x Д) в см: 81.5 х 59.8 х 55  и тегло от 35.07 кг.

Нашето мнение за продукта

Това е модерна компактна съдомиялна машина, която има отлично съотношение цена-качество и е подходяща за всяко семейство. Уреда предлага всички необходими функции и програми, при това на супер изгодна цена.

 


Относно TechRevue

TechRevue.bg | Вашият съветник при избора на техника!

Разгледай всички публикации от TechRevue →