Ревю на пералня Bosch WAJ20061BY

Bosch WAJ20061BY е добър избор за вас, ако търсите пералня с достатъчно напреднали технологии и с качествена изработка, характерна за продуктите на Bosch. Тази пералня с капацитет на зареждане 7 кг, скорост на въртене 1000 RPM, и попада в енергиен клас D. Устройството разполага с разнообразие от технологии и екстри като EcoSilence Drive мотор, антивибрационни стени, но и функции като ActiveWater и функция за допълнително зареждане.

Bosch WAJ20061BY

Bosch WAJ20061BY

Пералня Bosch WAJ20061BY, 7 кг, 1000 об/мин, Клас D, EcoSilence Drive, ActiveWater, Функция повторно зареждане, SuperQuick 30, AntiVibration, 60 см, Бял

Bosch WAJ20061BY е пералня с капацитет на зареждане на пране до 7 кг, скорост на центрофугиране 1000 RPM и попада в енергиен клас D (по новите стандарти).

Капацитетът на тази пералня я прави подходяща за използване от семейства с до 3-4 членове, което покрива по-голямата част от семействата в България.

На пръв поглед не трябва да очаквате кой знае какво от гледна точка на дизайна, защото това е обикновена пералня в бял цвят, която няма акценти от други цветове, които да изпъкнат. Все пак уредът е много по-елегантен от останалите бюджетни решения на пазара и запазва линиите и консервативният дизайн на по-скъпите модели от марката.

Размерите са стандартни височина 84,8 см, ширина 59,5 см и дълбочина 54,6 см, диаметърът на люкът е 30 см, което е стандартен размер.

Скоростта на центрофугиране е единствения недостатък на тази перална машина. Тя достига максимум 1000 RPM при центрофугиране, което не означава, че автоматично прането няма да бъде изсушено много добре, особено обемистите предмети. Това може да има по-малко значение при по-малки количества деликатно пране.

Управление

Контролният панел е разположен в горната част на уреда и е оборудван с електронно управляван селектор за всички програми за пране.

Големият LED дисплей изобразява зададената програмата за пране, оборотите на центрофугата, оставащо време за измиване, функцията за отложен старт до 24 часа и препоръка на степента на зареждане в зависимост от избраната програма.

Около селектора за програми има икони, който подсказват всеки тип програма, а с помощта на сензорните клавиши за управление може да правите всякакви промени в параметрите, участващи в цикъла на пране.

Основни функции

От гледна точка на включената технология този модел на Bosch е оборудван с EcoSilence мотор, който има принос уредът да бъде тих при пране 52 dB и центрофуга 72 dB и не на последно място икономичен.

Дизайнът на стената AntiVibration също помага, тъй като вибрациите на машината са намалени по време на въртене.

Използване на модерна технология със сензори за активна вода наречен ActiveWater, уредът разпознава основно количеството пране в първи етап на цикъла Така, след като установи количеството пране, уредът автоматично регулира продължителността на програмата за пране.

В допълнение, функцията за автоматично разпознаване на натоварване също регулира консумацията на вода за всяка програма в зависимост от вида на тъканта и количеството пране.

От Bosch осъзнават, че времето е важно за всеки, затова създават технологията SpeedPerfect – решението, което намалява времето за изпиране с до 65%, без да правите компромис с резултатите.

Функцията SpeedPerfect може да се използва заедно с повечето програми, както и с всеки обем пране и видове материи.

При избиране например на програмата Mix заедно със SpeedPerfect тя ще изперете перфектно до 4 кг смесени материи само за 46 минути.

Повече нищо няма да остане забравено с функцията за допълнително зареждане. Ако сте забравили да добавите чорапите на детето или любимата ви риза, която ще ви трябва за довечера, то няма да имате проблем. С функцията за допълнително зареждане ще може лесно добавяте и изваждате дрехи по време на цикъла на пране.

Просто трябва да натиснете бутона Reload и да отворете вратата, да добавете забравената дреха и продължете с прането.

Като мярка за безопасност не може да използвате функцията за допълнително зареждане Reload, ако температурата на вода е достигнала над 50°C или нивото ѝ е твърде високо.

Програми за пране

Програмите за пране са изцяло такива, от каквито бихте имали нужда, включително бързи 15/30 минути, опции за памук, синтетика, ризи, изплакване, деликатно, ръчно пране, спорт, вълна или тъмен цвят.

Енергийна ефективност

Този модел е икономичен, благодарение на модерния EcoSilence мотор, класифициран в клас D.

Той има годишна консумация от едва 157 kWh, като цената на електроенергията е 4.5 – 5 лв. на месец.

Ефективността при центрофуга обаче е ниска, където класът е само C, но пералнята има клас A за пране.

Разходът на вода също е икономичен, който е средно 9020 литра на година.

Нашето мнение за продукта

Определено това е добър избор, като представянето на уреда е повече от прилично. Този уред разполага с достатъчно напреднали технологии, а качеството на изработка е много добро, характерно за уредите на Bosch. Единствения недостатък, който може да се определи е ниската скорост на въртене при центрофуга.

Bosch WAJ20061BY

Bosch WAJ20061BY

Пералня Bosch WAJ20061BY, 7 кг, 1000 об/мин, Клас D, EcoSilence Drive, ActiveWater, Функция повторно зареждане, SuperQuick 30, AntiVibration, 60 см, Бял