Ревю на пералня със сушилня Bosch WVG30442EU

Bosch WVG30442EU


Bosch WVG30442EU е идеалният избор за вас, ако търсите икономична пералня със сушилня с предно зареждане и голям капацитет, оборудвана с най-новите технологии и предлагаща се на много добра цена.

Основни предимства на модела

 • Клас на енергийна ефективност A.
 • EcoSilence Drive™: изключително икономична и безшумна работа с много дълъг жизнен цикъл – 10 години гаранция на инверторен мотора.
 • Сертификат за качество на AllergyPlus/ECARF: специално разработен за нуждите на хората с алергии.
 • HygieneCare: програма за пране с предварително третиране с горещ въздух за хигиенично пране.
 • VarioPerfect™: пести до 65 % време или 50 % енергия благодарение на избираемите програмни опции.

Основни характеристики на пералня със сушилня Bosch WVG30442EU

Тази пералня със сушилня Bosch има стандартни размери: 85 см височина, 60 см ширина и 59 см дълбочина, което прави машината лесна за позициониране дори и в малки помещения.

Тя е изработена от висококачествени части и материали, гарантиращи ѝ дълъг живот.

Модела разполага с голям люк с диаметър 32 см и с ъгъл на отваряне на вратата до 160 градуса, което максимално ще ви улесни при употребата ѝ. Освен това уредът е пригоден да осигурява тиха работа до 47 dB при пране, 59 dB при сушене и до 75 dB при центрофугиране, отговарящи на най-високите стандарти.

Максималният ѝ капацитет е 7 кг, а максималната ѝ скорост на въртене от 1500 оборота в минута осигурява ефективно изпиране при всяко едно зареждане.

Докато капацитета на сушилнята за дрехи е 4 кг., което е напълно достатъчно с оглед размерите на уреда.

Модела позволява да променяте скоростта на оборотите в минута в зависимост от вида на прането и предпочетената от вас програма.

Bosch WVG30442EU

Контролният панел е разположен на удобно място в горната част на уреда и е оборудван с LED дисплей с тъч бутони за управление с възможност за регулиране на следните функции:

 • Регулиране на функция отложен старт от 1 до 24 часа;
 • Информация за оставащото време на зададения цикъл на изпиране или сушене;
 • Информация и контрол на фазите на изпиране и сушене;
 • Избор на скоростта на въртене на центрофугата;
 • Избор на контрол на температурата;
 • Допълнителни функции;

При задаване на една от основните програми за изпиране от централно разположения бутон ще видите светлинна сигнализация. Има възможност с помощта на бутоните на дисплея да направите допълнителни промени (градуси за изпиране и скорост на въртене) в предварително зададените програми за пране.

От централно разположения бутон може да задавете цикъла за пране. Около него има изписана всяка програма плюс икона за съответствие за по-голямо улеснение.

Основни функции

Функцията за защита от деца ви позволява да заключите бутоните на пералнята, за да предотвратите случайно изключване или промяна на програмата от деца. Децата могат да играят до нея, без да бъдат постоянно под наблюдение.

Още една защитна функция е заключването на вратата след започване на всяка програма, което изключва възможността от инциденти.

Уреда разполага със балансираща системи с амортисьори за намаляване на вибрациите и шума.

Този модел пералня напълно ще се погрижи за всички ваши дрехи, включително тези от вълна и коприна. Чрез оптимизирането на скоростта на въртене на барабана и температурата, пералнята е пригодена да осигури програма на изпиране за всеки тип тъкан.

Допълнителни функции

Новият дизайн на страничните стени наречени AntiVibration не само привличат погледа, но и освен това те спомагат за увеличената стабилност с по-малко вибрации на уреда. По-добрата изолация регулира нивото на шум и прави модела на Bosch много по-тих по време на всяка сушене.

Тази пералня може да ви пести време и усилия, без цената на повишен разход на вода. Технологията ActiveWater ви дава възможност да запазите околната среда и да ви спести пари, чрез силно ефикасното управление на водата.

Технологията дава перфектни резултати като позволява използване само на толкова вода, колкото е нужно. Вградените сензори регулират разхода на вода според типа тъкан и количеството, докато патентованите системи на Bosch свързани с барабана и водата позволяват по-бързо накисване.

С функцията за отложен старт до 24 часа имате повече гъвкавост. Можете да зададете желаното време за стартиране на програмата на пералната машина. По този начин ще бъдете абсолютно сигурни, че прането ви ще е готово точно когато искате.

Bosch WVG30442EU

Поглезете вашите любими дрехи или деликатни тъкани чрез  патентованата технология на Bosch наречена VarioSoft. 

Тя позволява деликатно и ефективно изпиране на всички видове дрехи чрез разпределяне на водата равномерно, без разпъване, намачкване или повреждане на вашите любими дрехи.

В зависимост от избраната програма асиметричните лопатки с капковиден дизайн нежно въртят прането към центъра, независимо от посоката на въртене.

Това не само гарантира интензивно почистване за по-силно замърсените тъкани, но и по-бързо, по-цялостно почистване за цялото пране.

Програми за пране

Пералнята разполага с 12 предварително зададени програми, които може да срещнете и при много по-скъпите перални машини на пазара.

 • Специални програми: еднократно изплакване, пух, почистване на барабана, смесено зареждане, екстра кратка 15′, оттичане / центрофуга, AllergiePlus, HygieneCare, вълна, деликатни/ коприна.
 • Опция сушене за специалните програми за пране.
 • Специална програма за сушене: сушене с ниска температура, интензивно сушене, пране и сушене 60′.

Енергийна ефективност

Тази пералня е с добра енергийна ефективност клас A с годишно потребление на енергия 1088 kWh
kWh.

Потребление на вода от 23600 литра годишно е изчислена въз основа на 220 стандартни цикъла на пране и сушене за програмите за памучни тъкани при 60°C и 40°C при пълно и частично зареждане.

Реалното потребление на вода зависи от начина на използване на уреда.

Нашето мнение за продукта

Определено това е страхотна перална със сушилня, предлагаща изключителни нововъведения, които гарантират перфектната грижа за вашите дрехи. Препоръчваме ви я, ако имате нужда качествена пералня с богати функции и програми. Сушилнята ще грижи за това да извадите дрехи готови за съхранение в гардероба, без да е нужно да простирате. Отделно този модел ще допринесе за намаляване на вашите сметки в дългосрочен план, чрез високата си енергийна ефективност от клас А за такъв уред и с ниската консумация на вода за година.

 


Относно TechRevue

TechRevue.bg | Вашият съветник при избора на техника!

Разгледай всички публикации от TechRevue →