Ревю на климатик Carrier IPLUS 18000 BTU


Carrier IPLUS 18000 BTU е един от най-модерните и ефективни климатици през тази година. Той включва голям набор от интелигентни функции, които позволяват предоставяне на най-високо ниво на комфорт във всяко едно средно-голямо помещения с минимални ресурси.

Основни характеристики на климатик Carrier IPLUS 18000 BTU

Този климатик Carrier може да се използва както за охлаждане през жегите, така и за отопление през студените месеци.

Капацитетът на охлаждане е 17742 BTU, а този на затопляне е 18766 BTU.

Капацитетът му е подходящ за помещение до 140 кубични метра. Препоръчва се за стаи с площ от 42 до 53 квадратни метра, с височина на жилището до 2.7 метра.

Също така уреда има изискан дизайн, който би се вписал отлично във всяка стая от вашият дом.

Марката Carrier носи името на своя основател д-р Уилис Кериър, който през 1902 г. изобретява първият в света климатизатор. През 1915 г. в Ню Йорк се основава фирмата Carrier Engineering Corp.

Иновациите са в основата на всяка дейност, с която фирмата се занимава : изследвания, производство, изпитване, контрол за това как продуктите на Carrier помагат на своите притежатели. Carrier е №1 в света по продажби на големи климатични инсталации.

Carrier IPLUS Wi-Fi 12000 BTU

Основни функции

Разглеждания модел притежава безброй функции сред които:

Плавно включване на компресора от 3-4 минути след включването, което допълнително удължава неговият живот.

Функция за автоматично размразяване – спомага за размразяване на външното тяло при отопление чрез спиране на уреда за няколко минути преди да продължи да отоплява.

Защита от студен въздушен поток спомага за неутрализирането на студената струя при стартирането на режима за отопление, чрез предварително загряване на вътрешното тяло. Периода на продължение е не повече от няколко минути.

Автоматичен рестарт при спиране на тока, като уреда запазва всички предварително зададени настройки.

Автоматично откриване на течове установяващо теч на фреон, което ви сигнализира чрез икона на LED екрана.

Климатика предотвратява образуването на мухъл, чрез поддържането на вентилатора на вътрешното тяло в режим на работа при ниска скорост в продължение на ~ 7-10 минути, след като сте изключили уреда при режим на охлаждане. Изсушаването на останалата вода във вътрешното тяло предотвратява появата на мухъл.

Функцията за самопочистване предотвратява пренасяните бактериите по въздушен път , които се размножават чрез останалата влага във вътрешното тяло. Редовното изсушаване на топлообменника предотвратява това размножаване. При натискане на бутона за самопочистване на дистанционното управление, процесът се задейства автоматично.

Функция Turbo увеличава мощността на уреда, за да достигне желаната температура възможно най-бързо.

Енергийна ефективност и шум

Моделът разполага с инверторен компресор, който спомага за увеличаване на ефективността на уреда, като освен за намалените сметки за ток той се грижи и за намаляване на вибрациите и шума.

С електронното контролиране на скоростта на компресора той успява да достигне желаната температура като след това я поддържа постоянна, без вариации и излишен шум.

Енергийната ефективност при охлаждане e A++, а за отопление е впечатляващата  A+++.

Сезонното годишно потребление на енергия за охлаждането е 260 kWh за година, а това за отопление е 1537 kWh за годишно.

Нивото на шум на вътрешното тяло е в границите между 24 и 42 dB според натовареността му, а шумът на външното устройство достига 55 dB, което е много добра стойност.

Нашето мнение за продукта

Това несъмнено е свръх ефективен климатик, който предлага високо качество, при това на разумна цена. Той е в състояние за кратко време да осигури перфектния температурен комфорт във всяко едно голямо помещение, без изразходването на излишни ресурси. Освен това говорим за един много стилен уред, който ще предаде естетика на всяка стаята, където е инсталиран. В същото време може да откриете модела на изключително изгодна цена.