Ревю на климатик Carrier IPLUS Wi-Fi 24000 BTU


Carrier IPLUS Wi-Fi 24000 BTU е един от най-модерните и ефективни климатици през тази година. Той включва голям набор от интелигентни функции, които позволяват предоставяне на най-високо ниво на комфорт във всяко едно голямо помещение с минимални ресурси.

Основни характеристики на климатик Carrier 42QHC024DS/38QHC024DS

Този климатик Carrier може да се използва както за охлаждане през летните жегите, така и за отопление през студените месеци.

Капацитетът му на охлаждане е 21837 BTU, а този за затопляне е 23884 BTU.

Капацитетът му е подходящ за помещение до 182 кубични метра. Препоръчва се за стаи с площ от 60 до 70 квадратни метра, с височина на жилището до 2.6 метра.

Също така уреда има изискан дизайн, който би се вписал отлично във всяка стая от вашият дом.

Марката Carrier носи името на своя основател д-р Уилис Кериър, който през 1902 г. изобретява първият в света климатизатор. През 1915 г. в Ню Йорк се основава фирмата Carrier Engineering Corp.

Иновациите са в основата на всяка дейност, с която фирмата се занимава : изследвания, производство, изпитване, контрол за това как продуктите на Carrier помагат на своите притежатели. Carrier е №1 в света по продажби на големи климатични инсталации.

Основни функции

Carrier IPLUS Wi-Fi 24000 BTU
Разглеждания модел притежава безброй функции сред които:

Плавно включване на компресора от 3-4 минути след включването, което допълнително удължава неговият живот.

Функция за автоматично размразяване – спомага за размразяване на външното тяло при отопление чрез спиране на уреда за няколко минути преди да продължи да отоплява.

Защита от студен въздушен поток спомага за неутрализирането на студената струя при стартирането на режима за отопление, чрез предварително загряване на вътрешното тяло. Периода на продължение е не повече от няколко минути.

Автоматичен рестарт при спиране на тока, като уреда запазва всички предварително зададени настройки.

Автоматично откриване на течове установяващо теч на фреон, което ви сигнализира чрез икона на LED екрана.

Климатика предотвратява образуването на мухъл, чрез поддържането на вентилатора на вътрешното тяло в режим на работа при ниска скорост в продължение на ~ 7-10 минути, след като сте изключили уреда при режим на охлаждане. Изсушаването на останалата вода във вътрешното тяло предотвратява появата на мухъл.

WIFI контролер чрез който може да се регулира както от дистанционното управление, така и от мобилния телефон. Свържете WiFi модула и комуникационния модул с платката на дисплея, за да активирате тази функция.

Йонизация и пречистване на въздуха, чрез добавяне на отрицателни йони във въздуха симулиращи въздействието на гора или водопад.

Уреда прилага плазма на частиците прах във въздушния поток с цел тяхното наелектризиране. Това подобрява събирането на прахта и намалява миризмите.

Функцията за самопочистване предотвратява пренасяните бактериите по въздушен път , които се размножават чрез останалата влага във вътрешното тяло. Редовното изсушаване на топлообменника предотвратява това размножаване. При натискане на бутона за самопочистване на дистанционното управление, процесът се задейства автоматично.

Функция Turbo увеличава мощността на уреда, за да достигне желаната температура възможно най-бързо.

Енергийна ефективност и шум

Моделът разполага с инверторен компресор, който спомага за увеличаване на ефективността на уреда, като освен за намалените сметки за ток той се грижи и за намаляване на вибрациите и шума.

С електронното контролиране на скоростта на компресора той успява да достигне желаната температура като след това я поддържа постоянна, без вариации и излишен шум.

Енергийният клас на охлаждане е А++, а този на отопление е А+++.

Сезонното годишно потребление на енергия за охлаждането е 361 кВтч на година, а това за отопление е 1820 кВтч на година.

Нивото на шум на вътрешното тяло е в границите между 26 и 47 dB според натовареността му, а шумът на външното устройство достига 58 dB, което е много добра стойност.

Нашето мнение за продукта

Това несъмнено е свръх ефективен климатик, който заслужава напълно своята цена. Той е в състояние да осигури топлинен комфорт в просторни стаи за кратко време и без излишни ресурси. Освен това говорим за един много стилен уред, който ще предаде естетика на всяка стаята, където е инсталиран. Като се вземат предвид всички предимства, ние вярваме, че цената на която се продава, е много добра.