Ревю на климатик Carrier Ventus Supreme Wi-Fi 9000 BTU


Carrier Ventus Supreme Wi-Fi 9000 BTU е един от най-модерните и ефективни климатици през тази година. Той включва набор от интелигентни функции, включително и уоравление чрез Wi-Fi контрол.

Основни характеристики на климатик Carrier Ventus Supreme Wi-Fi 9000 BTU

Моделът 42QHC009D8SW/38QHC009D8S  би предоставил най-високо ниво на комфорт във всяка едно по-малко помещение с минимален ресурс.

Това се дължи на иновативния 3D DC Inverter компресор, който освен своята икономичност се слави и със здравина и ниско ниво на шум.

Този климатик Carrier може да се използва както за охлаждане през топлите дни, така и за отопление през студените месеци.

Капацитетът му на охлаждане е 9212 BTU, а този за затопляне е 10236 BTU.

Капацитетът му е подходящ за помещение до 65 кубични метра. Препоръчва се за стаи с площ от 18 до 25 квадратни метра, с височина на жилището до 2.65 метра.

Марката Carrier носи името на своя основател д-р Уилис Кериър, който през 1902 г. изобретява първият в света климатизатор. През 1915 г. в Ню Йорк се основава фирмата Carrier Engineering Corp.

Иновациите са в основата на всяка дейност, с която фирмата се занимава : изследвания, производство, изпитване, контрол за това как продуктите на Carrier помагат на своите притежатели. Carrier е №1 в света по продажби на големи климатични инсталации.

Основни функции

Carrier Ventus Supreme Ultimate 9000 BTUРазглеждания модел притежава безброй функции сред които:

Плавно включване на компресора от 3-4 минути след включването, което допълнително удължава неговият живот.

Функция за автоматично размразяване – спомага за размразяване на външното тяло при отопление чрез спиране на уреда за няколко минути преди да продължи да отоплява.

Защита от студен въздушен поток спомага за неутрализирането на студената струя при стартирането на режима за отопление, чрез предварително загряване на вътрешното тяло. Периода на продължение е не повече от няколко минути.

Автоматичен рестарт при спиране на тока, като уреда запазва всички предварително зададени настройки.

Автоматично откриване на течове установяващо теч на фреон, което ви сигнализира чрез икона на LED екрана.

Климатика предотвратява образуването на мухъл, чрез поддържането на вентилатора на вътрешното тяло в режим на работа при ниска скорост в продължение на ~ 7-10 минути, след като сте изключили уреда при режим на охлаждане. Изсушаването на останалата вода във вътрешното тяло предотвратява появата на мухъл.

WIFI контролер чрез който може да се регулира както от дистанционното управление, така и от мобилния телефон. Свържете WiFi модула и комуникационния модул с платката на дисплея, за да активирате тази функция.

Йонизация и пречистване на въздуха, чрез добавяне на отрицателни йони във въздуха симулиращи въздействието на гора или водопад.

Уреда прилага плазма на частиците прах във въздушния поток с цел тяхното наелектризиране. Това подобрява събирането на прахта и намалява миризмите.

Функцията за самопочистване предотвратява пренасяните бактериите по въздушен път , които се размножават чрез останалата влага във вътрешното тяло. Редовното изсушаване на топлообменника предотвратява това размножаване. При натискане на бутона за самопочистване на дистанционното управление, процесът се задейства автоматично.

Функция Turbo увеличава мощността на уреда, за да достигне желаната температура възможно най-бързо.

Виж още ревю на климатик: Carrier Ventus Supreme Ultimate 12000 BTU

Енергийна ефективност и шум

Моделът разполага с инверторен компресор, който спомага за увеличаване на ефективността на уреда, като освен за намалените сметки за ток той се грижи и за намаляване на вибрациите и шума.

Енергийният клас на охлаждане е А++, а този на отопление е А+++.

Нивото на шум на вътрешното тяло е в границите между 22 и 39 dB според натовареността му, а шумът на външното устройство достига до 54 dB, което също е много добра стойност.

Нашето мнение за продукта

Това несъмнено е свръх ефективен климатик, който заслужава напълно своята цена. Той е в състояние да осигури топлинен комфорт във всяко едно компактно помещение за кратко време и без излишни ресурси. Йонизацията,  филтъра с тройно действие и още безбройните му полезни функции го правят предпочитан избор пред останалите му конкуренти.