Ревю на климатик Carrier Ventus Ultimate 12000 BTU


Carrier Ventus Ultimate 12000 BTU  е един от най-модерните и ефективни климатици през това лятото, включващ набор от интелигентни функции, позволяващ предоставяне на най-високо ниво на комфорт във всяко едно средно по големина помещение.

Основни характеристики на климатик Carrier 42QHC012D8S/38QHC012D8S

Този климатик Carrier може да се използва както за охлаждане през летните жеги, така и за отопление през студените месеци.

Капацитетът му на охлаждане е 12010 BTU, а този на затопляне е 12965BTU.

Капацитетът му е подходящ за помещение до 91 кубични метра. Препоръчва се за стаи с площ от 24 до 35 квадратни метра, с височина на жилището до 2.7 метра.

Марката Carrier носи името на своя основател д-р Уилис Кериър, който през 1902 г. изобретява първият в света климатизатор. През 1915 г. в Ню Йорк се основава фирмата Carrier Engineering Corp.

Иновациите са в основата на всяка дейност, с която фирмата се занимава : изследвания, производство, изпитване, контрол за това как продуктите на Carrier помагат на своите притежатели. Carrier е №1 в света по продажби на големи климатични инсталации.

Основни функции на Carrier Ventus Ultimate 12000 BTU

Carrier Ventus Ultimate 18000 BTU Разглеждания модел притежава безброй функции сред които:

Плавно включване на компресора от 3-4 минути след включването, което допълнително удължава неговият живот.

Функция за автоматично размразяване – спомага за размразяване на външното тяло при отопление чрез спиране на уреда за няколко минути преди да продължи да отоплява.

Защита от студен въздушен поток спомага за неутрализирането на студената струя при стартирането на режима за отопление, чрез предварително загряване на вътрешното тяло. Периода на продължение е не повече от няколко минути.

Автоматичен рестарт при спиране на тока, като уреда запазва всички предварително зададени настройки.

Автоматично откриване на течове установяващо теч на фреон, което ви сигнализира чрез икона на LED екрана.

Климатика предотвратява образуването на мухъл, чрез поддържането на вентилатора на вътрешното тяло в режим на работа при ниска скорост в продължение на ~ 7-10 минути, след като сте изключили уреда при режим на охлаждане. Изсушаването на останалата вода във вътрешното тяло предотвратява появата на мухъл.

WIFI контролер чрез който може да се регулира както от дистанционното управление, така и от мобилния телефон. Свържете WiFi модула и комуникационния модул с платката на дисплея, за да активирате тази функция.

Йонизация и пречистване на въздуха, чрез добавяне на отрицателни йони във въздуха симулиращи въздействието на гора или водопад.

Уреда прилага плазма на частиците прах във въздушния поток с цел тяхното наелектризиране. Това подобрява събирането на прахта и намалява миризмите.

Функцията за самопочистване предотвратява пренасяните бактериите по въздушен път , които се размножават чрез останалата влага във вътрешното тяло. Редовното изсушаване на топлообменника предотвратява това размножаване. При натискане на бутона за самопочистване на дистанционното управление, процесът се задейства автоматично.

Функция Turbo увеличава мощността на уреда, за да достигне желаната температура възможно най-бързо.

Виж още ревю на: климатик Carrier Ventus Ultimate 18000 BTU

Енергийна ефективност и шум

Моделът разполага с инверторен компресор, който спомага за увеличаване на ефективността на уреда, като освен за намалените сметки за ток той се грижи и за намаляване на вибрациите и шума.

С електронното контролиране на скоростта на компресора той успява да достигне желаната температура като след това я поддържа постоянна, без вариации и излишен шум.

Енергийната ефективност при охлаждане e A++, а за отопление е впечатляващата  A+++.

Нивото на шум на вътрешното тяло е в границите между 22 и 40 dB според натовареността му, а шумът на външното устройство достига 54 dB, което е много добра стойност.

Нашето мнение за продукта

Това несъмнено е свръх ефективен климатик, който заслужава напълно своята цена. Той е в състояние да осигури топлинен комфорт в просторни стаи за кратко време и без излишни ресурси. Освен това говорим за един много стилен уред, който ще предаде естетика на всяка стаята, където е инсталиран. Като се вземат предвид всички предимства, ние вярваме, че цената на която се продава, е много добра.