Ревю на пералня със сушилня Daewoo DWC-ED1432

Daewoo DWC-ED1432


Daewoo DWC-ED1432 е пералня със сушилня машина, предлагаща всичко необходимо, от което бихте имали нужда от такъв уред: здрава конструкция с включени всички технологични иновации и функции, при това на отлична цена.

Основни характеристики на пералня със сушилня Daewoo DWC-ED1432

На първо място бихме казали, че моделът DWC-ED1432 има изключително красив дизайн съчетан от черно-бял цвят.

Уреда разполага с компактни размери (В х Д х Ш в см): 84.8 х 59.8 х 62  и нетно тегло 67 кг.

Daewoo DWC-ED1432 е оборудван с високоефективен инверторен мотор наречен Digital Inverter. Освен премахването на нежеланите вибрации и шум технологията спомагат и за по-ниското потреблението на енергия.

Благодарение на инвертора моделът постига ултра тиха работа от 49 dB при пране и 77 dB при центрофугиране, като отговаря на най-високите стандарти в своя клас.

Максималният капаците на зареждане на пералнята е 10 кг, а скоростта на въртене е 1400 оборота в минута.

Докато капацитета на сушилнята за дрехи е 7 кг., което е напълно достатъчно с оглед размерите на уреда.

Може да регулирате скоростта на оборотите в зависимост от вида на прането в диапазона от 400 до 1400 оборота в минута.

Управление

Daewoo DWC-ED1432

Контролният панел е разположен в горната част на уреда като е снабден с дигитален контролен панел, чрез който може:

 • чрез дисплея да следите оставащото време на зададената от вас програма;
 • да регулирате желаните от вас температура, обороти, изплаквания, центрофуга, степен на сушене и други опции от бутоните поставен под дисплея;
 • да регулирате функцията за отложен старт от 1 до 19 часа.

Отляво на контролния панел има чекмедже с 3 отделения за поставяне на твърди и течни почистващи препарати, както и за омекотител.

Основни функции

Този модел притежава технология Air Bubble за измиване, където милиони въздушни балончета навлизат във влакната на дрехите и след това генерират импулси. Това спомага за ефективното изпиране на дрехите, дори и при пране в студена вода.

Поради тези балончета, триенето между дрехите и барабана бива намалено и така дрехите остават защитени. Мехурчетата активират перилния препарат, за да може той да проникне в тъканта и лесно да премахне замърсяването, дори и при студена вода от 15 ° С.

Уредът е снабдена с автоматично регулиране на консумацията на вода, което гарантира най-добрия ефект при всяко едно изпиране.

Уреда е снабден и с керамичен нагревател, който предоставя по-добра защита срещу корозия.

Специалния дизайн на барабана създава деликатна грижа за тъканите. Уникалният „меко извит“ дизайн на диамантения барабан с гладки ромбовидни ивици е изключително внимателен към дрехите ви. Малките му отвори за излизане на водата също спомагат за защита на дрехите, като не позволяват захващането им.

Пералнята поддържа функция за почистване на барабана без химикали. За максимално удобство технологията Eco Drum Clean поддържа пералната машина чиста без използване на силни химикали. В допълнение, той може автоматично да ви уведомява, когато се нуждае от почистване.

Уреда има две системи, които помагат за намаляване на вибрациите и шума.

Първата е специалният дизайн на страничните стени на пералната машина. А електронно балансиращата система, разпределя равномерно прането вътре в пералнята. Тези системи намаляват значително нивата на шум и вибрациите по време на работа на машината.

Чрез специални сензори свързани към процесора на пералнята интелигентната система за пране автоматично разпознава теглото на прането, като добавя точно количество вода и перилен препарат.

Функция отложен старт– с тази функция можете да отлагате старта на избраната от вас програма от 1 до 19 часа. Заредете прането в пералнята, добавете перилен препарат и настройте стартирането на пералнята в желаното от вас време.

Child Lock- специалната система за заключване предпазва пералнята от детски ръчички, които биха могли да натиснат някой бутон или да сменят програмата докато машината работи.

Програми за пране и сушене

Можете да избирате между 16 предварително зададени програми сред които:

Почистване на барабана – тази програма се използва за почистване на барабана на пералнята.

Програма за ръчно пране – програмата е подходяща за плетени дрехи и деликатни материи, които обикновено се перат на ръка.

Специална програма грижа за децата – програмата работи при температура от 60 градуса и има 3 цикъла на изпиране и максимални обороти от 400 оборота в минути, за да се подсигури изпирането на всяко петно от дрехите на малчуганите с грижа за тях.

Функция за бързо пране и сушене – подходяща за използване на пране и сушене на леко замърсени дрехи или тези дрехи, които се перат по-често. Благодарение на тази програма можете да перете и сушите до 1 кг дрехи за много кратък период от време – само за 1 час.

Функцията за бързо изпиране е изключително удобна ако искате да изперете по-малко количество дрехи, като например дрехите след тренировка или чаршафи. Програмата отнема не повече от 15 минути.

 • Програма за ръчно пране
 • Вълна
 • Бърза програма
 • Програма за интензивно изплакване
 • Памук
 • Синтетика
 • Спорт
 • Цветни
 • Ниска консумация на енергия

Енергийна ефективност

Този модел е с добър енергиен клас клас А (заради сушилнята) и клас А на изпиране и сушене.

Нашето мнение за продукта

Като заключение бихме казали, че това е високопроизводителна пералня със сушилня, която включва най-съвременни технологии, които съществуват до момента. Модела е изключително ефикасен при пране и премахва всички петна, а освен това сушилнята се грижи за това да извадите дрехи готови. Дизайнът на уреда е отличен, а цената му също е много конкурентна, а гаранцията от 60 месеца ще допринесе за вашето спокойствие.

 


Относно TechRevue

TechRevue.bg | Вашият съветник при избора на техника!

Разгледай всички публикации от TechRevue →