Ревю на кафеавтомат DeLonghi Magnifica Evo ECAM 290.42.TB

DeLonghi Magnifica Evo ECAM 290.42.TB, е част от новата гама автоматични еспресо машини на De’Longhi, която вече предлага ново изживяване при приготвянето на вкусно и ароматно кафе, интегрирайки нови функционалности и много по-модерен дизайн.

DeLonghi Magnifica Evo ECAM 290.42.TB

DeLonghi Magnifica Evo ECAM 290.42.TB

Кафеавтомат DeLonghi Magnifica Evo ECAM 290.42.TB, Система за разпенване на мляко, Мелачка с 13 степени, 1.8 л, 15 бара, 1450 W, Черен/Сребрист

Тъй като изживяването с кафето е такова, на което всички искаме да се насладим при най-добрия стандарт, започвайки от първите часове на сутринта, то от De’Longhi предлагат чрез кафеавтомат De’Longhi Magnifica Evo ECAM 290.42.TB управление, което се основава на команди взети чрез просто докосване на иконите, символизиращи различни напитки, от наклонения панел, разположен в горната част на уреда.

Кафе по ваш вкус, където имате възможност да персонализирате и най-малките детайли. Винаги има дни, в които едно силно кафе е повече от необходимо след натоварени дни или нощи, а по-слабото кафе може да бъде отличен избор, ако искаме просто да усетим вкуса на истинското кафе.

Перфектно калибрираната система за смилане ви дава възможност успешно да постигнете тези настройки, които гарантират чистотата и силата на напитките, които искате да сервирате.

Също така, за да се възползвате от любимия вкус на кафето, от сега нататък новият уред позволява захранването му както с кафе на зърна, така и със смляно кафе.

От De’Longhi са се постарали да подобрят селекцията от напитки на тази машина, което може само да ни радва и по този начин да ни кара да искаме още повече да имаме автоматична кафе машина De’Longhi Magnifica Evo ECAM 290.42.TB.

Основни характеристики

Леко наклоненият интуитивен сензорен контролен панел е оборудван и с LCD екран с дисплей на 16 международни езика, който ще ви помогне във всяка една ситуация, за да използвате еспресо машината по ясен и бърз начин. Няколко настройки, които ни помагат да персонализираме сервираната напитка, могат да бъдат избрани от менюто настройки.

Кафеавтомат De'Longhi Magnifica Evo ECAM 290.42.TB, Система за разпенване на мляко, Мелачка с 13 степени, 1.8 л, 15 бара, 1450 W, Черен/Сребрист

В зависимост от нивото на смилане, което все още може да бъде избрано от този интерфейс, ще може да допринесете за качеството на вкуса на кафето, неговата интензивност, а с опцията x2 ще може да изберете да приготвите необходимото количество кафе, необходими за две отделни чаши.

Другите опции се отнасят до списъка с напитки, които може да сервирате: еспресо, кафе, дълго кафе, двоно+ или американо.

Чрез натискане на бутона с графиката за почистване, устройството ще извърши автоматичен цикъл на почистване. На екрана на устройството често ще получавате предупреждения относно минималното ниво на водата, минималното ниво на кафето и други полезни предупреждения при работата с машината.

Ръчната система за разпенване съчетава пара, въздух и мляко, за да се получи богата и кадифена млечна пяна за всички ваши любими рецепти. Капучиното също ще има интензивен вкус, а пяната отгоре ще е постоянна, за да може да се наслаждавате както визуално, така и на вкусовите ви рецептори.

Кафеавтомат De'Longhi Magnifica Evo ECAM 290.42.TB, Система за разпенване на мляко, Мелачка с 13 степени, 1.8 л, 15 бара, 1450 W, Черен/Сребрист

Неудобното в случая е, че системата за разпенване е ръчна, така че е необходимо да участвате активно в приготвянето на напитките, които желаете да съдържат млечна пяна.

Това устройство има и технологията CRF Technology „Compact Reliable Fresh“, която се състои от компактна „безкамерна“ система. Чрез тази система кафеените зърна се смилат моментално, като по този начин се гарантира кафе с пълен вкус при идеална температура. Можете да изберете до 13 нива за смилане на кафените зърна. Когато кафето се смила по-фино, резултатът ще бъде много по-силно и ароматно кафе, а при по-малко интензивно ниво ще се получи също толкова вкусно, но по-слабо кафе.

Кафеавтомат De'Longhi Magnifica Evo ECAM 290.42.TB, Система за разпенване на мляко, Мелачка с 13 степени, 1.8 л, 15 бара, 1450 W, Черен/Сребрист

Поставката за чаши е изработена от неръждаема стомана и е оборудвана с противоплъзгаща и дренажна система. Устройството се почиства лесно, тъй като е оборудвано с функция за самопочистване.

Автоматичната еспресо машина De’Longhi Magnifica Evo ECAM 290.42.TB предлага голямо разнообразие, от което можете да приготвите своята напитка на основата на кафе. Можете да приготвите еспресо, кафе, дълго кафе, двойно+ или американо от прясно смлени зърна или можете да изберете опцията с гореща вода за чайове и запарки с помощта на рецепти, достъпни с едно докосване.

Ако искате напитка на млечна основа, може да я получите, като разпените млякото ръчно с помощта на дюзата за пара.

Очакваното време за подготовка е някъде от порядъка на секунди. Дисплеят на иконите ви помага много по-лесно да вземете решение за наличните напитки, обикновено кафе, с мляко или смесено. Вместимостта на отделението за кафе на зърна е 250 грама.

Вътрешната термична система влива печените или смлени зърна, за да извлече есенцията на кафето, което използвате. По този начин автентичният вкус се освобождава в 100% процент, придавайки аромат на кафето, което сервирате.

Големият резервоар за вода с капацитет от 1,8 литра предлага добра автономност, поради което се налага доста рядко зареждане. Освен това е разположен в предната част на уреда, което го прави изключително лесен за изваждане.

За да получите добри резултати при приготвянето на любимите ви напитки, резервоарът за вода е оборудван с високоефективен воден филтър с висока издръжливост, което гарантира, че ще извлечете максимума от напълно автоматичната кафемашина. Чрез смяна на филтъра няма да се налага да премахвате котления камък от вашето устройство в продължение на 2 месеца, ако устройството се използва нормално, като се възползвате от чиста и пречистена вода.

Програмата за отстраняване на накип работи автоматично и целият този процес отнема около 30 минути. Функцията за изплакване и декалцификация ви помогне да поддържате чист и дезинфекциран уреда след всяка употреба, така че любимите ви напитки да имат същия вкус всеки ден.

EcoDecalk декалк е силен, бърз, екологичен и съдържа само натурални съставки. Твърдостта на водата се измерва с помощта на тестова лента TOTAL HARDNESS, която придружава тази кафе машина.

За процеса на декалцификация трябва да добавите 100 ml разтвор EcoDecalk към резервоара за вода, след това да напълните останалото със студена прясна вода и да следвате простите инструкции, посочени в инструкциите за употреба на тази машина.

De'Longhi EcoDecalk, 500 мл

De’Longhi EcoDecalk, 500 мл

Препарат за отстраняване на котлен камък от кафемашина De’Longhi EcoDecalk, 500 мл

Мощността от 1450 W нарежда тази машина в челната класация за най-мощните машини за еспресо, но аспектът на консумацията също е взет под внимание, така че уредът има функция за пестене на енергия, загрява само когато е необходимо и има превключвател, който изключва напълно машината от мрежата.

De’Longhi Magnifica Evo са оборудвани технологично и с функция за пестене на енергия, като разполага с микро превключвател за работа в Stand-By.

Освен това може да настройвате машината да спира след 15, 30 минути или след 1, 2 или 3 часа, ако не се използва. А при активирана функция за пестене на енергия, тази машина изключва светлинните индикатори на дисплея, за да осигури допълнителна икономия, докато функциите на устройството остават активни.

Устройството има сравнително компактни размери: (Ш x Д x В) mm 240 x 360 x 440 и тегло 9,4 кг, което го прави възможно да се побере във всеки кухненски плот. Освен това този кафеавтомат Magnifica Evo е удостоен с наградата RedDot 2022 за изключителен дизайн.

Нашето мнение за продукта

Това е мъдър избор, ако искате да подобрите живота си, като изберете устройство, което приготвя кафето автоматично. Magnifica Evo въплъщава дългогодишния опит и техническо ноу-хау на De’Longhi с претенцията за перфектно удоволствие от кафето. Разработен за любителите на еспресото или за напълно новите потребители на кафеавтомати, този модел предлага перфектно удоволствие от кафето, лесна работа, модерен и атрактивен дизайн. Със селекция от най-популярните рецепти за кафе, цветен контролен панел за приготвяне на всички напитки само с едно докосване на пръста и опция за регулиране на настройките според индивидуалните нужди (аромат, количество за пълнене, температура), кафето се превръща в удоволствие. Насладете се на най-доброто кафе изживяване от уюта на собствения си дом с De’Longhi Magnifica Evo. Неговото стилно титаново и черно покритие е идеалното допълнение към всяка една модерна кухня.

Предимства:

  • Добър външен вид и качество на изработка
  • Прави прилично еспресо
  • Лесен за използване, благодарение на цветни икони с функция за директен избор
  • Индивидуална настройка на аромат (3 нива) и количество кафе за всички напитки
  • Настройка на температурата (3 нива)
  • Преден подвижен резервоар за вода

Недостатъци:

  • Дългото кафе може да горчи
DeLonghi Magnifica Evo ECAM 290.42.TB

DeLonghi Magnifica Evo ECAM 290.42.TB

Кафеавтомат DeLonghi Magnifica Evo ECAM 290.42.TB, Система за разпенване на мляко, Мелачка с 13 степени, 1.8 л, 15 бара, 1450 W, Черен/Сребрист

Подобни продукти:

DeLonghi Magnifica Evo ECAM 290.21.B

DeLonghi Magnifica Evo ECAM 290.21.B

Кафеавтомат DeLonghi Magnifica Evo ECAM 290.21.B, 15 bar, 1450 W, 1,8 л, Черен

DeLonghi Magnifica Evo ECAM 290.81.TB

DeLonghi Magnifica Evo ECAM 290.81.TB

Кафеавтомат DeLonghi Magnifica Evo ECAM 290.81.TB, 15 bar, 1450 W, 1,8 л, Черен/Сребрист

DeLonghi Magnifica Evo ECAM 290.61.B

DeLonghi Magnifica Evo ECAM 290.61.B

Кафеавтомат DeLonghi Magnifica Evo ECAM 290.61.B, 15 bar, 1450 W, 1,8 л, Черен