Ревю на съдомиялна за вграждане Electrolux ESL5205LO


Electrolux ESL5205LO е идеалният избор за вас, ако търсите модерна и компактна съдомиялна машина, която има отлично съотношение между цена и качество и е подходяща за всеки джоб.

Основни характеристики на Electrolux ESL5205LO

Съдомиялната идва в бял цвят и разполага с механичен контрол за управление, разположен в горната част на вратата.

Интерфейсът е изключително лесен за използване, като чрез него може да настройвате лесно абсолютно всички функции и програми на съдомиялната.

Уредът разполага с вместимост от 13 комплекта, като е насочен към големи семейства. Съдомиялната дава възможност за измиване на достатъчно чинии и чаши или няколко по-големи съдове.

Electrolux ESL5205LO

Вътрешното пространство е организирано в две големи отделения със сгъваеми рафтове, едното от които е с регулируема височина с цел по-голямо удобство и възможност за измиване на всеки съд, независимо от неговата големина.

Дозаторът за препарат се намира във вътрешната страна на уреда, като  е снабден с плъзгаща се система за затваряне, която ви позволява лесна употреба.

Основни функции

Съдомиялната  е снабдено с функция за отложен старт до 24 часа. Функцията ви позволява да настроите уреда да се включи в удобно за вас време, дори и да не сте вкъщи. Само трябва да въведете времето за започване, да изберете подходяща програма и да заредите съдомиялната с препарат за почистване.

За оптимално измиване на съдовете от съдомиялните машини се изисква омекотена вода (с ниско съдържание на калций). Ако водата във вашият град има висока твърдост, то по съдовете и в машината ще има останали следи от варовик.

Това има негативно влияние върху цикъла на измиване, сушене и полиране на съдовете. От това следва, че системата за омекотяване трябва да бъде снабдена със сол, за да може уреда да функционира максимално ефективно всеки път.

За отлични резултати от този модел е необходимо да разпределите количеството сол, според степента на твърдост на водата. Ако количеството сол е недостатъчно, то електронните индикатори на съдомиялната незабавно ще ви уведомят за това.

Може да намерите настройките за твърдост на водата в таблицата в техническата книжка, придружаваща уреда. След това трябва да сравните стойността на твърдост на водата от вашият град (може да намерите информация от месния клон на ВИК).

Програми за измиване

Уреда идва със 5 специално зададени програми сред които:

  • Еко програма използва вода с температура  50 ° C за минимално потребление на ресурси;
  • Бърза за 30 минути 60 °;
  • Интензивна  70 ° С е предназначена за силно замърсени съдове;
  • Автоматична 65 ° С е предназначена за  съдове с нормална замърсеност;
  • Изплакване – за предварително измиване.

Енергийна ефективност

Моделът е в клас на енергийна ефективност A+ , с изключително ниска консумация на ел. енергия.

Стандартната консумация на енергия за един цикъл е 1.039 kWh, а консумацията на вода е 11 литра.

Годишното потребление е 295 kWh, а консумацията на вода за година е 3080 литра .

Съдомиялната машина е много тиха, а нивото на шума е с максимална стойност до 49 dB.

Размери

Electrolux ESL5205LO

Уредът има следните размери (В x Ш x Д) в мм: 818 х 600  х 550.

Нашето мнение за продукта

Това е модерна компактна съдомиялна машина, която има отлично съотношение цена-качество и е подходяща за всяко семейство. Уреда предлага всички необходими функции и програми, при това на супер изгодна цена.