Ревю на климатик Electrolux EXI09HJIW


Electrolux EXI09HJIW е идеалният избор за вас, ако търсите инверторен климатик с капацитет 9000 BTU за охлаждане и отопление на помещения до 18 м², енергиен клас A++ и с елегантен дизайн със скрит дисплей.

Основни характеристики на климатик Electrolux EXI09HJIW

Това е климатик с работен диапазон от + 46 ° C ~ -15 ° C. Капацитетът му при охлаждане и затопляне е 9000 BTU. Освен това той е оборудван с множество съвременни функции, които предлагат чудесна възможност за поддържане на оптимална температурата във всяко едно средно помещението.

От гледна точка на естетиката, този уред се предлага в стилен бял цвят с метална лайсна и скрит дисплей. Той осигурява модерен вид на всяко помещение, в което е инсталиран. Скритият LCD дисплей на климатика ви дава цялата необходима информация от която бихте имали нужда.

Моделът може да се използва както за охлаждане през топлите дни, така и за отопление през студените месеци. Капацитетът му е подходящ за помещение до 18 м² или такова до 50 кубични метра.

Инверторна технология намалява потреблението на енергия на климатика най-малко 40% в сравнение с конвенционалните устройства.

Инвертора постига и поддържа желаната от вас температура за по-кратко време и с по-малки усилия. В същото време тази технология предлага много по-ниско ниво на шум на вътрешното и външно тяло.

Филтриращата система на този климатик Electrolux е много добра, като е в състояние напълно да пречисти въздуха в стаята. HEPA Биофилтърът, филтъра с активен въглен, и този за фини прахови частици премахват напълно всички вируси, бактерии или алергени от помещението.

Основни функции

Модела разполага със следните функции:

  • Ниско ниво на шума с ниво на шума от 21 dB при първа степен за въртене на вентилатора.
  • Автоматично рестартиране – чрез тази функция, климатика Electrolux се рестартира автоматично при всяко прекъсване на електрозахранването.
  • Функцията за включване / изключване на таймера е много полезна, когато искате да стартирате или да изключите устройството след определен брой минути / часове (интервал от време: 30 минути – 24 часа). Също така, като използвате тази функция, ще се радвате на значителни икономии на електроенергия.
  • Follow me – вградения дистанционен сензор в климатика разпознава температурата около вас, така че да може да осигури комфорта и температурата, които са ви необходими.
  • Автоматична диагностика – системата извършва подробна вътрешна проверка и сигнализира за евентуалните необичайни състояния.
  • Скритият LED дисплей на климатика Electrolux придава на дома ви елегантност и изисканост. На този дисплей лесно можете да видите дали устройството работи, дали е свързано към захранването, или е настроено да работи в режим “заспиване” или “таймер”, както и зададената от вас температура.
  • Функция за изсушаване – в дъждовните периоди или в случай на влажна атмосфера, тази функция осигурява изсушаване на въздуха до оптимално ниво без да активира функцията за охлаждане
  • Функция Turbo – ако искате бързо охлаждане или затопляне, то функцията Turbo ще ви е от полза. Тя увеличава мощността на устройството за ограничен период от време с цел бързо охлаждане или затопляне.

Енергийна ефективност и шум

Ефективността предлагана от този климатик Electrolux е много добра – клас  А ++  при  охлаждане и клас  А +  при отопление.

Нивото на шум е започва от 21 dB, а шумът на външното устройство достига до 60 dB.

Нашето мнение за продукта

Това е изключително разумно предложение, ако търсите качествен климатик на изгодна цена. Модела се отличава предимно с високата си енергийна ефективност, ниското ниво на шум и изключително изгодната цена.