Ревю на уред за вакуумиране на храна FoodSaver FFS002X-01


FoodSaver FFS002X-01 е уред за вакуумиране, който увеличава периода на съхранение на избраната от вас храна до 5 пъти, като я запазва напълно свежа и вкусна чрез херметичното затваряне на пликовете.

Основни функции 

Уредът ви спестява пари, когато желаете да си закупите храна в големи количества и да я съхраните свежа за максимално дълъг срок . Той удължава времето на съхранение на продуктите, като в същото време запазва свойствата и полезните вещества.

Той разполага със специална функция за непрекъсната работа, без изчакване между изпразването на въздуха и запечатване на торбичката, което спомага за по-лесно, бързо и качествено вакуумиране на храната.

Както вече споменахме, той автоматично вакуумира храната в пликовете. Това означава, че уреда премахва напълно въздуха и влагата и в плика остава плътно затворена единствено храната. По този начин продуктите се съхраняват много по-добре и за по-дълъг срок, като се възпрепятства размножаването на бактериите и образуването на плесен, поради липса на кислород и влага вътре в торбата.

Основни негови предимства

Спестявате време и пари

Може да закупите по-голямо количество храна от магазина и по този начин да спестите ходенето си всяка седмица.

По-малко изхвърлена храна

Чрез уреда ще запазите свежестта на храната до 5 пъти дълго.

Лесно съхранение

Храната, която решите да вакуумирате с този уред, може да съхранявате в хладилник, фризер или дори шкаф. Изборът е ваш. Можете също така да се възползвате от свойството на фризера за запазване на храната като по този начин защитата се увеличава двойно.

Друго предимство е по-малкото пространство, което вакуумираните храни изискват. Можете да ги поставите вертикално и по този начин да спестите място дори и в по-малки контейнери.

Запазване на вкусовете и ароматите

Чрез процеса на вакуумиране може да изолирате вакуумираната храна от невакуумираната в хладилника. По този начин ще елиминирате възможността за разнасянето на бактерии и миризми. Уредът прави възможно ограничаването на замърсяването и поддържа храната в оптимални условия.

Запазване на свежестта на ядки, кафе, чай и др.

Друга възможност на този уред е да запази свежестта на ядки, кафе, чай и др. Това става възможно чрез специални кутии и буркани, които се свързват чрез маркуч в уреда. FoodSaver FFS002X-01 отнема въздуха и влагата от бурканите, за да задържи аромата възможно най-дълго (закупуват се отделно).

Можете да се насладите на вкуса на прясно смляно кафе през първия ден на разопаковане на пакета кафе. Можете да направите същото с виното или с маслото. При продуктите запазват специфичния си мирис и те няма да го изгубят с течение на времето.

Индикатор за затваряне и LED светлина показваща прогресията на уреда.
Вижте краткото видео представяне: 

В комплекта заедно с уреда са включени:
  • 1 маркуч за вакуумиране на бутилки и контейнери
  • 1 ролка 28 см x 3.04 м
  • 5 торби по 0.94 л
  • 5 торби по 3.78 л

Нашето мнение за продукта

Нашето мнение е, че уреда е  изключително лесен за употреба и е изградено от изключително качествени материали и изглежда страхотно. В същото е изключително компактен и би се вместил перфектно във всяка кухня като не би заел много място. Това е уред, който ще възвърне своята инвестиция в дългосрочен план, тъй като води след себе си изключителни ползи за едно домакинство.