Ревю на климатик Franke 12000 BTU Wi-Fi Frame 12 FR12BR32


Franke 12000 BTU Wi-Fi е един от най-продаваните климатици на пазара, заради високата си надеждност и многото функции, с които разполага, както и страхотната цена.

Основни характеристики за климатик Franke 12000 BTU Wi-Fi Frame 12 FR12BR32

От гледна точка на дизайна Franke Frame 12 изглежда супер добре, благодарение на страхотния си дизайн от черно акрилен панел, който би прилегнал перфектно във всяка модерна стая от всеки дом.

Този климатик Franke е с основен капацитет 12 000 BTU, капацитет на охлаждане 12000 BTU и капацитет на затопляне 13000BTU, които са достатъчни, за да гарантират температурен комфорт през цялата година на всяко помещение с площ от 16 м² до 23 м² .

Този климатик Franke използва охлаждащ агент R32, който освен своята екологичност се характеризира и с едни от най-добрите топлинни показатели.

Климатик Franke 12000 BTU Wi-Fi, Клас A++, Функция отопление, Frame 12 FR12BR32, R32

Безжичен контрол

Моделът разполага с интегрирана функция за за Wi-Fi свързаност. Това е функция, която може да намерите в най-новите домакински ел. уреди.

Това е много полезна функция за всеки, който е в движение на вън през деня и иска да намери приятна температурна среда, когато се приберат вкъщи.

За да може да ползвате тази функция, то трябва да закупите и отделен Wi-Fi модул, който се предлага на достъпна цена (около 80 лв).

Основни функции

Турбо режимът има за цел да подобри работата на климатика за ограничен период от време. С помощта на тази функция, той ще може да надвиши номиналната си мощност, докато не достигне зададените условия, след което автоматично ще възобнови своя нормален режим на работа.

Функцията за самодиагностика е предназначена да предпази уреда от всякакви сериозни неизправности. Тя незабавно открива всяка грешка в нормалния режим на работа, спира устройството незабавно и показва на дисплея си код, специфичен за всеки проблем.

В зависимост от този код, в ръководството за потребителя може да намерите най-бързите и най-надеждни методи за възстановяване.

Функцията за интелигентно размразяване се активира автоматично само в режим на отопление. Това се състои в изключване на устройството, когато се открие образуване на лед във външното тяло и се рестартира, когато ледът естествено се размрази.

Модулът за сън е предназначен да предпазва съня ви от всякакви смущаващи фактори през нощта. Перфектен за почивка, съчетан с повишена икономия на консумирана енергия.

След като сте го активирали, няма да почувствате внезапни промени в температурата и няма да бъдете разтревожени от шума на температурата на въздуха, който автоматично ще влезе в тих режим. Освен това, през целия цикъл ще видите намалена консумация на енергия.

Функцията таймер и автоматично рестартиране са предназначени да осигурят автономността на Franke Frame 12. С тяхна помощ можете да настройвате дейността на климатика, според вашите задачи.

В допълнение, системата може да се възобнови автоматично. Това става в зависимост от последните настройки, от прекъсвания на захранването или от други проблеми със захранването.

Енергийна ефективност и шум

Инверторната технология намалява потреблението на енергия на климатика най-малко 40% в сравнение с конвенционалните устройства.

Инвертора постига и поддържа желаната от вас температура за по-кратко време и с по-малки усилия. В същото време тази технология предлага много по-ниско ниво на шум на вътрешното и външно тяло.

Ефективността предлагана от климатик Franke Frame 12 е много добра – клас  А ++  при  охлаждане и клас  А + при отопление.

Номинален капацитет на охлаждане е 1237 W, а този при отопление е 964 W.

Нивото на шум започва от 22 dB няма да надвиши стойността от 40 dB, а шумът на външното устройство достига 61 dB.

Нашето мнение за продукта

Franke 12000 BTU Wi-Fi е изключително разумно предложение, ако търсите качествен климатик на изгодна цена. Модела се отличава предимно с високата си енергийна ефективност, ниското ниво на шум и изключително достъпната си цена.