Ревю на климатик Franke Frame 12 FR12BR32


Franke Frame 12 FR12BR32 е един от най-продаваните климатици на пазара, заради високата си надеждност и многото функции, с които разполага, както и страхотната цена.

Основни характеристики на климатик Franke Frame 12 FR12BR32

От гледна точка на дизайна Franke Frame 12 изглежда супер добре, благодарение на черният си цвят с гланцирана повърхност. Вярваме, че има още място за подобрение.

Този климатик Franke е с основен капацитет 12 000 BTU, капацитет на охлаждане 12000 BTU и капацитет на затопляне 13000BTU, които са достатъчни, за да гарантират температурен комфорт през цялата година на всяко помещение с площ от 16 до 23 кв.

Този климатик Franke използва охлаждащ агент R32, който освен своята екологичност се характеризира и с едни от най-добрите топлинни показатели.

Основни функции

Franke Frame 12 FR12BR32

Модела разполага с интегрирана функция за за Wi-Fi свързаност. Това е функция, която може да намерите в най-новите домакински ел. уреди.

Това е много полезна функция за всеки, който е в движение на вън през деня и иска да намери приятна температурна среда, когато се приберат вкъщи.

За да може да ползвате тази функция, то трябва да закупите и отделен Wi-Fi модул, който се предлага на достъпна цена (около 80 лв).

Турбо режимът има за цел да подобри работата на климатика за ограничен период от време. С помощта на тази функция, той ще може да надвиши номиналната си мощност, докато не достигне зададените условия, след което автоматично ще възобнови своя нормален режим на работа.

Функцията за самодиагностика е предназначена да предпази уреда от всякакви сериозни неизправности. Тя незабавно открива всяка грешка в нормалния режим на работа, спира устройството незабавно и показва на дисплея си код, специфичен за всеки проблем.

В зависимост от този код, в ръководството за потребителя може да намерите най-бързите и най-надеждни методи за възстановяване.

Функцията за интелигентно размразяване се активира автоматично само в режим на отопление. Това се състои в изключване на устройството, когато се открие образуване на лед във външното тяло и се рестартира, когато ледът естествено се размрази.

Модулът за сън е предназначен да предпазва съня ви от всякакви смущаващи фактори през нощта. Перфектен за почивка, съчетан с повишена икономия на консумирана енергия.

След като сте го активирали, няма да почувствате внезапни промени в температурата и няма да бъдете разтревожени от шума на температурата на въздуха, който автоматично ще влезе в тих режим. Освен това, през целия цикъл ще видите намалена консумация на енергия.

Функцията таймер и автоматично рестартиране са предназначени да осигурят автономността на Franke Frame 12. С тяхна помощ можете да настройвате дейността на климатика, според вашите задачи.

В допълнение, системата може да се възобнови автоматично, в зависимост от последните настройки, от прекъсвания на захранването или от други проблеми със захранването.

Енергийна ефективност и шум

Инверторната технология намалява потреблението на енергия на климатика най-малко 40% в сравнение с конвенционалните устройства.

Инвертора постига и поддържа желаната от вас температура за по-кратко време и с по-малки усилия. В същото време тази технология предлага много по-ниско ниво на шум на вътрешното и външно тяло.

Ефективността предлагана от климатик Franke Frame 12 е много добра – клас  А ++  при  охлаждане и клас  А + при отопление.

Номинален капацитет на охлаждане е 1237 W, а този при отопление е 964 W.

Нивото на шум започва от 22 dB няма да надвиши стойността от 41 dB, а шумът на външното устройство достига 61 dB.

Нашето мнение за продукта

Това е изключително разумно предложение, ако търсите качествен климатик на изгодна цена. Модела се отличава предимно с високата си енергийна ефективност, ниското ниво на шум и изключително достъпната си цена.