Ревю на хладилник с фризер Gorenje Old Time ONRK193C


Gorenje Old Time ONRK193C е идеалният избор, ако търсите голям хладилник в ретро стил. Хладилника е оборудван с най-съвременни технологии, идеален за голямо семейство с различни хранителни предпочитания.

Основни характеристики на Gorenje Old Time ONRK193C

Ретро дизайна и специфичният кремаво бежов цвят го правят да изглежда много привлекателен и му придават усещане за стил и елегантност и би се вписва перфектно във всеки дом и най вече кухня.

Максималният нетен капацитет от 307 литра се разпределя между хладилника с 222 литра вместимост и фризера с общ капацитет от 85 литра.

Управление

LCD дисплеят със сензорен тип се намира в горната вътрешна част зад вратата, като чрез него може да наблюдавате и регулирате температурата и в двете зони, които могат да бъдат коригирани независимо една от друга.

Подобен тип управление стават все по-актуално, като измества остарелия механичен начин.

Контролните елементи на уреда включват:

  • Показател на температурата във фризера;
  • Показател на температурата в хладилника;
  • Функция за бързо замразяване;
  • Функция за бързо охлаждане;
  • Предупредителна индикация за отворена врата.

Gorenje Old Time ORK192

Система на охлаждане

Този хладилник е със система за автоматично размразяване No Frost. Този тип ситема за охлаждане предотвратява образуването на скреж в хладилника.

Забравете досадното размразяване – Gorenje Old Time ONRK193C е със система за автоматично размразяване No Frost.

Този тип система за охлаждане предотвратява образуването на скреж в хладилника.

Системата изсмуква по активен метод и най малката свободна влага, като по този начин гарантира 0% образуване на скреж в хладилника/фризер

В същото време технологията No Frost предотвратява натрупването на лед и поддържа постоянна температура във всеки ъгъл.

Освен това тя осигурява почти два пъти по-бързо охлаждане, което намалява изискванията към охладителната система и увеличава надеждността ѝ.

Функции на хладилника

Хладилното отделение е разположено от горната страна на уреда за по-голямо удобство.

Рафтове за съхранение в тази част са 3 на брой, изработени от закалено стъкло, като могат лесно да се почистват и имат много добра устойчивост на тежки предмети.

Вратата е с вертикална дръжка от анодизиран алуминий. Оборудвана с три фиксирани подразделения специализирани за:

  • първите два рафта са за съхранение на яйца, сирене и подправки;
  • най-горния рафт е за съхранение на бутилки с над средното ниво.

Уреда разполага също и с Fresh Zone чекмедже, което поддържа най-ниска температура в хладилника и е идеално за съхранение на месо, риба, плодове и зеленчуци. Мястото запазва свежестта, аромата, цвета и вкуса на храната за много по-дълго.

Рафт за стъклени бутилки и вино – във вълнообразния рафт може да се съхранявате стъклени бутилки или вино с оптимален ъгъл за съхранение, като на премиум вината.

Функции на фризера

Фризерът е разположен от долната страна на уреда, като разполага с общо 3 отделения  за съхранение на храни и зеленчуци.

Допълнителни функции

Gorenje Old Time ONRK193C разполага с функция за разпознаване на вашите навици – AdaptTech

Технологията се справя с проблема на честото отваряне на вратата, предпоставка за  бързото разваляне на храната.

Тази система запаметява колко често се отваря вратата на хладилника в период на една седмица.

Системата започва да разпознава времето на по-честото отваряне на вратата, като намаля температурата с 1-2˚C, непосредствено преди този период. По този начин температурата се запазва постоянна и се предотвратява развалянето на храната.

MultiFlow 360° система – Перфектната охлаждаща система осигурява постоянна и равномерна циркулация на хладен въздух в уреда, благодарение на своите 14 отвора.

Това гарантира равномерна температура на всяка полица. В комбинация с технологията IonAir, тя създава възможно най-здравословната среда за храната в хладилника. Особено свежата комбинация от IonAir и MultiFlow 360° е налице при всички NoFrost модели от новото поколение хладилници Gorenje.

CrispZone чекмедже с контрол на влажността – Плодовете и зеленчуците се чувстват като в градина

Свежите плодове и зеленчуци се развалят по-бързо и лесно от други видове храна.

Освен че запазва всички плодове и зеленчуци свежи, това просторно чекмедже с обем 36 л, ви дава възможността да настроите нивото на влажността.

С настройване на плъзгащата се пластина, можете да регулирате нивото на влажността, като по този начин удължите допълнително живота на продуктите вътре.

SuperCool функция – Идеална след голям пазар.

Голямото количество нови продукти, които още не са охладени, нарушава стабилността на температурата в хладилника.

Тази функция понижава температурата с 3°C и я поддържа постоянна за следващите 6 часа. Активирайте SuperCool след големите седмични покупки.

XXL SpaceBox чекмедже – За най-големите по обем храни.

Съхранявайте лесно най-големите храни във фризера в чекмеджето SpaceBox.

ZeroZone чекмедже – Идеално за месо и риба.

Особено полезно чекмедже с най-ниската поддържана температура в хладилната част – 0°C.

Такава среда е идеална за съхранение на месо и риба, които трябва да запазят своите сокове и хранителни свойства. храната в ZeroZone чекмеджето остава свежа до 3 пъти по-дълго от обикновено и е защитена от бактерии. Чекмеджето е достъпно при моделите от по-висок клас от ION generation.

Други

В същото време този модел с отлична степен на изолация има автономия от 18 часа.

Този модел е предназначен да функционира без загуба на енергия в топъл сезон в район с температура на околната среда с климатична клас: SN-N-ST-T е проектиран да работи икономично в диапазона на температура на + 10 ° C до + 43 ° С.

Енергийна ефективност

Енергийната ефективност на уреда е много добра – той с енергиен клас А +++, и е с годишно потребление на енергия от 168 kWh, а дневното потребление на енергия от 0.46 кВтч / ден.

Това се дължи и на и на високо ефективния компресор, който дава възможност на консумираната енергия да бъде ниска.

Той има един мощен компресор, който позволява независимата работа на двете отделения, като в същото време се отличава с изключително тихата си работа с шум до 38 dB.

Размери и тегло

Уредът има следните размери (В x Ш x Д в см):  194 x 60 x 66.9 и тегло 74.5 кг.

Нашето мнение за продукта

Това е едно от най-изгоните предложенията на пазара сред хладилниците с ретро дизайн. Той разполага с много технологични иновации и в същото време е със страхотен дизайн, който ще придаде стил и елегантност на вашата кухня. Препоръчваме го на големи семейства, заради огромният му капацитет и високата му енергийна ефективност.