Ревю на хладилник с фризер Gorenje Old Time ONRK193CO


Gorenje Old Time ONRK193CO е идеалният избор, ако търсите голям хладилник в ретро стил и е оборудван с най-съвременни технологии, идеален за голямо семейство с различни хранителни предпочитания.

Основни характеристики на Gorenje Old Time ONRK193CO

Ретро дизайна и специфичният му  цвят (капучино) го правят да изглежда много привлекателен и му придават усещане за стил и елегантност и би се вписва перфектно във всеки дом и най вече кухня.

Максималният нетен капацитет от 307 литра се разпределя между хладилника с 222 литра вместимост и фризера с общ капацитет от 85 литра.

Управление

LCD дисплеят със сензорен тип се намира в горната вътрешна част зад вратата, като чрез него може да наблюдавате и регулирате температурата и в двете зони, които могат да бъдат коригирани независимо една от друга.

Подобен тип управление стават все по-актуално, като измества остарелия механичен начин.

Контролните елементи на уреда включват:

  • Показател на температурата във фризера;
  • Показател на температурата в хладилника;
  • Функция за бързо замразяване;
  • Функция за бързо охлаждане;
  • Предупредителна индикация за отворена врата.

Gorenje Old Time ORK192

Система на охлаждане

Моделът е със система за автоматично размразяване No Frost. Този тип ситема за охлаждане предотвратява образуването на скреж в хладилника.

Забравете досадното размразяване – Gorenje Old Time ONRK193CO е със система за автоматично размразяване No Frost.

Този тип система за охлаждане предотвратява образуването на скреж в хладилника. Системата изсмуква по активен метод и най малката свободна влага, като по този начин гарантира 0% образуване на скреж в хладилника/фризер

В същото време технологията No Frost предотвратява натрупването на лед и поддържа постоянна температура във всеки ъгъл. Освен това тя осигурява почти два пъти по-бързо охлаждане, което намалява изискванията към охладителната система и увеличава надеждността й.

Функции на хладилника

Хладилното отделение е разположено от горната страна на уреда за по-голямо удобство.

Рафтове за съхранение в тази част са 3 на брой, изработени от закалено стъкло, като могат лесно да се почистват и имат много добра устойчивост на тежки предмети.

Можете да поставяте тежки съдове с тегло до 25 кг на всеки рафт. Голямо предимство на този модел е, че 3-тият рафт може да се коригира във височина ако е необходимо.

Вратата е с вертикална дръжка от анодизиран алуминий. Оборудвана с три фиксирани подразделения специализирани за:

  • първите два рафта са за съхранение на яйца, сирене и подправки;
  • най-горния рафт е за съхранение на бутилки с над средното ниво.

Допълнителни функции

Този модел разполага с функция за разпознаване на вашите навици – AdaptTech

Технологията се справя с проблема на честото отваряне на вратата, предпоставка за  бързото разваляне на храната.

Тази система запаметява колко често се отваря вратата на хладилника в период на една седмица.

Системата започва да разпознава времето на по-честото отваряне на вратата, като намаля температурата с 1-2˚C, непосредствено преди този период.

По този начин температурата се запазва постоянна и се предотвратява развалянето на храната.

Уреда разполага също и с Fresh Zone чекмедже, което поддържа най-ниска температура в хладилника и е идеално за съхранение на месо, риба, плодове и зеленчуци. Мястото запазва свежестта, аромата, цвета и вкуса на храната за много по-дълго.

Рафт за стъклени бутилки и вино – във вълнообразния рафт може да се съхранявате стъклени бутилки или вино с оптимален ъгъл за съхранение, като на премиум вината.

MultiFlow 360° система – Перфектната охлаждаща система осигурява постоянна и равномерна циркулация на хладен въздух в уреда, благодарение на своите 14 отвора.

Това гарантира равномерна температура на всяка полица. В комбинация с технологията IonAir, тя създава възможно най-здравословната среда за храната в хладилника.

Особено свежата комбинация от IonAir и MultiFlow 360° е налице при всички NoFrost модели от новото поколение хладилници Gorenje.

CrispZone чекмедже с контрол на влажността – Плодовете и зеленчуците се чувстват като в градина

Свежите плодове и зеленчуци се развалят по-бързо и лесно от други видове храна. Освен че запазва всички плодове и зеленчуци свежи, това просторно чекмедже с обем 36 л, ви дава възможността да настроите нивото на влажността.

С настройване на плъзгащата се пластина, можете да регулирате нивото на влажността, като по този начин удължите допълнително живота на продуктите вътре.

SuperCool функция – Идеална след голям пазар.

Голямото количество нови продукти, които още не са охладени, нарушава стабилността на температурата в хладилника.

Тази функция понижава температурата с 3°C и я поддържа постоянна за следващите 6 часа. Активирайте SuperCool след големите седмични покупки.

XXL SpaceBox чекмедже – За най-големите по обем храни.

Съхранявайте лесно най-големите храни във фризера в чекмеджето SpaceBox.

ZeroZone чекмедже – Идеално за месо и риба.

Особено полезно чекмедже с най-ниската поддържана температура в хладилната част – 0°C.

Такава среда е идеална за съхранение на месо и риба, които трябва да запазят своите сокове и хранителни свойства. храната в ZeroZone чекмеджето остава свежа до 3 пъти по-дълго от обикновено и е защитена от бактерии. Чекмеджето е достъпно при моделите от по-висок клас от ION generation.

Функции на фризера

Фризерът е разположен от долната страна на уреда, като разполага с общо 3 отделения  за съхранение на храни и зеленчуци.

Енергийна ефективност

Енергийната ефективност на модела е отлична – той е енергиен клас  А+++, и е с годишно потребление на енергия от 168 kWh, а дневното потребление на енергия от 0.46 кВтч / ден.

Това се дължи и на и на високо ефективния компресор, който дава възможност на консумираната енергия да бъде ниска.

За максималната функционалност на уредът и поради големият  капацитет хладилника и фризера са проектирани като два независими модула с един компресор. Отделенията за охлаждане и замразяване са разположени едно до друго, вертикално, напълно разделени, като всяко от тях има собствена врата за достъп.

Уредът има един мощен компресор, който позволява независимата работа на двете отделения, като в същото време се отличава с изключително тихата си работа с шум до 38 dB.

В същото време той с отлична степен на изолация има автономия от 18 часа.

Този модел е предназначен да функционира без загуба на енергия в топъл сезон в район с температура на околната среда с климатична клас: SN-N-ST-T е проектиран да работи икономично в диапазона на температура на + 10 ° C до + 43 ° С.

Размери и тегло

Уредът има следните размери (В x Ш x Д в см):  194 x 60 x 66.9 и тегло 74.5 кг.

Нашето мнение за продукта

Това е едно от най-изгоните предложенията на пазара сред хладилниците с ретро дизайн. Той разполага с много технологични иновации и в същото време е със страхотен дизайн, който ще придаде стил и елегантност на вашата кухня. Препоръчваме го на големи семейства, заради огромният му капацитет и високата му енергийна ефективност. Сигурни сме, че този уред ще ви служи вярно дълго време.