Ревю на хладилник с фризер Gorenje Old Time ORK192C


Gorenje Old Time ORK192C е идеалният избор, ако търсите голям хладилник в ретро стил. Хладилника е оборудван с най-съвременни технологии, идеален за голямо семейство с различни хранителни предпочитания.

Основни характеристики на Gorenje Old Time ORK192C

Ретро дизайна и специфичният бежов цвят го правят да изглежда много привлекателен и му придават усещане за стил и елегантност и би се вписва перфектно във всеки дом и най вече кухня.

Максималният нетен капацитет от 322 литра се разпределя между хладилника с 227 литра вместимост и фризера с общ капацитет от 95 литра.

Управление

LCD дисплеят със сензорен тип се намира в горната вътрешна част зад вратата, като чрез него може да наблюдавате и регулирате температурата и в двете зони, които могат да бъдат коригирани независимо една от друга.

Подобен тип управление стават все по-актуално, като измества остарелия механичен начин.

Контролните елементи на уреда включват:

  • Показател на температурата във фризера;
  • Показател на температурата в хладилника;
  • Функция за бързо замразяване;
  • Функция за бързо охлаждане;
  • Предупредителна индикация за отворена врата.

Gorenje Old Time ORK192

Система на охлаждане

Този модел е със система за автоматично размразяване No Frost. Този тип система за охлаждане предотвратява образуването на скреж в хладилника.

Забравете досадното размразяване – Gorenje Old Time ORK192C е със система за автоматично размразяване No Frost.

Този тип система за охлаждане предотвратява образуването на скреж в хладилника.

Системата изсмуква по активен метод и най малката свободна влага, като по този начин гарантира 0% образуване на скреж в хладилника/фризер

В същото време технологията No Frost предотвратява натрупването на лед и поддържа постоянна температура във всеки ъгъл.

Освен това тя осигурява почти два пъти по-бързо охлаждане, което намалява изискванията към охладителната система и увеличава надеждността ѝ.

Функции на хладилника

Хладилното отделение е разположено от горната страна на уреда за по-голямо удобство.

Рафтове за съхранение в тази част са 3 на брой, изработени от закалено стъкло, като могат лесно да се почистват и имат много добра устойчивост на тежки предмети.

Голямо предимство на този модел е, че 3-тият рафт може да се коригира във височина ако е необходимо.

Вратата е с вертикална дръжка от анодизиран алуминий. Оборудвана с три фиксирани подразделения специализирани за:

  • първите два рафта са за съхранение на яйца, сирене и подправки;
  • най-горния рафт е за съхранение на бутилки с над средното ниво.

Допълнителни функции

Gorenje Old Time ORK192C разполага с функция за разпознаване на вашите навици – AdaptTech

Технологията се справя с проблема на честото отваряне на вратата, предпоставка за  бързото разваляне на храната.

Тази система запаметява колко често се отваря вратата на хладилника в период на една седмица.

Системата започва да разпознава времето на по-честото отваряне на вратата, като намаля температурата с 1-2˚C, непосредствено преди този период. По този начин температурата се запазва постоянна и се предотвратява развалянето на храната.

Уреда разполага също и с Fresh Zone чекмедже, което поддържа най-ниска температура в хладилника и е идеално за съхранение на месо, риба, плодове и зеленчуци.

Мястото запазва свежестта, аромата, цвета и вкуса на храната за много по-дълго.

Рафт за стъклени бутилки и вино – във вълнообразния рафт може да се съхранявате стъклени бутилки или вино с оптимален ъгъл за съхранение, като на премиум вината.

Функции на фризера

Фризерът е разположен от долната страна на уреда, като разполага с общо 3 отделения  за съхранение на храни и зеленчуци.

Енергийна ефективност

Енергийната ефективност на този модел е много добра с енергиен клас  А ++ и е с годишно потребление на енергия от 232 kWh, а дневното потребление на енергия от 0.63 кВтч / ден.

Това се дължи и на и на високо ефективния компресор, който дава възможност на консумираната енергия да бъде ниска.

За максималната функционалност на уредът и поради големият  капацитет хладилника и фризера са проектирани като два независими модула с един компресор.

Отделенията за охлаждане и замразяване са разположени едно до друго, вертикално, напълно разделени, като всяко от тях има собствена врата за достъп.

Уредът има един мощен компресор, който позволява независимата работа на двете отделения, като в същото време се отличава с изключително тихата си работа с шум до 40 dB.

В същото време моделът има отлична степен на изолация има автономия от 10 часа.

Този модел е предназначен да функционира без загуба на енергия в топъл сезон в район с температура на околната среда с климатична клас: SN-N-ST-T е проектиран да работи икономично в диапазона на температура на + 10 ° C до + 43 ° С.

Размери и тегло

Уредът има следните размери (В x Ш x Д в см):  194 x 60 x 66.9 и тегло 76.5 кг.

Нашето мнение за продукта

Това е едно от най-изгоните предложенията на пазара сред хладилниците с ретро дизайн. Той разполага с много технологични иновации и в същото време е със страхотен дизайн, който ще придаде стил и елегантност на вашата кухня. Препоръчваме го на големи семейства, заради огромният му капацитет и високата му енергийна ефективност. Този модел със сигурност ще ви служи вярно дълго време.