Ревю на хладилник с фризер Gorenje Old Time ORK192CO


Gorenje Old Time ORK192CO е идеалният избор за вас, ако търсите голям хладилник с фризер в ретро стил. Той е оборудван с най-съвременни технологии, идеален за големи семейства с различни хранителни предпочитания.

Основни характеристики на Gorenje Old Time ORK192CO

Ретро дизайна и кафяв цвят го правят много привлекателен и му придават усещане за стил и елегантност и би се вписва перфектно във всеки дом и най вече кухня.

Максималният нетен капацитет от 322 литра се разпределя между хладилника с 227 литра вместимост и фризера с общ капацитет от 95 литра.

Управление

LCD дисплеят със сензорен тип се намира в горната вътрешна част зад вратата, като чрез него може да наблюдавате и регулирате температурата и в двете зони, които могат да бъдат коригирани независимо една от друга.

Подобен тип управление стават все по-актуално, като измества остарелия механичен начин.

Контролните елементи на уреда включват:

  • Показател на температурата във фризера;
  • Показател на температурата в хладилника;
  • Функция за бързо замразяване;
  • Функция за бързо охлаждане;
  • Предупредителна индикация за отворена врата.

Gorenje Old Time ORK192

Система на охлаждане

Този модел е със система за автоматично размразяване No Frost. Този тип ситема за охлаждане предотвратява образуването на скреж в хладилника.

Забравете досадното размразяване – Gorenje Old Time ORK192CO е със система за автоматично размразяване No Frost.

Този тип система за охлаждане предотвратява образуването на скреж в хладилника. Системата изсмуква по активен метод и най малката свободна влага, като по този начин гарантира 0% образуване на скреж в хладилника/фризер

В същото време технологията No Frost предотвратява натрупването на лед и поддържа постоянна температура във всеки ъгъл.

Освен това тя осигурява почти два пъти по-бързо охлаждане, което намалява изискванията към охладителната система и увеличава надеждността ѝ.

Функции на хладилника

Хладилното отделение е разположено от горната страна на уреда за по-голямо удобство.

Рафтове за съхранение в тази част са 3 на брой, изработени от закалено стъкло, като могат лесно да се почистват и имат много добра устойчивост на тежки предмети.

Голямо предимство на този модел е, че 3-тият рафт може да се коригира във височина ако е необходимо.

Вратата е с вертикална дръжка от анодизиран алуминий. Оборудвана с три фиксирани подразделения специализирани за:

  • първите два рафта са за съхранение на яйца, сирене и подправки;
  • най-горния рафт е за съхранение на бутилки с над средното ниво.

Допълнителни функции

Този модел  разполага с функция за разпознаване на вашите навици – AdaptTech

Технологията се справя с проблема на честото отваряне на вратата, предпоставка за  бързото разваляне на храната.

Тази система запаметява колко често се отваря вратата на хладилника в период на една седмица. Системата започва да разпознава времето на по-честото отваряне на вратата, като намаля температурата с 1-2˚C, непосредствено преди този период. По този начин температурата се запазва постоянна и се предотвратява развалянето на храната.

Уреда разполага също и с Fresh Zone чекмедже, което поддържа най-ниска температура в хладилника и е идеално за съхранение на месо, риба, плодове и зеленчуци. Мястото запазва свежестта, аромата, цвета и вкуса на храната за много по-дълго.

Рафт за стъклени бутилки и вино – във вълнообразния рафт може да се съхранявате стъклени бутилки или вино с оптимален ъгъл за съхранение, като на премиум вината.

Функции на фризера

Фризерът е разположен от долната страна на уреда, като разполага с общо 3 отделения  за съхранение на храни и зеленчуци.

Други функции

В същото време уредът има отлична степен на изолация има автономия без ток от 10 часа.

Този модел е предназначен да функционира без загуба на енергия в топъл сезон в район с температура на околната среда с климатична клас: SN-N-ST-T е проектиран да работи икономично в диапазона на температура на + 10 ° C до + 43 ° С.

Енергийна ефективност

Енергийната ефективност на този модел е много добра той е енергиен клас  А +, и е с годишно потребление на енергия от 232 kWh. Дневното потребление на енергия е от 0.63 кВтч за ден.

Това се дължи и на и на високо ефективния компресор, който дава възможност на консумираната енергия да бъде ниска, като в същото време се отличава с изключително тихата си работа с шум до 40 dB.

Размери и тегло

Уредът има следните размери (В x Ш x Д в см):  194 x 60 x 66.9 и тегло 76.5 кг.

Нашето мнение за продукта

Това е едно от най-изгоните предложенията на пазара сред хладилниците с ретро дизайн. Той разполага с много технологични иновации и в същото време е със страхотен дизайн, който ще придаде стил и елегантност на вашата кухня. Препоръчваме го на големи семейства, заради огромният му капацитет и високата му енергийна ефективност.