Ревю на влагоабсорбатор Heinner HDU-10


Heinner HDU-10 е идеалният избор за вас, ако търсите бюджетен и ефективен влагоабсорбатор, който не отстъпва по нищо на по-скъпите марки на пазара.

Основни характеристики на влагоабсорбатор Heinner HDU-10

Този уред е предназначени да контролира влажността на въздуха във вашият дом. Процесът му на работа се основава на отстраняването на влагата след обработване на въздух от уреда. Принципът му на действие се доближава до този на климатиците, затова уреда работи с хладилен агент.

Капацитета на преработка на въздуха е от 100 м³ / ч, със сравнително ниските нива на шум и изключително добрата му цена са фактори, които му дават предимство пред конкурентните продукти.

Уреда е естетически приятен на външен вид, като е снабден с качествена бяла пластмаса със сито в горната част и в областта на резервоара за вода. Контролният панел предоставя достъп до основните функции, а LCD дисплеят дава информация за цикъла на функциониране.

Управление

Модела разполага със 7 бутона за управление, които при натискането на всеки от бутоните за смяна на режима на функциониране, уредът ще издаде звуков сигнал, който посочва промяната на режима на функциониране.

1. Бутон за включване/изключване

2. Бутон за промяна на режима на функциониране
Натиснете този бутон, за да изберете желания режим на функциониране:
обезвлажняване, изсушаване, непрекъснато обезвлажняване или интелигентно обезвлажняване.

3. и 4. Бутони Нагоре / Надолу

За настройка на нивото на влажност.
Нивото на влажност може да се настройва при стойности между 35% UR (относителна влажност) и 85% UR (относителна влажност), със
стъпки по 5%.

За по-сух въздух натиснете бутона “-” и настройте по-ниска процентна
(%) стойност.

За по-влажен въздух натиснете бутона “+” и настройте по-висока
процентна (%) стойност.

5. Бутон за таймер
Натиснете този бутон заедно с бутони “+” и/или “-“, за да изберете функцията за автоматично включване и изключване.

6. Бутон TURBO
С помощта на този бутон можете да контролирате скоростта на вентилатора. Натиснете този бутон, за да превключите между нормална и висока скорост на вентилатора. Настройте вентилатора на висока скорост с цел максимално отстраняване на влажността. Настройте вентилатора на нормална скорост, когато нивото на влажност е намалено и желаете уреда да функционира по-тихо.

7. Бутон за йонизиране 
Натиснете този бутон за активиране на йонизатора. Анионите се генериратавтоматично от йонизатора. Анионите неутрализират химичните пари и частиците прах. Натиснете отново бутона, за да дезактивирате тази функция.

8. Екран

Основни функции

Индикатор за нивото на пълнене на съда за събиране на водата
Този индикатор светва тогава, когато съдът за събиране на водата е пълен, когато е изваден или когато не е монтиран в правилната позиция.

Автоматично изключване

Той се изключва тогава, когато съдът за събиране на водата е пълен, когато е изваден или когато не е монтиран в правилната позиция. Също така уредът ще се изключи автоматично тогава, когато се достигне настроеното ниво на влажност. При определени модели моторът на вентилатора ще продължава да функционира.

Автоматично размразяване

Защита чрез забавяне на включването с 3 минути
Ако уредът се изключи, той ще може да се включи отново само след 3 минути. Това е защитна функция. Функционирането ще започне отново автоматично след 3 минути.

Режим на интелигентно обезвлажняване 
В режим на интелигентно обезвлажняване уредът контролира автоматично влажността в стаята в удобен интервал между 45% и 55%, според температурата в стаята. Функцията за настройка на влажността ще бъде дезактивирана.

Автоматично повторно включване
Ако уредът се изключи внезапно поради прекъсване на захранването с електроенергия, той ще включи автоматично предходно настроената функция при възстановяване на захранването с електроенергия.

Нашето мнение за продукта

Продължителното излагане на прекалено влажен или прекалено сух въздух може да повлияе негативно на  вашето здраве.  Чрез поддържане на оптимални стойности на влажност, този влаголабсорбатор Heinner ще повлияе добре на вас и вашето семейство.