Ревю на хладилник Hitachi R-BG410PRU6X (XGR)


Hitachi R-BG410PRU6X (XGR) е страхотен избор, ако търсите високо технологичен хладилник с фризер с изключително стилен дизайн, при това на добра цена.

Hitachi R-BGX411PRU0

Hitachi R-BGX411PRU0 (XGR)

Хладилник с долен фризер Hitachi R-BGX411PRU0 (XGR), Full No Frost, Клас F, Нетен обем 320л., Градиент

 

Този модел се управлява изключително лесно със своя тъч контролен дисплей, разположен от горната му страна.

Върху него има индикатор за охлаждането за двете му части, позволявайки ви да променяте настройките само чрез едно докосване.

Вратите са покрити със темперирано стъкло, което има защита от удари и надрасквания, а в същото време е изключително лесно за почистване.

Този хладилник с долен фризер Hitachi разполага с полезен обем от 330 литра.

Хладилното пространство разполага с 215 литра обем, а фризера с 115 литра, което би било достатъчно за едно семейство до 4 души.

Чрез инверторния компресор на хладилника и системата Dual Fan Cooling хладилника постига завидните стойности на енергийна ефективност в класа си с клас A++ и потребление на енергия от 219 kWh  за една година.

Ето за това, чрез своята ефективност този хладилник е толкова добра инвестиция, която ще ви се изплати през годините, в които ги използвате.

Система на охлаждане

Забравете досадното размразяване – Hitachi R-BG410PRU6X (GS) е със система за автоматично размразяване No Frost.

Този тип система за охлаждане предотвратява образуването на скреж в целия хладилник.

Системата изсмуква по активен метод и най малката свободна влага, като по този начин гарантира 0% образуване на скреж в хладилника и фризера.

В същото време технологията предотвратява образуването на бактерии и влага в двете части на уреда.

No Frost системата осигурява почти два пъти по-бързо охлаждане, което намалява изискванията към охладителната система и увеличава надеждността ѝ.

Двойна система за охлаждане (Dual Fan Coling) позволява независимо охлаждане на отделенията на фризера и хладилника.

Това би било невъзможно да бъде постигнато при хладилниците с един вентилатор.

Активната двойна охладителна система осигурява 30% по-бързо охлаждане като удвоява срока на годност на храната и поддържа идеални условия за влага.

В същото време предотвратява смесване на миризми между двете отделения, като по този начин гарантират запазването на свежестта на храните.

Процесорът се базира на данните от сензорното устройство наречено „еко термо сензор“, което  контролира компресора и вентилатора независимо, означавайки, че след отваряне на вратата, хладилника  заеме правилната температура  5 пъти по-бързо в сравнение с конвенционален хладилник.

Функции на хладилника

Отделението за плодове и зеленчуци е проектирано с интелигентен дизайн, позволяващ лесен достъп на всеки един съхраняван продукт.

В допълнение, хладилника предлага повече пространство за съхранение на хранителни продукти.

Други функции, включени в хладилника:

 • Рафтове от закалено стъкло – със защита от надраскване, устойчиви на топлина и предотвратяване на разливи, закалените стъклени рафтове могат дори да държат до 100 кг. всеки.
 • Възможност за избор на режим – позволява ви да регулирате вътрешната температура, като превключвате между режим зеленчуци или млечни продукти / месо.

Режим зеленчуци

 • За съхранение на лесно развалящи се цитрусови плодове и зеленчуци
 • Лесно организиране на продуктите с различни размери

Режим млечни храни / месо

 • Запазва месото и рибата свежи
 • Размразява замразено месо
 • Бързо охлажда напитки
 • Плъзгащ се рафт – плъзгащият се рафт улеснява достъпа на продуктите от задната част, за да се осигури ефективно и организирано съхранение.
 • Отделение за пресни зеленчуци – за дълготрайна свежест на зеленчуците, хладилникът поддържа висока влажност в специално проектирано отделение с приблизително 90% * индиректно овлажняване.
 • Регулируеми рафтове на врати – можете да промените разположението на рафта така, че да съответства на вашите нужди.

Функции на фризера

Фризерът разполага с  3 много просторни отделения за съхранение на храни и зеленчуци, а също:

 • Хибридно пространство за замразяване – за вкусни резултати при всяко готвене. Благодарение на алуминиевата плоча продуктите се замразяват с до 70% по-бързо. Освен запазването на свежестта, бързото замразяване намалява капенето по време на размразяване.
 • Лесно и ефективно отделение за достъп и съхранение
  Пространството за хибридно замразяване е отворена, за да може директно и лесно да достигате до замразеното месо.
 • Голямо и дълбоко място за съхранение – може да замразявате големи разфасовки на различни продукти, без да се притеснявате от липса на място в двете специално проектирани отделения на фризера.

Други функции

Вратите са снабдени с антибактериално уплътнение, което предотвратява образуването на плесени и проникването на бактерии във вътрешността, като същевременно поддържа свежестта на храната за по-дълъг период от време.

Този модел има много добра изолация и има възможност да остане до 12 часа изключен без енергия, като няма да позволи на храната да се развали.

Друга екстра е нано титаниевия филтър, който елиминира на 99% навлизането на миризми и бактерии от външната част на хладилника.

Енергийна ефективност

Енергийната ефективност на хладилника е много добра – Клас А ++, с годишно потребление на енергия от 219 kWh.

Това се дължи и на инверторния компресор, който дава възможност консумираната енергия да бъде много ниска.

Инверторните компресори на Hitachi имат следните предимства:

 • Могат да работят при по-ниски обороти – при запазване на текущата температурата и при по-високи – в режим на бързо замразяване и бързо охлаждане, при което много бързо достигат необходимата температура.
 • По-малка консумация на енергия спрямо конвенционалните хладилници.
 • Плавно включване и изключване, което ги прави по-безшумни.
 • По-малко натоварване при стартиране, което допълнително удължава експлоатационния им живот. (Голямото натоварване и силните вибрации при включване и изключване на компресорите е един от най-големите недостатъци при повечето хладилници с обикновен компресор, което многократно скъсява живота им.)
 • Инвертора на компресора също така позволява тихата работа на хладилника, с много ниско ниво на шум от 40 dB.

Размери и тегло

Уредът има следните размери в см: (В x Ш x Д) cm 190 x 59.5 x 65 и тегло 71 килограма

Нашето мнение за продукта

Това е хладилник с изключително много технологични иновации и със страхотен дизайн с врати от бежово стъкло. Препоръчваме го на семейства от до 4 души, заради неговия оптимален капацитет и високата му енергийна ефективност. Също така със своите 5 години гаранция от официалния вносител за България може да бъдете сигурни в неговите качества и надеждност.

Hitachi R-BGX411PRU0

Hitachi R-BGX411PRU0 (XGR)

Хладилник с долен фризер Hitachi R-BGX411PRU0 (XGR), Full No Frost, Клас F, Нетен обем 320л., Градиент