Ревю на хладилник Hitachi R-M700AGPRU4X (MIR)


Hitachi R-M700AGPRU4X (MIR) е флагмана на японския производител Hitachi в сегмента на Side by side хладилниците. Той  включва множество технологични иновации и в същото време притежава страхотен дизайн с врати от темперирано стъкло с огледален ефект.

Основни характеристики на Hitachi R-M700AGPRU4X (MIR)

Уредът разполага с полезен обем от 584 литра, като охладилната част разполага с 372 литра обем, а фризера с 212 литра, което би било достатъчно за едно голямо семейство.

Вратите са покрити със темперирано стъкло, което има защита от удари и надрасквания, а в същото време е изключително лесно за почистване.

Този уред се управлява изключително лесно. Със своя тъч контролен дисплей разположен в средната му част, позволявайки ви да променяте настройките само чрез едно докосване.

Система на охлаждане

Забравете досадното размразяване – Hitachi R-M700AGPRU4X (MIR) е със система за автоматично размразяване No Frost.

Този тип система за охлаждане предотвратява образуването на скреж в целия хладилник.

Системата изсмуква по активен метод и най малката свободна влага, като по този начин гарантира 0% образуване на скреж в хладилника и фризера.

В същото време технологията предотвратява образуването на бактерии и влага в двете части на уреда.

No Frost системата осигурява почти два пъти по-бързо охлаждане, което намалява изискванията към охладителната система и увеличава надеждността ѝ.

Функции на хладилника

Hitachi R-M700AGPRU4X (MIR)

Отделението за плодове и зеленчуци е проектирано с интелигентен дизайн, позволяващ лесен достъп на всеки един съхраняван продукт.

В допълнение, хладилника предлага повече пространство за съхранение на хранителни продукти.

Автоматично отваряне на вратите само с едно докосване.

 • чрез докосване се отваря желаната от вас врата.
 • чрез плъзване на тъч бутона хладилника отваря първо докоснатата от вас врата, а след това другата.

Възможност за избор на режим – позволява ви да регулирате вътрешната температура, като превключвате между режим зеленчуци или млечни продукти / месо.

Режим зеленчуци

 • За съхранение на лесно развалящи се цитрусови плодове и зеленчуци
 • Лесно организиране на продуктите с различни размери

Режим млечни храни / месо

 • Запазва месото и рибата свежи
 • Размразява замразено месо
 • Бързо охлажда напитки

Други функции, включени в хладилника:

 • Еко сензор за проследяване на движенията около хладилника. Сензора засича вашите движения и при продължителното ви отсъствие хладилника включва своя еко режим за пестене на енергия.
 • Рафтове от закалено стъкло – със защита от надраскване, устойчиви на топлина и предотвратяване на разливи, закалените стъклени рафтове могат дори да държат до 100 кг. всеки.
 • Отделение за пресни зеленчуци – за дълготрайна свежест на зеленчуците, хладилникът поддържа висока влажност в специално проектирано отделение с приблизително 90% * индиректно овлажняване.
 • Диспенсър за вода и лед, който не се нуждае от включване във водопроводната мрежа и специална инсталация от водопроводчик. Просто наливате чистата вода в предвиденото за това отделение.
 • Ярко, енергоспестяващо LED осветление

Функции на фризера

Фризерът разполага с 3 много просторни отделения за съхранение на храни и зеленчуци.

Отделно той има още 4 рафта за съхранение още продукти.

Функцията за бързо замразяване спомага за по-бързото замразяване на ново закупените от вас продукти.

Функция за автоматично правене на лед ще ви осигури лед по всяко време, когато ви е нужен.

Други

Вратите са снабдени с антибактериално уплътнение, което предотвратява образуването на плесени и проникването на бактерии във вътрешността, като същевременно поддържа свежестта на храната за по-дълъг период от време.

Този уред е с много добра изолация и има възможност да остане до 15 часа изключен без подаване на енергия до него, като няма да позволи на храната да се развали.

Други технологии с които разполага уреда са:

VIP – вакуумна изолация на панелите – изключително иновативен изолационен материал (патент на Hitachi) с дебелина 1 см, но постигащ в същото време изключителна изолация. По този начин хладилника увеличава своя полезен капацитет.

Нано титаниев филтър – той елиминира  на 99% навлизането на миризми и бактерии от външната част на хладилника.

Енергийна ефективност

Енергийната ефективност на хладилника е много добра – Клас А ++, с годишно потребление на енергия от 310 kWh.

Това се дължи и на инверторния компресор, който дава възможност консумираната енергия да бъде много ниска.

Инверторните компресори на Hitachi имат следните предимства:

 • Могат да работят при по-ниски обороти – при запазване на текущата температурата и при по-високи – в режим на бързо замразяване и бързо охлаждане, при което много бързо достигат необходимата температура.
 • По-малка консумирана на енергия.
 • Плавно включване и изключване, което ги прави по-безшумни.
 • По-малко натоварване при стартиране, което допълнително удължава експлоатационния им живот. (Голямото натоварване и силните вибрации при включване и изключване на компресорите е един от най-големите недостатъци при повечето хладилници с обикновен компресор, което многократно скъсява живота им.)
 • Инвертора на компресора също така позволява тихата работа на хладилника, с много ниско ниво на шум от 44 dB.

Размери и тегло

Уредът има следните размери в см: (В x Ш x Д) cm 179.5 x 92 x 72 и тегло 126 килограма

Нашето мнение за продукта

Несъмнено това е премиум предложение с включени изключително много технологични иновации и със страхотен дизайн със стъклени врати с огледален ефект. Препоръчваме го на големи семейства, заради неговия огромен капацитет и високата му енергийна ефективност. Също така със своята 5 годишна пълна гаранция от официалния вносител за България на уреда, може да бъдете сигурни в неговите качества и надеждност.