Ревю на телевизор Horizon 49HL9910U


Чрез модела Horizon 49HL9910U марката иска да се намеси в по-високият сегмент при 4K Ultra HD смарт телевизорите, където основно царуват доказаните производители като Samsung, LG и Sony. Но дали това може да бъде успешно?

Дисплей

Екранът е доста добър благодарение на високата резолюция от 4K Ultra HD. Цветовете му изглеждат естествени и наситени, като не са пренасищат.

След допълнителни настройки от ваша страна може да се радвате на още по-добър резултат.

Но все пак LED технологията, която използва модела не може да се мери с QLED и OLED екраните.

Звук

Horizon 49HL9910U се справя задоволително със звука. Разполага с два говорителя с по 12 W мощност всеки.

Технологиите  Dolby Digital, DTS и Tru Surround HD ще помогнат за по-доброто изживяване, тъй като те осигурят качествен звук с много ниско изкривяване.

Ако не сте много претенциозни от към звука при гледането на филми или слушане на музика (най-вече при по-високи тонове), модела ще оправдае вашите очаквания без да имате нужда от закупуване на допълнителна аудио система.

Основни характеристики

За разлика от познатите ни до сега бюджетни модели на телевизори Horizon, то той разполага с 4 HDMI порта, както и с 3 USB порта, един от които е 3.0.

С HDMI портовете може бързо и лесно да възпроизвеждате съдържание от компютър, лаптоп или игрална конзола.

Може да използвате и USB порта, за да възпроизвеждате изображения, музика, филми и всякакъв вид мултимедийно съдържание от външен твърд диск, телефон, таблет или друг източник.

 • Връзки RF In
 • AV In
 • Digital audio coaxial
 • LAN порт
 • Слот CI+
 • Аудио дигитален (оптичен) изход – 1
 • PC вход (D-sub 15-пинов) 1
 • Вход USB – 1
 • Входове компонент – 1
 • Мини жак за слушалки – 1
 • HDMI портове – 2

Основни функции

Това е смарт телевизор, който можете да свържете към интернет и да разглеждате онлайн съдържание чрез него.

Връзката може да се осъществи чрез интегриран безжичен модул или LAN порт.

Моделът има улеснено меню, което ви дава достъп до всички желани от вас настройки. Дистанционното е много лесно за използване и осигурява интуитивен контрол.

Той разполага и с WiDi функция за споделяне на вашите спомени с  вашите близки по най-лесния начин.

С домашната безжична мрежа (WLAN) може да разпространявате съдържание в реално време от вашия смартфон или таблет директно в HORIZON 4K UHD TV.  Функцията е изключително лесна за използване, така че може да се наслаждавате на ново WiDi изживяване.

Размери и тегло

VESA съвместимост: 200 x 200

Размери (Ш x В x Д) без стойка в мм: 1094 x 61 x 640

Размери (Ш x В x Д) със стойка в мм: 1094 x 269 x 695

Тегло (кг): 13

Нашето мнение за продукта

Това е добър модел, който се отличава с качествена картина и добри параметри. Моделът има голям 123 см екран, поддържа висока резолюция от 4K и има смарт функции. Също така, телевизорът е с качествена конструкция и изглежда страхотно. Предвид минималният опит на производителя, е ясно, че сравненията със Samsung, LG и Sony не са уместни. Horizon е идеалният избор за хора, които търсят смарт телевизор с 4K резолюция на екрана, при това на добра цена, но без компромиси в качеството.