Ревю на пералня със сушилня Hotpoint AQD1171D69IDEU/A

Hotpoint AQD1171D69IDEUA


Hotpoint AQD1171D69IDEU/A е комбинирана пералня със сушилня, предлагаща всичко необходимо, от което бихте имали нужда, при това на отлична цена.

Основни характеристики на пералня Hotpoint AQD1171D69IDEU/A

Тази пералнята със сушилня Hotpoint-Ariston е перфектна във всяко едно отношение: изработена е със специален дизайн, тя се грижат за тъканите, като ги защитава и омекотява, гарантирайки максимална енергийна ефективност и минимално влияние върху околната среда. Този уред ще ви предостави решение за всички ваши нужди при всяко едно пране и сушене.

Тази пералня със сушилня Hotpoint е изработена от висококачествени части и материали, гарантиращи ѝ дълъг живот.

Този модел пералня напълно ще се погрижи за всички ваши дрехи, включително тези от вълна и коприна.

Чрез оптимизирането на скоростта на въртене на барабана и температурата, пералнята е пригодена да осигури програма на изпиране за всеки тип тъкан.

Уредът има стандартни размери: 85 см височина, 59.5 см ширина и 61.6 см дълбочина, което прави машината сравнително лесна за позициониране дори и в по- малки помещения.

Уреда е пригоден да осигурява тиха работа от 53 dB при пране, 60 при сушене и 83 dB при центрофуга, отговарящи на най-високите стандарти.

Максималният капацитет при пране е 11 кг. А максималната ѝ скорост на въртене от 1600 оборота в минута осигурява ефективно изпиране при всяко едно зареждане.

Докато капацитета на сушене на дрехи е 7 кг., което е напълно достатъчно с оглед размерите на уреда.

Модела позволява да променяте скоростта на оборотите в зависимост от вида на прането и предпочетената от вас програма.

Управление

Hotpoint AQD1171D69IDEUA

Контролният панел е разположен на удобно място в горната част на уреда и е оборудван с LCD дисплей с електронно управление чрез бутони с възможност за регулиране на следните функции:

 • Регулиране на функция отложен старт от 1 до 24 часа;
 • Информация за оставащото време на зададения цикъл;
 • Информация и контрол на фазите на изпиране;
 • Избор на скоростта на въртене на центрофугата;
 • Избор на контрол на температурата;
 • Избор на избрани функции.

Основни функции

Бутона за заключване ви позволява да заключите бутоните на пералнята, за да предотвратите случайно изключване или промяна на програмата от деца. Децата могат да играят до нея, без да бъдат постоянно под наблюдение.

Още една защитна функция е заключването на вратата след започване на всяка програма, което изключва възможността от инциденти.

Уреда разполага с балансираща системи за намаляване на вибрациите и шума.

Пералнята разполага с датчици за откриване на пяна, откриване на небалансирано натоварване, загуба на препарати и водна система, които гарантират безопасността на уреда.

Специални сензори дават възможност на пералните със сушилня да измерват остатъчната влага в тъканите, като машината спира автоматично при достигане на желаното ниво на влажност.

Функцията Digital Motion Technology превръща още от първите минути перилния препарат в пяна с 60% повече почистваща мощност от традиционната пералня. В резултат на това вече не е необходимо да се повишава температурата, за да се постигне превъзходно почистване.

“За гладене” е нивото с най-висока степен на остатъчна влажност и е идеално за дрехи, които трябва да се изгладят.

Нивото “За окачване” е идеално за дрехи, които ще се окачат за до изсушаване.

Нивото “За гардероба” е за дрехи готови за сгъване и прибиране в гардероба. И за дрехи, които са напълно сухи и могат да се облекат веднага след програмата на сушене, е създадено нивото “За обличане”, което отстранява напълно остатъчната влажност в тъканите.

Програми за пране и сушене

Пералнята разполага с 16 програми, които може да срещнете и при много по-скъпите перални машини на пазара.

 • Брой програми на изсушаване: 3
 • Програма Памук
 • Програма вълна
 • Woolmark Platinum Care
 • Ciclo Baby
 • Програма за коприна
 • Програма за сушене на памук
 • Програма за сушене на вълна
 • Програма за сушене на синтетика

Woolmark Platinum Care е най-високата грамота, връчвана от “The Woolmark Сompany” като неоспоримо признание за качествата на пералните машини Hotpoint, които перфектно изпират дрехи, изискващи ръчно пране. Чрез патентованата програма Woolmark Platinum Care се избягва триенето на тъканите и така се гарантира запазването на естествената мекота на дрехите дори след 20 пранета.

Програмата за Бебешки дрешки е предназначена за грижата на най-деликатните бебешки дрехи и гарантира перфектни резултати дори на 40° C. При прането се премахват всички видове петна и остатъци от препарат по тъканите. Благодарение на специфичните настройки на пране и използването на допълнително количество вода по време на изплакването нежната бебешка кожа е максималмо защитена.

С опцията лесно гладене тъканите омекват и процесът на гладене става много по-лесен.

Програмата коприна ви дава възможност да изперете и най-деликатните материи като коприна, вискоза, а дори и бельо без никаква опасност от увреждане. Бавното механично движение на барабана и използването на повече вода свеждат триенето на тъканите до минимум, гарантирайки отлични резултати.

Енергийна ефективност

Уредът има добра енергийна ефективност клас A с годишна енергийна консумация от 226 kWh и среден разход на вода за година 12400 литра.

Нашето мнение за продукта

Определено това е една страхотна перална със сушилня, предлагаща се на отлична цена. Препоръчваме ви я, ако имате нужда от комбинирана пералня със сушилня, която разполага с богати функции и програми. Модела е изключително ефикасен при пране и премахва всички петна, а освен това сушилнята се грижи за това да извадите дрехи готови за гардероба.

 


Относно TechRevue

TechRevue.bg | Вашият съветник при избора на техника!

Разгледай всички публикации от TechRevue →