Ревю на съдомиялна за вграждане Indesit DIFP 8T94 Z


Indesit DIFP 8T94 Z е модерна и надеждна съдомиялна машина, която има отлично съотношение между цена и качество и е подходяща за всеки джоб.

Основни характеристики на съдомиялна за вграждане Indesit DIFP 8T94 Z

Съдомиялната идва в сребрист цвят и разполага с механичен контрол за управление, разположен в горната част на вратата.

Интерфейсът е изключително лесен за използване, като чрез него може да настройвате лесно абсолютно всички функции и програми на съдомиялната.

Уредът разполага с вместимост от 14 комплекта, като е насочен към домакинства с до 4 човека. Съдомиялната дава възможност за измиване на достатъчно чинии и чаши или няколко по-големи съдове.

Вътрешното пространство е организирано в две големи отделения със сгаваеми рафтове, едното от които е с регулируема височина с цел по-голямо удобство и възможност за измиване на всеки съд, независимо от неговата големина.

Дозаторът за препарат се намира във вътрешната страна на уреда, като  е снабден с плъзгаща се система за затваряне, която ви позволява лесна употреба.

Основни функции

Съдомиялната  е снабдено с функция за отложен старт до 24 часа. Функцията ви позволява да настроите уреда да се включи в удобно за вас време, дори и да не сте вкъщи. Само трябва да въведете времето за започване, да изберете подходяща програма и да заредите съдомиялната с препарат за почистване.

За оптимално измиване на съдовете от съдомиялните машини се изисква омекотена вода (с ниско съдържание на калций). Ако водата във вашият град има висока твърдост, то по съдовете и в машината ще има останали следи от варовик.

Това има негативно влияние върху цикъла на измиване, сушене и полиране на съдовете. От това следва, че системата за омекотяване трябва да бъде снабдена със сол, за да може уреда да функционира максимално ефективно всеки път.

За отлични резултати от този модел е необходимо да разпределите количеството сол, според степента на твърдост на водата. Ако количеството сол е недостатъчно, то електронните индикатори на съдомиялната незабавно ще ви уведомят за това.

Може да намерите настройките за твърдост на водата в таблицата в техническата книжка, придружаваща уреда. След това трябва да сравните стойността на твърдост на водата от вашият град (може да намерите информация от месния клон на ВИК).

Програми за пране

Уреда идва със 8 специално зададени програми сред които:

Еко програма използва вода с температура  50 ° C за минимално потребление на ресурси. Тази програма е с продължителност 3 часа и 10 минути, като консумира 9 литра вода и само 0.93 кВтч електроенергия.

Авто интензивна  65 ° С е предназначена за силно замърсени съдове и е с продължителност 2 часа и 20 минути до 3 часа, с консумация на ел. енергия от 1.5 кВтч 1.8 kWh и 14-15.5 литра вода.

Нормална  55 ° С е предназначена за  съдове с нормална замърсеност и е с продължителност от 1 час и 30 минути до 2 часа и 30 минути, с консумация на ел. енергия между 1.2 и 1.35 kWh и 14.5-16 литра вода.

Изплакване използва само 4 литра вода за 10 минути и има много ниска консумация за ел. енергия. Тази програма се използва за много малко замърсени съдове.

Бърза 40 минутна програма, подходяща за леко замърсени съдове с консумация на ел. енергия от 0.5 kWh и 9 литра вода.

Интелигентния цикъл за бебета, премахва 99,9% от бактериите по приборите за хранене, чинии и бутилки, осигурявайки стерилно почистване, на което да се доверите. Тази специална програма има продължителност от 100 минути и консумира 10 литра вода и 1.3 kWh ел. енергия.

Тази съдомиялна на Indesit има опция за  половин зареждане ,при което времето за миене е намалено с повече от половината. Тази програма спестява време до 66%.

Extra цикъл подходящ за измиване на големи съдове с консумация на вода от 11 литра.

В края на всеки цикъл има светлинно известяване за край, появяващо се на  LED дисплея.

Енергийна ефективност

Моделът е в клас на енергийна ефективност A++ , с изключително ниска консумация на ел. енергия.

Стандартната консумация на енергия за един цикъл на при програма еко е 0,93 kWh, а консумацията на вода е 9 литра .

Годишното потребление е 266 kWh,  а консумацията на вода за година е 2660 литра .

Съдомиялната машина е много тиха, а нивото на шума е с максимална стойност от 46 dB,

Тегло и размери

Уредът има следните размери (В x Ш x Д) в см: 82 x 59.5 x 55.5 и тегло от 35.5 кг.

Нашето мнение за продукта

Това е модерна съдомиялна машина, която има отлично съотношение между цена и качество и е подходяща за всяко семейство. Уреда предлага всички необходими функции и програми, от които бихте имали нужда, при това на супер изгодна цена.