Ревю на пералня със сушилня Indesit Innex XWDE 961480X


Пералня със сушилня Indesit Innex XWDE 961480X може да се похвали с капацитет от 9 кг за пране и 6 кг за сушене и с директна функция Wash to Dry.

Основни характеристики на Indesit Innex XWDE 961480X

Разполага със скорост на центрофугиране от 1400 оборота, енергийна ефективност А, ефективност при пране А и при сушене B.

За вашите нужди е предвидена и 30-градусова бърза програма с по-малко зареждане изпираща само за 30 минути.

Indesit XWDE 961480X измива и изсушава добре и има капацитет от 9 кг / 6 кг за пране/сушене.

Големият оранжев бутон на Innex и придружаващата го легенда привличат вниманието веднага.

Бутона “Push & Wash + Dry” подчертава основната тенденция на способностите на модела.

Indesit Innex XWDE 961480X

Големият централен бутон е лесен за включване. LCD панелът в зелено ясно показва графичните символи.

Шестте бутона на дисплея позволяват регулиране на температурата и максималната скорост на центрофугата. Имате и избор на време за пускане, време за изсушаване и шепа опции за измиване.

Контролите са сравнително ясни, но стандартните програми започват от номер 7, като ключовата ежедневна програма Eco Cotton е на позиция номер 11,  но с това се свиква.

Вратата е с диаметър не по-голям от средния. Това означава, че тези от вас които желаят да изперат завивки или якета, трябва да използват по-енергични методи за пълнене, за да ги вкарат в пералнята.

Без съмнение пералнята ще измие 9 кг сухо пране. По същия начин 6 кг за сушене е доста добре, но очаквайте образуване на гънки при сухите дрехи.

Виж още ревю на: Пералня със сушилня Indesit Innex XWDE 861480X

Шум

Енергийният етикет на ЕС – ни казва, че шумът е около 54dB при пране, 59dB сушене и 81dB при центрофугиране. Реално пералнята е много по-тиха от това.

По време на цикъла на пране шума достига до 54dB, но средният шум е много по-близо до 50dB. Това е доста добро постижение за перална машина от този клас.

Шумът при центрофугиране е още по-впечатляващ, само 70dB при максимум 1400 оборота. Макар че не е в супер лигата на безшумни машини, може лесно да проведете разговор в кухнята, когато тя работи с пълна скорост.

Шумът от сушенето можеше да е наистина добър – около 10dB по-добър от рейтинга на енергийния етикет. И все пак, успоредно с тихия шум около 50 dB, всяка минута помпата изпомпва, за да изтече водата и работи на 58 / 59dB.

Програми за пране

Както отбелязахме, редът на програмите, е малко различен от стандартното. Серията от специални програми започва със спортно облекло на първа позиция. Спортната тема продължава и в менюто с опции.

Има специални опции за спортни обувки (два чифта в даден момент), фитнес комплект (включително кърпи за фитнес) и техническо облекло, включително Gore-Tex, съгласно ръководството.

Също така в първия пакет от програми са тъмни тъкани, деликатните, вълната, бърза 30-минутна и два цикъла против мирис за памучни или синтетични продукти.

Те са предназначени за премахване на неприятни миризми, с допълнително центрофугиране по време на измиването и допълнително изплакване в края.

Всички специални програми използват ограничена максимална скорост на центрофугиране и са предназначени за товари между 1 кг и 3.5 кг, в зависимост от програмата. Максималното натоварване за всеки е малко по-малко, ако добавяте фаза на сушене

Основните стандартни програми се отварят с 90 ° C бяло памучно измиване за бельо и силно оцветено бяло пране. Също така получавате редовно натоварване при 60°C синтетика и 40°С цветно измиване.

Съществуват не по-малко от четири ECO програми, като три са за памук при 60, 40 и 20°C, плюс синтетика при 20°C. Всички те са с капацитет за 7 кг измиване и 5 кг сушене и вероятно ще постигнат най-икономични.

Последните две програми са лесни за използване автоматични програми. Wash & Dry 45 бързо измива и изсушава до 1 кг пране само за 45 минути, а програмата AirFresh дава до 1,5 кг сухи дрехи с горещ въздух и висок оборот, за да ги освежи.

Програми за сушене

Фаза на сушене може да се добави към повечето основни програми или тази машина може самостоятелно да се използва като сушилня.

Нивото на сушене се изчислява автоматично със сензори за влага, като ви оставя да изберете от опциите: шкаф, закачалка или сухо. Пълна ръчна опция дава време за сушене до 180 минути.

Списъкът с програми и опции е пълен с големия оранжев бутон. Функцията “Push & Wash + Dry” е с капацитет до 3,5 кг памук и / или синтетика, извършва се напълно автоматично на 30 градуса и след това сушене на ниво Iron Dry.

Просто е необходимо да поставете измиващ препарат и омекотител, да натиснете и задържите оранжевия бутон. След няколко часа по-късно ще получите готов резултат.

Енергийна ефективност

Данните за консумацията на енергия и вода нам модела изглеждат добре на хартия. Числата са сравнително добри срещу някои от по-скъпите перални машини на пазара.

Консумацията на енергия за година по данни на производителя е 1224 kWh за година.

И все пак, когато се съобразявате с относителния капацитет на натоварване със съвременните стандарти, цената на килограм измиване е по-скоро средния диапазон.

Размери и тегло

Уредът има следните размери: (В x Ш x Д) cm 85 x 59.5 x 60.5 и тегло 72 кг.

Нашето мнение за продукта

Това е перална машина с функция за сушене, която се предлага на много изгодна цена. Ние препоръчваме използването на отделен уред за пране и сушене, но ако сте ограничени в място във вашият дом, то този уред е идеален за вас.