Ревю на пералня Indesit IWSNE 61253 C SLIM


Indesit IWSNE 61253 C е идеалният избор за вас, ако търсите икономична пералня с предно зареждане, оборудван с най-новите технологии и предлагаща се на супер изгодна цена.

Основни характеристики на пералня Indesit IWSNE 61253 C

Това е Slim пералня с компактни размери: 85 см височина, 59.5 см ширина и 42 см дълбочина, което прави машината лесна за позициониране в малки помещения.

Тази пералня Indesit е изработена от висококачествени части, гарантиращи ѝ дълъг живот.

Пералнята разполага с голям люк с диаметър 42 см и с ъгъл на отваряне на вратата до 155 градуса, което максимално ще ви улесни при употребата ѝ.

Освен това уредът е пригоден да осигурява тиха работа от 60 dB при пране и 72 dB при центрофугиране, отговарящи на най-високите стандарти.

Максималният ѝ капацитет е 6 кг, а максималната ѝ скорост на въртене от 1200 оборота в минута осигурява ефективно изпиране при всяко едно зареждане.

Модела позволява да променяте скоростта на оборотите в зависимост от вида на прането и предпочетената от вас програма.

Тя има специално предназначен дозатор за течен и твърд перилен препарат, както и за омекотител.

Управление

Indesit IWSNE 61253 C SLIM

Контролният панел е разположен на удобно място в горната част на уреда и е оборудван със LCD дисплей с електронно управление чрез бутони с възможност за регулиране на следните функции:

 • Регулиране на функция отложен старт от 1 до 19 часа;
 • Информация за оставащото време на зададения цикъл;
 • Информация и контрол на фазите на изпиране;
 • Избор на скоростта на въртене на центрофугата;
 • Избор на контрол на температурата;
 • Допълнителни функции;

При задаване на една от основните програми за изпиране от централно разположения бутон ще видите светлинна сигнализация.

Има възможност с помощта на бутоните над дисплея да направите допълнителни промени (градуси за изпиране и скорост на въртене) в предварително зададените програми за пране.

Основни функции

Бутона Child Lock ви позволява да заключите бутоните на пералнята, за да предотвратите случайно изключване или промяна на програмата от деца. Децата могат да играят до нея, без да бъдат постоянно под наблюдение.

Още една защитна функция е заключването на вратата след започване на всяка програма, което изключва възможността от инциденти.

Този модел пералня напълно ще се погрижи за всички ваши дрехи, включително тези от вълна и коприна. Чрез оптимизирането на скоростта на въртене на барабана и температурата, пералнята е пригодена да осигури програма на изпиране за всеки тип тъкан.

Електронна система за контрол на баланса разпределя равномерно прането в барабана, намалявайки вибрациите и шума, създаван по време на притискане, за по-тиха работа. Използвайте пералнята Indesit по всяко време на деня ефективно и с минимален шум!

Функцията за отложен старт ви позволява стартиране на програми с отложен старт за период от 14 часа. По този начин, имате свободата да решите кога да започне прането, независимо от продължителността на избраната програма.

Функция Eco Time – с опцията Eco Time, вече не трябва да чакате да се съберат достатъчно дрехи за пълно натоварване, тъй като тази опция може да бъде използвана когато желаете да изперете по-малко дрехи по-бързо. Така можете да изпирате натоварване до 3 кг – леко замърсени, памучни дрехи или от синтетични материали, в интервал от с приблизително 30% по-къса и като използва до 40% по-малко вода и енергия.

Energy Saver (Пестене на енергия) – е достъпна опция с циклите за Памук, Синтетични и Jeans позволява пестене на енергия до 70% (сравнен с цикъла за памук на 30°), благодарение на оптимизирането на консумация на вода и по-добра ефикасност на механичното действие на барабана.

Програми за пране

Пералнята разполага с 16 предварително зададени програми, които може да срещнете и при много по-скъпите перални машини на пазара.

 • Самопочистване 70C – Специална програма за поддръжка и периодично измиване на пералнята. Indesit е проектирана да се наслаждавате на комфорта при използването ѝ без допълнителни усилия. Осигурявайки правилната работа на пералната машина в дългосрочен план!
 • Еко памук (-60°C) – Програма за пране на издръжливи памучни материи, с икономисване на енергия и вода.
 • Изплакване – Програма, посветена за изплакването на прането. Почистете прането, без допълнително усилие, за много кратко време!
 • Експресно изпиране за 14 минути (30°C) – Най-късата програма за изпиране, предназначена за малко количество леко замърсени дрехи. Осигурете дълготрайна свежест на дрехи, които носите всеки ден.
 • Памук – Програма за пране на памучни материи, без увреждане.
 • Тъмни цветове – Програма за изпиране, специално проектирана за тъмни цветни елементи, която осигурява оптимална грижа. Измиването се извършва с деликатни движения при ниски температури. Поддържайте цвета на дрехите си по-дълго!
 • Ризи (60°C) – Програма, посветена на памучните ризи, дрехи от синтетични или комбинирани материи.
 • Economic 20°C – Позволява бързо и икономично изпиране с течен препарат до 3,5 кг пране. Спестявате дори когато перете с малко дрехи!
 • Освежаване – Програма, посветена за еднократно носено облекло, което не изисква пълен цикъл на пране. Вашите дрехи ще миришат хубаво, с минимално използваните ресурси. Бързо освежете дрехите си!
 • Без алергии – Програма с по-дълго време за отопление и допълнителен цикъл на изплакване за пране на бебета и хора с алергии. Пералнята Indesit е подходяща за всеки член на вашето семейство. Изперете с минимални усилия дрехите на хора с чувствителна кожа!
 • Вълна – Лесна за използване програма за вълна. Изделията от вълна или други деликатни тъкани няма да бъдат повредени. Сега измивате вашите вълнени дрехи безопасно и без усилия!
 • Ръчно пране (30°C) – Програма подходяща за дрехи, които изискват ръчно пране.
 • Комбинирана 40 (40°C) – Подходяща за дрехи от различни материи, но един и същи цвят. За да запазите цвета на дерхите, да изглеждат като нови, след многократно носене.
 • Изстискване+Изсушаване – Добавете допълнителен цикъл на изстискване и осигурете пълното изтичане на вода от пералната машина. Програмата ви помага, когато искате вашето пране да изсъхне бързо. Перфектно сте изстискали дрехите без усилие!
 • Синтетични материи – Програма за дрехи от синтетични материи, по малко издръжливи на изпиране с високи обороти.
 • Бързо изпиране – Програма, посветена на памучни дрехи с ниска степен на замърсяване. Имате готови за носене дрехи възможно най-скоро.
 • Предпране – Програмата помага за премахване на всички петна на много мръсно пране. Вашите дрехи ще изглеждат безупречно с Indesit!
 • Ризи – Програмата е специално предназначена за памучни ризи или в комбинация с деликатни материи. Бъдете сигурни, че ризите ви винаги са перфектно изпрани готови за носене!
 • Допълнително изплакване – Тази функция добавя допълнителен цикъл на изплакване заедно с основния цикъл на пране. Премахва всякакви следи от препарати и е подходяща за изпиране на бебешки дрехи.

Енергийна ефективност

Тази пералня е с най-висока енергийна ефективност клас A +++ и ниско потребление на ресурси, като средната консумация на вода на година е 8391 литра, а средна годишна консумация на енергия е 152 kWh.

Нашето мнение за продукта

Определено това е добър избор, ако търсите икономична пералня с богати функции и програми, при това на отлична цена. Отделно този модел ще допринесе за намаляване на вашите сметки в дългосрочен план, чрез високата си енергийна ефективност А+++ и с много ниска консумация на вода за година.