Ревю на робот прахосмукачка iRobot Roomba 676


iRobot Roomba 676 дава чисти подове всеки ден, а използвайки приложението iRobot HOME може да планирате и контролирате почистването на домът ви от всяко място и по всяко време.

iRobot Roomba 676

iRobot Roomba 676 (Сив)

Робот прахосмукачка iRobot Roomba 676, iAdapt®, App, Сива

Основни характеристики

IRobot Roomba 676 има много добра навигационна система с разнообразни сензори, който спомагат за безопасното движение на роботът около вашите мебели. В резултат на това той винаги знае къде точно се намира, къде все още трябва да отиде и къде вече е бил. 

Но все пак прахосмукачката върши много добра работа за помещения, в които няма кабели по земята, високи прагове и много препятствия по пътя.

Може да имате проблеми от време на време с кабели, тъй като роботът-робот може да се заплита в тях, въпреки специалната му система ANTITANGLE против заплитане. Затова ви съветваме преди да включите роботът да почиства да ги обезопасите предварително.

Със своите сензори за откриване на мръсотия роботът разпознава силно замърсени зони, като например мястото пред входната врата и прилага по-задълбочено почистване.

Всмукателната мощност е много добра, като космите от домашните любимци или по-упорити замърсявания не са проблем за него. Това се дължи и на тристепенната система за почистване, която абсорбира всичко. Това е най-добрата система на пазара, а патентът върху нея има iRobot.
 
Поради високата си мощност на засмукване работи осезаемо по-шумно и достига шум до 65 dB. Затова ви препоръчваме да пускате роботът, когато сте на вън или сте в друга стая.
 

iRobot наскоро актуализира приложението, в резултат на това можете да се контролирате роботът и гласово чрез Google Assistant и Alexa.

Също така приложението iRobot Home е много полезно и изключително лесно за използване. Например можете да използвате това приложение, за да зададете график, когато роботът трябва да почиства.

Roomba разполага и с голям капацитет на контейнера AeroVac, който освен това се почиства изключително лесно само на течаща вода.

С режим SPOT роботът почиства изключително силно зона с диаметър от 1метър, така след като разсипете захар или брашно в кухнята, например, роботът ще се погрижи за почистването.

iRobot Roomba 676 няма възможност да падне по стълбите, защото сензорите за откриване на височини му позволяват избягва стълби и други опасни падания.

Височината му е само 9.2 см, което  означава, ще може да минава под всякакви ниски мебели. Перфектен е за почистване под дивани, легла и гардероби.

Прагове на врати и килими с височина до 2 см не представляват проблем за Roomba 676 – той минава лесно през и над тях и ги почиства.

Но все пак ако имате тъмен под във вашата къща е възможно това устройство да има проблем, защото сензорите му не могат да открият нищо.

Основни предимства

  • Функция за планиране на почистването, която ви позволява да задавате график на почистването на домът ви.
  • Подходяща за почистване на всички видове твърди настилки и килими;
  • Дистанционно управление чрез Wi-Fi връзка и чрез приложението iRobot HOME;
  • Иновативна навигация iAdapt – инфрачервената технология и специалните сензори осигуряват безопасност и спокойствие; 
  • Разполага с тристепенна почистваща система;
  • Контейнер за отпадъци AeroVac с голям капацитет;
  • Почиства под мебелите благодарение на компактните си размери;
  • Автоматично зареждане на утстройството в докинг станция след приключване на неговата работа;
  • Дръжка за лесно и удобно пренасяне.

Виж още ревю на: Робот прахосмукачка iRobot Roomba 695

Нашето мнение за продукта

Roomba 676 е универсален робот, който е подходящ за стопани на домашни любимци или хора, които търсят добра роботизирана прахосмукачка на сравнително ниска цена с високо качество. С патентованите сензори за откриване на мръсотия, Roomba 676 работи по-усилено там, където се крие тя. Мощната му система за засмукване улавя мръсотия, прах, всички видове косми и по-големи отломки от твърди подове и килими и може да бъде вашият верен помощник при почистването на дома ви, при това сега на супер цена.

iRobot Roomba 676

iRobot Roomba 676 (Сив)

Робот прахосмукачка iRobot Roomba 676, iAdapt®, App, Сива