Ревю на уред за вакуумиране Jata EV 1026


Jata EV 1026 е уред за вакуумиране е от професионалната серия “Chef” на испанския производител, като съчетава в себе си висока ефективност и много високо качество присъщи на уредите използвани в професионалните кухни.

Основни характеристики на Jata EV 1026

Продукта се характеризира с това, че запазва храната до 5 пъти по-свежа и вкусна . Той е с изключително лесно използване с автоматична функция на изключване, която спомага за по-лесното, бързо и качествено вакуумиране на храната.

Освен вакуумиране на вакуум пликове и ролки уредът разполага и със специална функция за херметично затваряне на съдове за съхранение на храна (включена е една купа с капацитет 1 л.).

Уреда се характеризира с висока мощност от 130W, както и с бързият си процес на работа и запечатване на храни до 6 секуди и сосове до 9 секунди.

Аксесоари включени в комплекта:
  • 1 ролка от 22 см х 3 м.
  • 1 ролка от 28 см х 3 м.
  • Вакуумна тръба.
  • 2 винени тапи.
  • Купа с херметично затваряне с капацитет 1 л. с индикатор за датата на вакуумиране. Подходяща за използване в съдомиялна машина и микровълнова печка. Размери 16 х 16 х 6 см.
  • Ръководство за употреба.
  • Идеална за вакуумиране на месо, риба, плодове и зеленчуци.

Основни функции

  • Функция за автоматично запечатване;
  • Функция за меко запечатване;
  • Фукция за изсмукване на въздух от херметически затворени кутии и буркани;
  • Функция за мариноване.

Управление

Jata EV 1026

Той разполага с 6 бутона за работа

1. Вакуум + уплътнение / Отказ:

Този бутон за натискане има 2 опции в зависимост от състоянието на уреда:

  • Натискането му задейства уреда и той вакуумира автоматично до завършването на процеса.

  • При работа (работа с вакуум или уплътняване) спира работата на машината.

2. Вид храна: Използва се за избор на вида храна, която ще бъде вакуумирана:

  • Суха: за вакуумиране на продукти без течност, за краткотрайно запечатване.

  • Сосове: за вакуумиране на мокри продукти или храни със сос. Удължава времето за запечатване.

  • По подразбиране времето за запечатване е за “сухи” храни.

3. Изсмукване: Избор на налягане за вакуум:

  • Нормално: за съхранение на обикновени продукти с нормално налягане на запечатването.

  • Нежено (увелечено): за крехки или чупливи продукти, при които е желано по-ниско уплътняващо налягане.

  • Времето за вакуум по подразбиране в “нормално”.

4. Залепване: Този бутон предлага 2 функции:

  • Ръчно запечатване на торбата без засмукване или вакуум. Тази функция се използва за направата на плик със срязано руло за вакуумиране.
  • Когато се извършва автоматично запечатване и вакуумиране, този бутон спира помпата и незабавно започва да запечатва, позволявайки ръчното регулиране на налягането, за да се избегне смачкване на деликатни продукти

5. Превключвател за купи:

  • За запечатване на купи, контейнери, тапи за вино или други принадлежности, посредством пластмасова тръба.

Jata EV 1026  Jata EV 1026

Нашето мнение за продукта

Това е страхотен избор за цената си, тъй като по нищо не отстъпва на по-скъпите от него машини за вакуумиране. Той разполага с всички основни функции, от които бихте имали нужда от такъв уред. В същото време консумативите за неговото използване са на много достъпна цена.