Jata EV 1026 е уред за вакуумиране е от професионалната серия „Chef“ на испанския производител, като съчетава в себе си висока ефективност и много високо качество присъщи на уредите използвани в професионалните кухни.

Jata EV 1026
Уред за вакуумиране на храна Jata EV1026, 130W, 85 кPa, 28 см., Черно/Сребрист
Продукта се характеризира с това, че запазва храната до 5 пъти по-свежа и вкусна . Той е с изключително лесно използване с автоматична функция на изключване, която спомага за по-лесното, бързо и качествено вакуумиране на храната.
Освен вакуумиране на вакуум пликове и ролки уредът разполага и със специална функция за херметично затваряне на съдове за съхранение на храна (включена е една купа с капацитет 1 л.).
Уреда се характеризира с висока мощност от 130W, както и с бързият си процес на работа и запечатване на храни до 6 секуди и сосове до 9 секунди.
Аксесоари включени в комплекта:
- 1 ролка от 22 см х 3 м.
- 1 ролка от 28 см х 3 м.
- Вакуумна тръба.
- 2 винени тапи.
- Купа с херметично затваряне с капацитет 1 л. с индикатор за датата на вакуумиране. Подходяща за използване в съдомиялна машина и микровълнова печка. Размери 16 х 16 х 6 см.
- Ръководство за употреба.
- Идеална за вакуумиране на месо, риба, плодове и зеленчуци.
Основни функции
- Функция за автоматично запечатване;
- Функция за меко запечатване;
- Фукция за изсмукване на въздух от херметически затворени кутии и буркани;
- Функция за мариноване.
Управление
Той разполага с 6 бутона за работа
1. Вакуум + уплътнение / Отказ:
Този бутон за натискане има 2 опции в зависимост от състоянието на уреда:
-
Натискането му задейства уреда и той вакуумира автоматично до завършването на процеса.
-
При работа (работа с вакуум или уплътняване) спира работата на машината.
2. Вид храна: Използва се за избор на вида храна, която ще бъде вакуумирана:
-
Суха: за вакуумиране на продукти без течност, за краткотрайно запечатване.
-
Сосове: за вакуумиране на мокри продукти или храни със сос. Удължава времето за запечатване.
-
По подразбиране времето за запечатване е за „сухи“ храни.
3. Изсмукване: Избор на налягане за вакуум:
-
Нормално: за съхранение на обикновени продукти с нормално налягане на запечатването.
-
Нежено (увелечено): за крехки или чупливи продукти, при които е желано по-ниско уплътняващо налягане.
-
Времето за вакуум по подразбиране в „нормално“.
4. Залепване: Този бутон предлага 2 функции:
- Ръчно запечатване на торбата без засмукване или вакуум. Тази функция се използва за направата на плик със срязано руло за вакуумиране.
- Когато се извършва автоматично запечатване и вакуумиране, този бутон спира помпата и незабавно започва да запечатва, позволявайки ръчното регулиране на налягането, за да се избегне смачкване на деликатни продукти
5. Превключвател за купи:
- За запечатване на купи, контейнери, тапи за вино или други принадлежности, посредством пластмасова тръба.
Нашето мнение за продукта
Това е страхотен избор за цената си, тъй като по нищо не отстъпва на по-скъпите от него машини за вакуумиране. Той разполага с всички основни функции, от които бихте имали нужда от такъв уред. В същото време консумативите за неговото използване са на много достъпна цена.

Jata EV 1026
Уред за вакуумиране на храна Jata EV1026, 130W, 85 кPa, 28 см., Черно/Сребрист