LG разкрива радикален 65 инчов телевизор, който може да…

LG разкрива радикален 65 инчов телевизор, който може да се сгъва на ролка като плакат, когато не го гледате!

LG разработи 65-инчов OLED екран, който може да бъде сгънат като вестник. През 2016 г. компанията представи първия такъв 18“ дисплей в света на CES в Лас Вегас. Сега  корейските инженери са се постарали и са удвоили повече от 3 пъти размера на телевизора. Все още не са разкрити повече подробности относно системата.

Новият дисплей на LG е първият 65-инчов OLED дисплей в света, който може да се сгъва.

Дизайнът има за цел да оптимизира използваното на пространството, което позволява големият екран да бъде вместен в по-компактно пространство, когато не се използва.

Това прави по-лесното му съхранение, като същевременно дисплея постига изключително висока резолюция.

 

Ключът към радикалния нов дисплей на LG е, че телевизора не изисква задна подсветка. Това му дава свободата да бъде подвижен и да се съхранява лесно.

LG все още не разкрива повече подробности относно телевизора, който може да се преобърне, въпреки че се очаква такава при официалното откриване на CES.

Марката също така ще демонстрира своят изцяло нов 88-инчов 8K OLED дисплей и технологията Crystal Sound OLED, която „създава звук директно от панела“.

Какво е OLED?

OLED или органични диоди, излъчващи светлина, работещи чрез пускането на електричество през определени материали, които светят в червено, зелено и синьо.

Това е единствената технология при телевизорите, която създава такъв цвят. На LCD екрана, например, се използват цветни филтри и течни кристали, които блокират светлината, за да създадат изображение.

Междувременно плазмите използват ултравиолетова светлина, като задействат джобове от газ, които създават червен, зелен и син фосфор.

Това означава, че OLED могат да бъдат по-тънки и по-гъвкави от всички други технологии, които се предлагат до момента на пазара.