Ревю на климатик LG Artcool AM12BP


LG Artcool AM12BP е ултра-модерен климатик с инверторна технология. Той е способен да предостави отлично ниво на комфорт във всяко едно помещение, в което е инсталиран, като изразходва минимално количество ресурси.

Основни характеристики на климатик LG Artcool AM12BP

Инверторната технология намалява потреблението на енергия на климатика най-малко с 40% в сравнение с конвенционалните устройства.

Инвертора постига и поддържа желаната от вас температура за по-кратко време и с по-малки усилия. В същото време тази технология предлага много по-ниско ниво на шум на вътрешното и външно тяло. В допълнение LG дава гаранция от 10 години за тази част.

Този климатик LG може да поддържа отлично температурата в стаята, в която е инсталиран.

Основният капацитет на модела е 12 000 BTU , като режимът му на охлаждане е с капацитет 12000 BTU, докато този на затопляне достига до 13000 BTU.

Устройството е предназначено за помещения с големина до 35 кв/м, със стандартна височина 2.65 метра.

Освен това, е един от най-красивите климатици на пазара. Способен е да придаде стил и елегантност на всяка стая, в която бъде инсталиран.

Филтриращата система на модела е една от най-добрите на пазара в този момент.

LG AM12BP разполага с двоен защитен филтър задържащ до 99.9% от бактериите и акарите във въздуха.

Филтъра предотвратява разболяването от астма, алергии и респираторни заболявания на вас и вашето семейство. Освен това той може да се мие, което премахва необходимостта от периодична подмяна.

Основни функции

LG Artcool AM12BP

Функция Sleep / Night – има за цел да ви осигури спокоен сън през нощта с възможно на-ниско ниво на шум и автоматично регулиране на температурата.

Функция за изсушаване Auto Clean е полезна, когато трябва да водите битка с плесен и мухъл и в горещите летни дни, когато излишната влага ви създава  дискомфорт. Функцията може да работи независимо от промяната на стайната температура, като отстранява до 2.5 литра влага за час.

Функцията за автоматичен рестарт ще възобнови работата на уреда след спиране на тока.

Охлаждаща Jet функция – оптимизираният дизайн на потока на въздуха осигурява по-мощен дебит, който намалява температурата на въздуха до 18 ° С за 30 минути само с едно натискане на бутона на дистанционното.

Автоматично почистване – функцията предотвратява образуването на бактерии и плесен на топлообменника и по този начин осигурява по-здравословна среда.

Функцията Energy Control ви позволява да изберете нивото на консумация на енергия в зависимост от ситуацията. Насладете се на приятна и комфортна атмосфера с ниско потребление на енергия.

  • Нормално: 100% охлаждане при 100% консумация на енергия.
  • Стъпка 1: Натиснете веднъж бутона за 85% охлаждане и 77% консумация на енергия.
  • Стъпка 2: Натиснете два пъти бутона за 66% от охладителната мощност и консумация на енергия от 51%.

Енергийна ефективност и шум

LG AM12BP разполага с инверторен компресор, който спомага за увеличаване на ефективността на уреда. Освен за намалените сметки за ток, инвертора се грижи и за намаляване на вибрациите и шума.

С електронното контролиране на скоростта на компресора той успява да достигне желаната температура и след това я поддържа постоянна, без излишни вибрации и шум.

Енергийният клас на охлаждане е като повечето съвременни климатици на пазара А++, а този на отопление е А+.

Енергийната ефективност на климатичната система е много добра, с номинална консумация от 1080 W охлаждане и 1000 W нагряване.

Максималното ниво на шум на вътрешното тяло достига до 19 dB, което е прави моделът един от най-тихите климатици на пазара.

Размери и тегло

Размери на вътрешното тяло (Ш x В x Д в мм): 308 x 192 x 837

Тегло на вътрешното тяло (кг): 9.9

Размери на външното тяло (Ш x В x Д в мм): 483 x 230 x 717

Тегло на външното тяло (кг): 28


Виж още: Климатик LG Artcool AM09BP  |   Климатик LG Artcool AM18BP

Нашето мнение за продукта

Това е високо ефективен климатик, оборудван с най-новите функции и технологии, които могат да осигурят високо ниво на комфорт във всяко едно помещение със среден размер. Високата енергийна ефективност и повишената надеждност на този модел оправдават неговата инвестиция. Той гарантирано ще повиши комфорта на вашия дом през цялата годината, без да бърка дълбоко в джобовете ви за високи сметки за ток.

 


Относно TechRevue

TechRevue.bg | Вашият съветник при избора на техника!

Разгледай всички публикации от TechRevue →