Ревю на климатик LG Deluxe Dual Inverter DC12RQ


LG Deluxe Dual Inverter DC12RQ е климатик с инверторна технология, който е способен да предостави отлично ниво на комфорт всяко едно помещение до 35 м², в което е инсталиран, като изразходва минимално количество ресурси.

Основни характеристики на климатик LG Deluxe Dual Inverter DC12RQ

Инвертора постига и поддържа зададената температура за по-кратко време и с по-малки усилия. В същото време тази технология предлага много по-ниско ниво на шум на вътрешното и външно тяло. В допълнение LG дава гаранция от 10 години за тази технология.

Инверторната технология на LG намалява потребената енергия на климатика с най-малко с 40% в сравнение с конвенционалните устройства.

Този климатик LG може да поддържа отличен комфорт на температурата във вашият дом през всички сезони. Освен това той има семпла визия, която ще подчертае стила и елегантноста на всяка стая, в която е инсталиран.

Основният капацитет на модела е 12 000 BTU , като режимът му на охлаждане е с капацитет 11940 BTU, докато този на затопляне достига до 13640 BTU.

Устройството е предназначено за помещения с големина до 35 кв/м, със стандартна височина 2.65 метра.

Основни функции

LG Deluxe Dual Inverter DC12RQ

Филтриращата система на модела е една от най-добрите на пазара в този момент.

Моделът разполага с двоен защитен филтър задържащ до 99.9% от бактериите и акарите във въздуха.

Филтъра предотвратява разболяването от астма, алергии и респираторни заболявания на вас и вашето семейство. Освен това той може да се мие, което премахва необходимостта от периодична подмяна.

Plasmaster™ Auto Cleaning – интериорът на климатика се поддържа чрез сушене на топлообменника, след което отново се стерилизира с Plasmaster Ion (плазместен йонизатор), за да се премахнат плесените и нежеланите миризми.

Функция Sleep / Night – има за цел да ви осигури спокоен сън през нощта с възможно на-ниско ниво на шум и автоматично регулиране на температурата.

Функцията Comfort Air осигурява винаги комфортен въздух, тъй като въздушният поток бива насочван в посоката, която не е директна към хората в стаята.

Функция за изсушаване Auto Clean е полезна, когато трябва да водите битка с плесен и мухъл и в горещите летни дни, когато излишната влага ви създава  дискомфорт. Функцията може да работи независимо от промяната на стайната температура, като отстранява до 2.5 литра влага за час.

Функцията за автоматичен рестарт ще възобнови работата на уреда след спиране на тока.

Охлаждаща Jet функция – оптимизираният дизайн на потока на въздуха осигурява по-мощен дебит, който намалява температурата на въздуха до 18 ° С за 30 минути само с едно натискане на бутона на дистанционното.

Функцията Energy Control ви позволява да изберете нивото на консумация на енергия в зависимост от ситуацията. Насладете се на приятна и комфортна атмосфера с ниско потребление на енергия.

Външното тяло има специално покритие наречено Gold Fin, осигуряващо му по-голяма издръжливост от корозия, както и защитаващ топлообменника за по-дълго.

Енергийна ефективност и шум

LG DC12RQ разполага с инверторен компресор, който спомага за увеличаване на ефективността на уреда, чрез електронното контролиране на скоростта, което успява да достигне желаната температура и след това я поддържа постоянна . Освен за намалените сметки за ток, инвертора се грижи и за намаляване на излишните вибрации и шум.

Енергийният клас на уреда е един от най-добрите от съвременните климатици на пазара – А++.

Номиналната консумация за час на климатичната система при охлаждане е 933W, а тази при охлаждане е 976W.

Максималното ниво на шум на вътрешното тяло достига до 19 dB, което е прави тоиз климатик LG един от най-тихите климатици.

Нивото на шум на външното устройство достига до 49 dB.

Размери и тегло

Размери на вътрешното тяло (Ш x В x Д в мм): 308 x 189 x 837

Тегло на вътрешното тяло (кг): 8.7

Размери на външното тяло (Ш x В x Д в мм): 545 x 288 x 770

Тегло на външното тяло (кг): 30.5


Прочети още за:  LG Deluxe Dual Inverter DC09RQ    |    LG Deluxe Dual Inverter DC18RQ

Нашето мнение за продукта

Това е високо ефективен климатик, оборудван с най-новите функции и технологии, които могат да осигурят високо ниво на комфорт във всяко едно средено-голямо помещение. Високата енергийна ефективност и повишената надеждност на този модел оправдават неговата инвестиция. Той гарантирано ще повиши комфорта на вашия дом през цялата годината, без да бърка дълбоко в джобовете ви за високи сметки за ток.